Kosárlabda

2024.06.25. 12:25

Forray Gábor Körmenden folytatja

Immáron hivatalos, hogy biztosan nem Kecskeméten folytatja edzői pályafutását Forray Gábor, a Duna Aszfalt-DTKH korábbi vezetőedzője. A szakember az Egis Körmend kispadját veszi át nyártól. Forray Gábor nem először talált új kihívást Kecskeméten kívül.

Nyitray András

Forray Gábor kapcsán a körmendi klub megjegyzi, hogy már 17 éve edzősködik, az utánpótlás és a felnőtt bajnokságok mellett a válogatottnál is segítette Ivkovic stojan munkáját korábban. Forray 2005-ben indult el a pályán Kecskeméten, ahol kisebb-nagyobb megszakításokkal 15 éven át dolgozott, a városban is alapított már családot. Háromszor az év utánpótlás edzőjének választották, de 2022-ben felnőtt szinten is kivívta ezt az elismerést, amikor a Kecskeméttel elődöntőig menetelt a rájátszásban, illetve bronzérmet szerzett a Magyar Kupában. 

Forray Gábor, kosárlabda, vezetőedző
Forray Gábor új kihívást talált
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

2015-ben Jászberényben, a 2020/2021-es idényben pedig szülővárosában, a Fehérvárnál vállalt vezetőedzői munkát az NB I-ben, utóbbi állomáshelyén ötödik helyen zárt csapatával. Kecskeméten decemberben távozott a vezetőedzői posztról, de ezt követően a háttérstáb tagjaként segítette a munkát. Körmendi kinevezésével eldőlt, hogy új állomáshelyen, új kihívást vállal vezetőedzőként. 

– Óriási megtiszteltetésnek érzem, hogy most egy olyan kispadra ülhetek le, ahol előttem tősgyökeres körmendiek, mint Kristóf László, Patonay Imre vagy Fodor Péter értek el felejthetetlen sikereket, hogy csak a legnagyobbakat említsem – mondta a kinevezés kapcsán Forray a hivatalos oldalon. – Körmenden egy állandó tényező van, az pedig a szurkolótábor. Edzők, légiósok jönnek, mennek, a szurkolók, az ő fanatizmusuk, a csapat iránti rajongásuk marad. Tehát nekem olyan csapatot kell kialakítanom, amely méltó lesz a körmendi tradíciókhoz. Ezért minden nap, hétről-hétre kőkeményen kell dolgozni! Szeretnénk idén elfeledtetni a tavalyi év sikertelenségét. Körmendre soha nem volt jellemző, hogy komolyan felmerüljön a kiesés lehetősége; nem fordulhat elő még egyszer, hogy az MTE-t megérintse a kiesés szele. Igyekszem a legjobb tudásomat adni, hogy a következő szezonban a csapat előre lépjen. A keret magyar magja nagyjából készen van, a légiósaink is nagy valószínűséggel fiatalok lesznek. Holnap egyikőjüket be is fogjuk jelenteni, úgy érzem, hogy az új szerkezetbe egy jól beilleszthető játékosról van szó – mondta Forray Gábor. 

A Körmend új trénere azt is hozzátette, hogy a következő idény egy „tankolási év lesz egy low-budget-tel”, de egy stabil, karakterrel rendelkező, harcos együttest szeretne a pályán látni Forray. 

Forray stabil csapatot remél

– A jövő évi céljainkról annyit szeretnék elöljáróban mondani, hogy a következő szezon egy „tankolási év” lesz egy low-budget-tel. Egy stabil csapatot szeretnék kialakítani, aminek kell lennie identitásának, karakterének, és harcban lesz a play-offért. Ennek eléréséhez is nagy szükségünk lesz a közönségünkre. Mindig is nagy előny volt a hazai pálya. Nem fordulhat elő még egyszer, hogy annyi hazai vereséget szenvedjen el a csapat, mint az előző szezonban – mondta a korábbi KTE edző, aki kis stábbal, a feladatok jó elosztásával készül az új idényre.

– A stáb kialakítása még folyamatban van. Ami biztos, nem lesz nagy stábunk. Én magamat egy dolgos edzőnek tartom, és eddig is sok mindent megcsináltam egymagam. Minden esetben speciális feladatom volt az atlétikai és konditermi munka. A felnőtt válogatottban pedig a scouting munka és a videóvágás volt a feladatom. Korábbi kollégáimmal mindig is több feladatot végeztünk, mint ami megszokott, ez nekem nem újdonság. Ez nyilván többletmunkával jár, de ezt már megszoktam. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában