labdarúgás

2018.08.13. 15:04

Szigorú vendéglátó volt a nyitányon a Jánoshalma, a Kalocsa és a Harta

A hétvégén elrajtolt a megyei első osztályban a 2018/19-es bajnokság.

PN

A Szabadszállás–Kiskőrös találkozón ezt a légi csatát Pintyi Roland (balra) nyerte

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Kelebia–KHTK 3–5 (0–1)

Kelebia, 320 néző, vezette Kiss László (Apró Ferenc, Baranyai Dávid).

Kelebia: Farkas Á. – Kmec, Hugyecz, Kokllár, Döbrentei (Farkas A., 67.), Baji, Vékes (Csamangó, 79.), Tesic, Honfi D. (Plichta, 46.), Kazi (Plavsic, 64.), Turi (Honfi B., 65.). Vezetőedző: Kószó László.

Kiskunfélegyháza: Oroszi – Magony (Szabó A., 46.), Bárkányi (Koncz Zs., 61.), Valkai, Nagy D. (Bábi, 46.), Némedi, Palásti, Koncz M., Ábel (Golovics, 61.), S. Juhász, Gajdacsi (Szabó T., 61.). Játékos-edző: Koncz Zsolt.

Gól: Vékes 51., Farkas A. 79., Tesic 88., illetve Koncz M. 25., 52., 58., Palásti 60., 74.

Sárga lap: Szabó T. 68. perc.

Ifi: 0–2

Kószó László: – Egy remekül felkészített, jó csapat ellen a feljutó újonc csapatok összes lehetséges hibája kiütközött rajtunk. Nagyon jó és tanulságos lecke volt, további sok sikert kívánunk a Kiskunfélegyházának.

Koncz Zsolt: – Nagyszerű körülmények között lejátszott mérkőzésen vagyunk túl, az eredménynek természetesen örülök. Azt azért sajnálom, hogy a végén kiengedtünk, de a győzelmünk így sem forgott veszélyben.

Kalocsa–Lajosmizse 4–0 (2–0)

Kalocsa, 240 néző, vezette: Kaszala Mihály (Marozsi Gábor, Váczi Levente).

Kalocsa: Hegedűs – Melcher, Kollár, Dostyicza, Follárdt, Vuits V., Márkuks, Szabó V., Nasz (Pintér, 62.), Busa (Zorván, 7.), Rábóczki. Edző: Kohány Balázs.

Lajosmizse: Varga O. – Rapi, Szabó Sz., Fekete, Sudár, Kiss L., Dóka D., Szabó G., Simtchatcha, Palotai, Juhász. Játékos-­edző: Árva Zsolt.

Gól: Vuits V. 4., 75., Follárdt 45., Dostyicza 85.

Sárga lap: Kollár 30., Márkus 42., illetve Varga 4., Simtchatcha 42., Palotai 42.

Ifi: 3–0

Kohány Balázs: – Ahogy szerettük volna, három ponttal, győzelemmel, sőt magabiztos győzelemmel indítottuk a bajnokságot. A második félidő elején néhányan az öltözőben maradtak.

Faragó Gyula, a Lajosmizse szakmai igazgatója: – Az eredmény a realitást tükrözi. Míg a Kalocsa jól és határozottan játszott, addig mi megilletődötten passzolgattuk a labdát. Egy súlyos egyéni hiba után 11-eshez jutott az ellenfél, amit gólra váltottak, és az meg is pecsételte számunkra a mérkőzést.

Akasztó–Bácsalmás 6–4 (4–3)

Akasztó, 350 néző, vezette: Szűcs Gábor (Katona György, Tóth István).

Akasztó: Németh – Bánszki, Turancsik, Tratter, Megyes, Kerekes (Biber J., 84.), Szabó Zs., Kudron (Lázár Zs., 78.), Csoba (Nagy F., 89.), Palla (Juhász, 62.), Kósa. Edző: Szrenkó István.

Bácsalmás: Eckert – Princz, Knap, Ivkovic, Baladin (Schnei­der, 62.), Hernády, Vuckovic, Snyehola (Ikotic, 73.), Sibalin, Sőreg, Jenei (Posa, 73.) Edző: Vanó Sándor).

