Hírek

2007.11.19. 14:25

MSZP: az újságírók előállításáról

Nem helyes, hogy a gyülekezési törvényben az újságírókra vonatkozóan nincs külön jogi szabályozás - mondta Bárándy Gergely, az MSZP országgyűlési képviselője, a párt jogi és közigazgatási tagozatának elnöke hétfőn Budapesten újságíróknak.

MTI

Nem jó az, hogy újságírókat, akik munkájukat végzik, a helyszínről elvisznek - közölte a kormánypárti politikus annak kapcsán, hogy a szombati be nem jelentett tüntetésről két újságírót is előállítottak a rendőrök. Bárándy Gergely szerint nem helyes az, hogy a gyülekezési törvényben az újságírókra vonatkozóan nincs külön jogi szabályozás. Ezért ha módosítják a jogszabályt, akkor ezt a kérdést is tisztázni kell - fűzte hozzá. A konkrét eset kapcsán a szocialista politikus a tényállás ismerete nélkül nem kívánt nyilatkozni, de elképzelhetőnek tartotta  azt is, hogy jogszerű volt az intézkedés.

A Batthyány-örökmécsesnél szombaton be nem jelentett tüntetést tartottak, amelyet a rendőrség feloszlatott, 32 embert előállítottak, köztük az Index és a hvg.hu újságíróját. A rendőrség közleményben tudatta: a jogszabályokban előírtak szerint többször felszólították a résztvevőket, hogy hagyják el a helyszínt. Külön felhívták a jelenlévő sajtómunkatársak figyelmét, hogy ők is hagyják el a rendőri intézkedés helyszínét, a rendőri munka akadályozásának elkerülése érdekében.

Ezek is érdekelhetik