Hírek

2005.07.19. 06:41

SMS-ben vár választ kérdéseire a kormány

Hat héten át hat kérdéssel tart majd az az SMS-kampány, amelyben a kormány a „jövő nagy dilemmáival kapcsolatos kérdésekre” várja az emberek válaszát – jelentette be László Boglár kormányszóvivő.

Bánky Bea

A véleményeket alapdíjas szöveges üzenetben küldhetik be a válaszadók. A kampány e heti nyitókérdése: két azonos nemű gyermek születése után legyen-e lehetőség a születendő harmadik csemete nemének megválasztására. A korszerű lombikbébi-eljárások ugyanis már lehetővé teszik, hogy a szülők dönthessenek: gyermekük fiú legyen-e vagy lány. Magyarországon azonban a hatályos jogszabályok szerint a születendő gyermek nemének megválasztására irányuló beavatkozás bűntett, amely öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

– Az SMS-kampány nem a jogszabály-előkészítés része – mondta el Rácz Jenő egészségügyi miniszter. – Ugyanakkor számos ország foglalkozik a kérdéssel, hogy bizonyos körülmények között előre eldönthető legyen a születendő gyermek neme. Az a véleményünk, hogy mielőtt a politikai vagy szakmai munka elkezdődne, meg kell kérdeznünk az embereket, mi a véleményük erről – tette hozzá a szakminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!