Gól: Szabó Zs. 14., 40., 54., Kerekes 34., Palla 35., Juhász 85., illetve Princz 26., Hernády 28., 32., 82.

Sárga lap: Palla 39., Bánszki 57., Turancsik 70., Csoba 75., illetve Princz 35., Jenei 46., Ivkovic 77., Eckert 85.

Ifi: 0–5

Judák László, az Akasztó technikai vezetője: – Fél óra késéssel indult a mérkőzés, várni kellett ugyanis néhány vendég kezdőjátékosra. A közönség kicsit türelmetlenkedett, de aztán kárpótoltuk, nagyszerű mérkőzésen, ahogy ígértem, haraptak a fiúk, 1–3-ról fordítottunk és legyőztünk egy jó ellenfelet.

Vanó Sándor: – Abban, ahogyan több játékosom is késett, szimbolikusan benne volt ez a vereség. Ennek ellenére 3–1 után hozni kellett volna a meccset, de a hazaiak, akiknek gratulálok, lekontráztak bennünket. Most már csak azon malmozom, hogy vajon a meccs láttán vagy a meleg miatt kaptam gutaütést.

Harta–Kiskunhalas 4–1 (1–1)

Harta, 200 néző, vezette: Nagy Attila (Kiss Sándor, Juhász Lászó).

Harta: Rigó – Lajos, Molnár, Oroszi, Dorogi (Szabó V., 88.), Varga M., Csányi (Vincze, 81.), Grecu, Velez, Péter, Kovács Zs. (Széhn, 84.). Edző: Sümegi József.

Kiskunhalas: Borka – Dordevic (Vincze, 75.), Nna Nna, Bereczki, Amariutei, Mihalkó, Grácz (Sutka, 79.), Ropos, Tandari, Peic, Csáki. Edző: Marinko Stetakovic .

Gól: Kovács Zs. 15., Grecu 56., 93., Dorogi 73., illetve Grácz 3.

Sárga lap: Varga 35., Molnár 52., Péter 61., Lajos 63., Dorogi 72., illetve Dordevic 43., Mihalkó 70., Tandari 79., Sutka 84. Kiállítva: Nna Nna 36., Bereczki 63.

Ifi: 0–0

Sümegi József: – Maximálisan elégedettek vagyunk az eredménnyel. Hullámzó volt a teljesítményünk. Az ellenfél játékosai közül kettőt kiállítottak, ez egy kicsit megkönnyítette a dolgunkat, de ma annyira jól mentek a srácok, hogy akkor is behúztuk volna a meccset, ha nincs a kiállítás. De a győzelmet nem kell megmagyarázni.

Marinko Stetakovic: – Nem a játékvezetőre akarom hárítani azt, hogy elvesztettük a meccset, de rajta is múlt. Még nem találkoztam olyan rasszista megnyilvánulásokkal Magyarországon, mint amilyet ma hallottunk a színes bőrű játékosunk irányába. Amikor beszaladt harminc ember a pályára, a játékvezető nem állította meg a mérkőzést. Olyan játékosunkat állítottak ki, akit kétszer megütöttek, majd amikor ő is visszaütött, csak neki adott piros lapot a bíró. Az eset miatt az MLSZ-hez fordulunk. Majd ismét kaptunk egy pirosat és két játékossal kevesebbel nem lehetett bírni az iramot. Az első pirosig uraltuk a játékot, ha nincsenek a kiállítások, akár győzhettünk volna is.

A Szabadszállás–Kiskőrös találkozón ezt a légi csatát Pintyi Roland (balra) nyerte
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Szabadszállás–Kiskőrös 1–3 (1–2)

Szabadszállás, 300 néző, vezette: Vörös Gábor (Fülöp József, id. Péter-Szabó Ottó).

Szabadszállás: Csorba – Halász (Progli, 54.), Pandur (Földes, 86.), Sztakó, Pintyi, Bajusz, Hegedűs, Horváth Z (Dézsi, 41.), Kapus, Kanizsai, Kiss Sz. Edző: Buzási Balázs.

Kiskőrös: Ámann – Rácz, Somlyai, Mokrickij, Bányai, Molnár T., Madácsi, Horváth R. (Füleki 57.), Hajnal (Agócs 41.), Amin, Salami. Edző: Miskovicz Bálint.

Gól: Kiss Sz. 12., illetve Molnár 28., Bányai 43., 84.

Sárga lap: Hegedűs 79., illetve Somlyai 83., Agócs 85.

Ifi: október 31-én játsszák.

Buzási Balázs: – A mezőnyben két teljesen egyforma csapat meccse volt. Végig nyílt volt a találkozó, ahol a vezetést is megszereztük, de a hibáinkat könyörtelenül kihasználta ellenfelünk. Úgy vélem, a szerencsésebb csapat győzött, pedig nagyon bíztunk a pontmentésben. Ismétlem: inkább a döntetlen lett volna az igazságosabb, de a több gólt kiskőrösiek lőtték, így megérdemelték a három pontot.

Miskovicz Bálint: – Fontos győzelmet arattunk Szabadszálláson. A nagy meleg rányomta a bélyegét a játékra, ráadásul hátrányból kellett felállnunk. Gratulálok a csapatomnak a győzelméhez, ami számomra is az első siker volt a kiskőrösi kispadon.

Jánoshalmi FC–Soltvadkerti TE 4–0 (2–0)

Jánoshalma, 300 néző, vezette: Hagymási Attila (Lichtenberger István, Borsos Tamás).

Jánoshalma: Halász – Szabó Sz., Balázs, Stojanovic M., Jesic, Harnos (Farkas P., 78.), Andelic (Kiss B., 64.), Farkas D., Stojanovic V. (Suknovic, 84.), Maravic, Várda (Jeszenszky, 67.). Edző: Florin Nenad.

Soltvadkert: Frittmann – Szarka, Radics, Soproni, Palakovics (Németh, 59.), Márki, Pekker (Frei, 59.), Vargacz, Fejes, Rózsa, Szalai. Edző: Ugrai Imre.

Gól: Harnos 11., 77., Jesic 18., Jeszenszky 76.

Sárga lap: Stojanovic V. 40., illetve Pekker 28., Szarka 51., Radics 73., Soproni 89.

Ifi: 3–2

Horváth Mihály, a Jánoshalma elnöke: – Biztató kezdetet láttunk ma. Végig uraltuk a mérkőzést és néha szellemes támadásokat vezettünk. A helyzetkihasználás talán lehetett volna kicsit jobb is, de nem szabad elégedetlennek lennünk. Jó kezdés volt.

Ugrai Imre: – Kilencven percen át ment, hajtott, küzdött és akart a csapatom, de a jobb játékerőből álló Jánoshalma megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

Koncz Miklós három gólt lőtt
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

Kecel–Duna Aszfalt TVSE 3–1 (0–0)

Kecel, 300 néző, vezette: Allaga Iván (Harsányi Martin, Szabó Gábor).

Kecel: Eifert – Horváth Á., Nagy G., Vata, Patai, Nagy E., Sendula P. (Herczeg R., 57.), Bajnok (Kovács L., 89.), Sendula J., Herczeg P. (Fehér, 83.), Nébl. Edző: Kis Péter.

Tiszakécske: Antal – Domonics (Steklács, 80.), Varga (Jelenfi, 66.), Bálint, Káli (Juhász, 85.), István, Dóka, Tóth K., Tóth T., Hoffmann, Szabó Á. Edző: Bagi Gábor.

Gól: Bajnok 50., Nagy E. 67., 80. perc.

Sárga: Nébl 40., Sendula P. 2., Horváth 64., illetve Káli 40., Tóth K. 43.

Kis Péter: – Nehéz győzelmet arattunk egy nagyon szervezetten játszó Tiszakécske ellen. A lehetőségeink közül többet is elrontottunk, ezért egy kissé nehézzé tettük a mérkőzést saját magunknak. Úgy érzem, hogy a rászolgáltunk a három pontra.

Bagi Gábor: – Jó mérkőzést játszottunk az előző szezonban dobogón végző keceliek ellen, akiktől játékban azt kaptuk, amire számítottunk. A kulturált játékunkkal, úgy vélem, mi is kellemes meglepetést okoztunk, kár, hogy mindez nem párosul pontszerzéssel. Gratulálok a hazaiaknak és saját csapatomnak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában