Labdarúgás

2024.06.27. 14:29

A Tiszakécskei LC jelentős változásokról számolt be – galériával

A felkészülés második hetében jár a TLC NB III-as labdarúgó csapata. Amint az várható volt, több változás is történt már eddig a keretben és az elkövetkezendő időben is lesz még játékosmozgás, melyről most be is számolt a Tiszakécskei LC.

Szentirmay Tamás

Amint azt korábban megírtuk, azok a játékosok, akik kölcsönben szerepeltek a Tiszakécskei LC-nél, visszamentek eredeti klubjukhoz. Sági Milánnak, Gyurján Bencének, Pongrácz Viktornak, Szekér Ádámnak és Bertus Lajosnak nem hosszabbította meg az egyesület a lejáró szerződését. Bencze Márkkal és Torvund Alexanderrel szerződést bontottak, Kocsis Dominik pedig visszatért a Puskás Akadémiához. 

labdarúgás, TiszaKécskei LC, mérkőzés
Akadnak még kérdőjelek a keret kapcsán a Tiszakécskei LC háza táján
Fotó: Szentirmay Tamás

– Az érkezőkkel kapcsolatban jelenleg annyit tudok mondani, hogy érkezett Pintér Dániel belső középpályás Nagykanizsáról, Horváth Emil támadó középpályás Budaörsről, Géringer Tamás középpályás Egerből. Velük már aláírtuk a szerződést – mondta Hoffmann Attila. – Két fiatal labdarúgóval is megegyeztünk már, de még a szerződést nem írtuk alá. Az egyik csatár, a másik pedig belső középpályás. Az alap elképzelésünk az, hogy húsz mezőnyjátékossal, valamint három kapussal fogunk dolgozni, de ezen kívül számolunk még három 2006-os, vagy fiatalabb születésű játékossal is. Amennyiben találunk olyat, aki nem kölcsönbe jön, hanem saját játékosunk tud lenni, akkor lehet ennél több is. A szabály harmadosztályban is az, mint ami az NB II-ben volt, hogy legalább egy fiatal, jelenleg 2006-os, vagy annál fiatalabb születésű játékosnak végig a pályán kell lenni. A nem régen befejeződött bajnokságban 2004-es, vagy fiatalabb születésűeknek kellett lenni, nálunk négyen illettek ebbe bele. Most azon szeretnénk változtatni, hogy ne csak 2006-os, hanem fiatalabb játékosunk is legyen.

A klubigazgató beszélt arról is, hogy két kapus posztra pályázó labdarúgó, akik próbajátékon voltak már elmentek, maradt Prokop Rostislav és Baráth Bence. Egy harmadikat még keresnek, van is egy kiszemelt, aki együtt edz a másik két hálóőrrel. Azt még nem lehet tudni, hogy marad-e, de a három kapusban gondolkodnak. Az utánpótlás játékosok közül Papp Dominik és Klemenc Patrik elejétől fogva a kerettel együtt készül, akikről azt mondta Hoffmann Attila, hogy ügyesek. Ők egyébként 2007-es születésűek mindketten. 

Az első edzőmeccsét most szombaton a Kecskeméti TE ellen vívja a gárda hazai pályán, 9 óra 30 perces kezdéssel. Július 7-én Bükkfürdőre utazik edzőtáborba egy hétre a keret, ahol az ETO FC Győr és a Tatabánya lesz az ellenfél. Azt követően az Újpest II. és a Szeged. A bajnokság július 28-án kezdődik. 

Az egyesület centerpályáját jelenleg nem használhatják, mert kijavították azokat a felületeket, ahol nem megfelelő volt a fű minősége. Erre azért volt szükség, hogy később ne az egészet kelljen kicserélni, de a rajtot ez nem érinti, nem kell máshol játszaniuk. 

Hoffmann Attila az eddigi tapasztalatok alapján úgy értékelte, hogy kiváló a játékosok hozzáállása a munkához. Amit szerettek volna és hangsúlyoztak is, hogy mindenkinek egy felé kell húzni, az most megvalósulni látszik. Kevés olyan labdarúgó lesz, aki nem Tiszakécskén fog lakni. 

Nincs veszélyben a Tiszakécskei LC II. indulása a vármegyei élvonalban

Még egy érdekességről is beszélt a klubigazgató, ami a megyei első osztályú csapatot érintette. – Egy MLSZ-es szabályba ütköztünk, ami a második csapatokat érinti. A szabály értelmezéssel akadt némi probléma. A Bács-Kiskun vármegyei Labdarúgó Igazgatóság segítségével végül is zöld utat kaptunk. Ez nem csak ránk vonatkozott, hanem bármelyik egyesület második csapatára is. Ott ugyanis csak négy túlkoros játékos léphet pályára, a többinek fiatalnak kell lenni. Ez azt jelenti, hogy 2004, vagy annál fiatalabbnak, amitől csak négy játékossal lehet eltérni. Ez a szabály csak a profi játékengedéllyel rendelkezőkre vonatkozik, az amatőr játékengedéllyel rendelkezőkre nem. Az volt a szabály értelmezési probléma, hogy milyen játékengedély számít a túlkorosságba bele. Ha az amatőr játékengedéllyel rendelkező is beleszámított volna, akkor nem tudtunk volna kiállni. Szerencsére megoldódott a probléma és lesz a következő bajnokságban is vármegyei első osztályú csapata Tiszakécskének. Az ugyanis furcsa lett volna, hogy megnyerjük a bajnokságot, de a következő évben már nem indulhatunk. Szerencsére nem így történt, és a Tiszakécskei LC továbbra is két csapattal vesz részt a magyar bajnokság két különböző osztályában – hangsúlyozta Hoffmann Attila.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában