Hírek

2007.06.14. 12:44

Gyurcsány még nem döntött Szilvásy sorsáról

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök nem erősítette meg a kancelláriaminiszter távozásáról szóló híreket

mti/as

"Ez akkor tény, amikor bejelentem és most még nem jelentettem be" – közölte a kormányfő a kancelláriaminiszter távozását firtató újságírói kérdésre reagálva.

Arra a kérdésre, hogyan dől el, milyen új posztot kap Szilvásy György, azt válaszolta: úgy, hogy eldönti. Hozzátette: ilyen döntések előtt konzultál a szocialista párt vezetőivel és tájékoztatja a koalíciós partnert is.

 Arra a felvetésre, hogy mikorra várható a kormányátalakítás, azt mondta: erre nem tud válaszolni. A miniszterelnök egy másik kérdésre reagálva úgy fogalmazott: ha lesz kormányátalakítás, akkor majd elmondja annak indokait és szempontjait.

Szilvásy György nem nyilatkozott a nap folyamán újságíróknak, így nem is erősített meg semmilyen, vele kapcsolatos találgatást sem. Sajtóértesülséek szerint azonban az MSZP szerda esti elnökségi ülésén eldőlt, hogy Szilvásy Györgyöt Kiss Péter váltja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élén, s a jelenleg a munkaügyi és szociális tárcát irányító Kiss június végéig leteszi kancelláriaminiszteri esküjét.

Ezek is érdekelhetik