Hírek

2008.03.12. 16:15

Képviselők: tiszteletdíj helyett csak költségtérítés

A Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ) elnöksége azt javasolja, hogy ne kapjanak tiszteletdíjat az önkormányzati képviselők, csak a jogos és igazolt költségeiket térítsék meg. Ezt Zongor Gábor, a szövetség főtitkára Salgótarjánban jelentette be egy fórumon szerdán.

BAMA

A TÖOSZ emellett drasztikusan csökkentené a képviselők számát a tízezer lakos fölötti településeken és a megyei közgyűlésekben - tette hozzá a főtitkár az önkormányzati reform vitaanyagát ismertetve. Mint mondta, a javaslatuk az, hogy 2010-ben vezessék be a változtatásokat a parlamenti választás után, de az önkormányzati választást megelőzően. Zongor Gábor ugyanakkor azt is megjegyezte: biztos abban, hogy ez az a pont, amit a politika nehezen fog átvenni, mert azt is be kell látni, hogy „a politikai képviselőknél ez sajátos finanszírozási technológiát jelent". Ettől még az ügyben képviselt következetes álláspontjuk helyénvaló - jegyezte meg.

A Nógrád megyei polgármesterek hozzászólásaikban úgy vélekedtek, ahol nem vesznek fel költségtérítést a képviselők, ott ne nyúljanak hozzá a létszámukhoz, ráadásul "ez a rendszer mehetne felfelé is", vagyis a parlament is működhetne ingyenesen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!