kosárlabda

2018.05.24. 10:35

A KTE kulcsjátékosának eltört a keze Körmenden

A Körmend elleni negyeddöntős párharc negyedik meccsét vívja ma 18 órától a Messzi István Sportcsarnokban a KTE-Duna Aszfalt. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó csatában a vasi együttes 2–1-re vezet.

Borbély Károly

Molnár Dánielnek (fehérben) az eddiginél jóval nagyobb szerep jut

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

„Centerposzton faultproblémákkal küszködtünk, így szűkült a rotációnk. Korán elveszítettük Bernard Thompsont, akinek eltört a keze, úgy néz ki, vége a szezonjának. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a játékosaim mindent megtettek, amit tudtak, a maximumot próbálták nyújtani. Ezen az estén mi fáradtan mozogtunk, a Körmend más sebességen kosárlabdázott. A playoffban mindegy a különbség, így igyekeztem mindenkinek lehetőséget adni, hiszen már az első félidőben eldőlt a mérkőzés végkimenetele. A fiataljaink számára nagy dolog, hogy pontokat tudtak szerezni egy ilyen jó csapat otthonában” – nyilatkozta Forray Gábor, a KTE vezetőedzője a keddi, 104–68-ra elbukott mérkőzés után.

Az említett Thompsonnak a második negyed közepén sérült meg a jobb keze. Mint később kiderült, az addig nagyon hasznosan játszó légiós törést szenvedett. Beszállították a körmendi kórházba, ahol megállapították, hogy nem kell műteni, rögzítő kötést kell viselnie három héten keresztül. Mindez azt jelenti, hogy ebben a szezonban már nem számíthat rá a szakmai stáb.

– Thompson kiesésével Horváth Kristóf lépne előre a rotációban, de sajnos neki előjött egy régi sérülése, begyulladt a bokájában egy ízület, járni sem nagyon tud. Így Molnár Dániel kap a szokottnál több szerepet. Majd eldől, hogy ebben a felállásban mire leszünk képesek… A csapat ebben a szezonban kihozta magából a maximumot, sőt még annál többet is. Most az a célunk, hogy ismét nyerjünk hazai pályán a Körmend ellen. Hogy aztán szombaton utazzunk a Vas megyeiek otthonába – tette hozzá Forray.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában