kézilabda

2018.09.21. 11:29

Otthon debütál a Mizse KC

A múlt héten egy balassagyarmati vereséggel kezdte meg a 2018/19-es idénybeli bajnoki szereplését a férfikézilabda NB I/B Keleti csoportjában a Mizse KC.

Vincze Miklós

A mizseiek játékoskerete szeptember elejére véglegesült. Érkezett az egyesülethez Ózdról a kapus Mátrai Péter, Balassagyarmatról az átlövő Tolnai Roland, Kecskemétről a jobbszélső Tóth Tamás, a PLER-től a jobbszélső Tolnai Zsolt, illetve az FKSE-­Algyőtől a jobbátlövő Vancsis János. Tavaly kölcsönjátékosként erősítette a keretet a Dabas irányítója, Hollós Máté,

illetve a ceglédi Imregi Ferenc, ők az ősztől már a Mizse játékosai. A 2018/19-es idényben kettős játékengedéllyel szerepelhet Mizsén a ceglédi kapus, Koncz Péter, a szintén ceglédi balátlövő, Csapi Bence, illetve a Bp. Honvéd irányítója, Csergő József.

– Az, hogy ilyen mértékben sikerült megerősödnünk, nagy öröm, de egyúttal nehézséget és feladatot is jelent itt a bajnokság elején – nyilatkozta dr. Serfőző Zsolt, a Mizse trénere. – Szép számban vannak újak, és nekik még össze kell szokniuk a régiekkel. Ezen dolgozunk, hogy meglegyen az összhang mind a védekezésben, mind támadásban. Hiába járunk még csak az elején, a hétvégén a bentmaradás szempontjából rettentően fontos mérkőzés előtt állunk. A szakma többsége bennünk és a Törökszentmiklósban látják a két fő kiesőjelöltet. A lehetőségeket tekintve ez nem jár messze az igazságtól. Így ennek a két csapatnak az egymás elleni eredménye jövő májusban, a végelszámolásnál döntő lehet. Ennek megfelelően nagyon készülünk, nagyon akarunk nyerni, a fiúk is így állnak hozzá a mérkőzéshez. Ha életben akarjuk tartani a bentmaradási szándékunkat, akkor ezt a mérkőzést meg kell nyernünk. Így aztán számítunk szurkolóinkra, akik számára – a szokásos sorrendet megfordítva – egy félnapos kézilabda-matinét szerveztünk. Fél háromkor játszanak a serdülők, négykor az ifik – mindkét gárda szintén a Székáccsal csatázik –, és hatkor játszunk mi, a felnőttek, tehát már délután meccsek várják az érdeklődőket. Ezzel is szeretnénk kifejezni, hogy mekkora hangsúlyt fektetünk a korosztályos csapatok nevelésére is – zárta a szavait Serfőző Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában