Hírek

2008.01.10. 11:45

Megvásárolható egy német csapat edzői posztja

Kétségbeesett lépésre szánta el magát a német labdarúgó negyedosztályban szereplő KFC Uerdingen, hogy javítson gyászos anyagi helyzetén.

BAMA

A csőd szélén álló egykori kupagyőztes, ahol egykor olyan játékosok kezdték pályájukat, mint Oliver Bierhoff, Stefan Kuntz, Wolfgang Rolff vagy Brian Laudrup, egy mérkőzésre internetes árverésre bocsátotta Aleksandar Ristic jelenlegi vezetőedző posztját. A mester erre a találkozóra csak segítőként ül le a kispadra, a bőkezű támogató pedig nemcsak a meccset, hanem az azt megelőző utolsó gyakorlást és a taktikai értekezletet is levezényelheti.

A krefeldi egyesület 260 ezer eurós adóssággal küzd, és decemberben csődeljárási szándékot jelentett be. Öt nappal a különleges összecsapás előtt egyelőre nem tolonganak az önjelölt trénerek, hiszen csak 401 eurónál (100 ezer forint) tart a licit. Két éve a klub már próbálkozott rendhagyó eszközzel plusz bevételhez jutni: egy biztosítási ügynök 2688 euróért (672 ezer forint) a teljes idényre bevásárolta magát az együttesbe, sőt, felkészülési meccsen három percet játszott a Bayern München ellen is. Az edző korábban azt ígérte neki, hogy csak akkor számít rá, ha már öt góllal vezetnek, végül nem mondhatott nemet, hiszen kifizette a csapatba kerülés költségeit.

Szurkolók is rátaláltak már az internetes árverés adta lehetőségekre, a Milan-drukkerek azért gyűjtöttek, hogy a gyakorta hibázó brazil kapus, Dida ne kerüljön többet a kezdőcsapatba. Az angol fanatikusok pedig Cristiano Ronaldót árulták, a licit tízezer fontnál tartott, amikor levették az e-bayről. Ronaldót azért gyűlölték meg, mert csapattársát, Wayne Rooney-t provokálta a világbajnokágon, aki ennek felült, és a bíró kiállította.

Ezek is érdekelhetik