Labdarúgás

2024.06.18. 20:04

Elkezdte a felkészülést a következő bajnoki évre a Tiszakécskei LC – galériával

Nagy melegben kezdte meg a felkészülését a 2024/2025-ös bajnoki évre a Tiszakécskei LC NB III-as labdarúgó csapata. Az új idényben egészen más lesz a keret, mert vannak távozók és lesznek érkezők játékosok is.

Szentirmay Tamás

A klub stabil alapokra épülő keretet szeretne kialakítani. Erről, a változásokról, a játékosokról Hoffmann Attilával beszélgettünk.

Tiszakécskei LC , labdarúgás, edzés
Szerdától már kétszer két edzés szerepel a Tiszakécskei LC programjában
Fotó: Szentirmay Tamás

– A legfőbb változás a csapat körül az, hogy Nyilas Elek és Horváth Adrián távoztak a klubunktól – mondta a klubigazgató. – Ebben a szezonban szakmai vezetői pozíció nem lesz betöltve. Öröm hír az, hogy a szakmai stáb, akikkel az előző szezon végén jó eredményeket sikerült elérni az utolsó nyolc bajnoki mérkőzésen maradnak, ők viszik tovább a munkát, az NB III-as bajnokságban. Szeretnénk egy stabil alapokra épülő keretet kialakítani. Stabil alap alatt azokat a játékosokat értem, akik az előző szezon végén bizonyították, hogy lehet rájuk számítani. Ők alkotnák a csapat gerincét. Melléjük szeretnénk olyan játékosokat igazolni, akikben azt látjuk, hogy magasabb szintre szeretnének eljutni, és bennük van az a mentalitás, hogy mindent meg is fognak tenni azért, hogy visszakerüljünk az NB II-be.

Már most a bajnokság megkezdése előtt, nem titok az, hogy a Tiszakécskei LC szeretne visszajutni a másodosztályba. Ez persze nem lesz könnyű, de legalább lesz motiváció.

– Szeretnénk visszajutni a 2024/2025-ös bajnokság végén az NB II-be. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, mert még a csoportbeosztás sem ismert. Valószínűleg a Dél-Keletibe fogunk kerülni, mert területi alapon az lenne az ésszerű. Nem is a csoportbeosztás a nehézség, hanem ha megnyerjük a bajnokságot, akkor még osztályozót kell játszani, ahol csak jó csapattal kerülhetünk szembe. Oda visszavágós rendszerben bármi előfordulhat – hangsúlyozta Hoffmann Attila.

Több játékos is távozik a klubtól, főleg azok, akik kölcsönben játszottak Tiszakécskén.

– Azok a játékosok, akik kölcsönben voltak nálunk, visszatértek korábbi egyesületükhöz. Kiss Ágoston a Vasashoz írt alá, sok sikert kívánunk neki. Nagyon jó kapusnak és nagyon jó embernek tartjuk. Mind a magánéletében, mind a labdarúgásban a legjobbakat kívánjuk neki. Lehoczky Roland visszatért az MTK-hoz, onnan pedig a Vasashoz megy kölcsönbe. Szőr Levente és Czékus Ádám Kisvárdára térnek vissza, Márkus Attila és Kálai Zalán Mezőkövesdre mennek, Máté Zsolt az Újpesthez, Viczián Ádám a Diósgyőrhöz megy vissza. Akik biztos, hogy maradnak az előző évi keretből: Denis Kryvotsiuk, Csáki Róbert, Takács Tamás, Valencsik Dávid, Grünwald Attila, Fodor Ferenc, Vajda Roland, Balázs Benjamin, valamint Lovas Andor és Lovas Zsombor. Az érkezők közül még senkinek sincs aláírt szerződése.

A klubigazgató beszélt arról is, hogy a vármegyei első osztályú csapatból ki az, aki az első osztályú csapattal készül a bajnokságra.

– Klemenc Márk és testvére Patrik is a kerettel együtt dolgozik. Nagy potenciált látunk Márkban, bízunk abban, hogy megragadja a lehetőséget és meg tud majd maradni az első csapatban. Ehhez minden támogatást meg fog kapni a szakmai stábtól. Csak rajta múlik, hogy hova fog eljutni. A tehetsége és a képessége meg van hozzá. Patrikot a szakmai stáb az U17-es mérkőzéseken figyelte. Ő még nagyon fiatal, kíváncsiak arra, hogy a felnőtt közegben mit tud nyújtani. Rajtuk kívül várható még további utánpótlás játékos, akik hosszabb, rövidebb időre csatlakozni fognak a kerethez.

Az edzéseket június 17-én kezdte a csapat, szerdától már kétszer két edzés szerepel a programban, a többi napokon pedig egy. Június 29-én, hazai környezetben játssza az első felkészülési mérkőzését a Tiszakécskei LC a KTE NB I-es csapata ellen. Július 8-án Bükkfürdőre mennek edzőtáborba, ahol három felkészülési mérkőzést játszanak majd az egy hét alatt. A bajnokság július 28-án kezdődik. A mérkőzések, csak úgy, mint az NB II-ben vasárnap lesznek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában