labdarúgás

2018.08.17. 09:52

Kiütötte a Kecskeméti LC a Kunszállást

Két megyei másodosztályú gárda csapott össze a Bács-Kiskun megyei kupa második fordulójában, Kecskeméten. A kecskeméti fiatalok erőnyerőként első alkalommal léptek pályára a kupában, a Kunszállás egy bravúros továbbjutással a tarsolyában érkezett.

Vincze Miklós

Fotó: Vincze Miklós

Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, a 3. percben Bozsik lépett ki remek ütemben a leshatárról, Hajnal azonban bravúrral hárított. Öt percre rá jött a válasz, egy kaotikus kapu előtti kavarodás végén a vendégek a felső lécet döngették meg. A 16. percben aztán megszerezte a vezetést a hazai gárda, Bozsik büntetőből lőtte a jobb alsó sarokba a labdát, 1–0. Nem találta a helyét a pályán a Kunszállás, a kecskemétiek pedig óriási lendülettel igyekeztek vezetni a támadásaikat. A félidő végéig már nem változott az eredmény.

A második játékrészben az 54. percben megfogyatkozott a hazai csapat, Farkas jutott a második sárga lapja miatt a kiállítás sorsára. Aki azt hitte, hogy innentől sima az út a Kunszállás előtt az egyenlítés, majd a továbbjutás kiharcolása felé, az tévedett. Két perccel a kiállítás után egy hazai kontra során Major vezethette egyedül Hajnalra a labdát, és higgadtan a jobb alsó sarokba gurított. 2–0. Négy percre rá ugyanő vezette végig szintén egy kontra során a vendégtérfélen a labdát, és mielőtt a védők beérték volna, a 16-osról a jobb alsó sarokba lőtt. 3–0. Ekkor érezhetően nagyobb sebességre kapcsolt a Kunszállás, de meddő mezőnyfölénynél többet nem sikerült kiharcolnia, sőt, az volt a nézők benyomása, hogy a kecskeméti kontrák továbbra is sokkal veszélyesebbek. Ahogy fogyott az idő, úgy fogyott a hit is a vendégoldalon, ráadásul a hazai kontrák még eredményt is hoztak: a 90. percben Csordás lőtt a jobb alsóba, a 92. percben pedig Keresztes tekert egy jobbról begurított labdát okosan a bal felsőbe, 5–0.

Fotó: Vincze Miklós

Bende Csaba, a Kecskeméti LC edzője: – Csak gratulálni tudok a csapatomnak, mert bár a felkészülés végén járunk, a második félidőben erőben is, összpontosításban is, taktikailag is sikerült az ellenfelünk fölé nőnünk. Az első játékrészben még egyenlő erők küzdelme folyt, a másodikban azonban az, hogy meglátosom szerint erőnlétben is előbbre járunk ellenfelünknél, gólarányban is kiütközött.

Kertész Gábor, a Kunszállás játékos-edzője: – 0–0-nál volt egy óriási ziccerünk, aztán kapott az ellenfél egy véleményes 11-est, de aztán ilyen különbséggel is megérdemelten győzött a Kecskemét. Felhívtam a csapat figyelmét arra, hogy csakis a két hete, a Duna Aszfalt TVSE ellen nyújtott hozzáállással lehetünk képesek továbbjutni. Akkor volt egy olyan érzésem, hogy a TVSE egy kissé nagy mellénnyel érkezett. Ma mi vettük fel ezt a ruhadarabot, és ez meg is bosszulta magát. Gratulálok a Kecskemétnek, további sok sikert kívánok nekik.

Kecskeméti LC–Kunszállás SE 5–0 (1–0)

Kecskemét, 150 néző, vezette: Kiss A. (Ézsiás, Katona).

Kecskemét: Meggyes – Csordás, Szűcs, Keresztes, Farkas L., Zsoldos, Major (Bakos, 72.), Kőrös, Módra, Bozsik (Nagy T., 85.), Kovács M. (Péntek, 65.). Edző: Bende Csaba.

Kunszállás: Hajnal – Lapsánszki, Polyák, Vincze, Tóth D., Mizsei A., Kertész Á., Jókai, Rádi (Mizsei F., 58), Kürtösi, Fábián (Ficsór, 61.). Játékos-­edző: Kertész Gábor.

Gól: Bozsik (16.), Major (55., 59.), Csordás (90.), Keresztes (92.). Kiállítva: Farkas (54.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában