Labdarúgás

2024.02.03. 12:03

Mezőkövesden kezdi meg az OTP Bank Liga tavaszi szezonját a Kecskemét

Másfél hónapos szünet után folytatódnak az OTP Bank Liga (NB I.) küzdelmei, a Kecskeméti TE vasárnap a Mezőkövesd otthonában kezdi meg a sűrű programot hozó tavaszi szezont.

Nyitray András

Varga Bence (pirosban) stabilitást adna a Kecskemétnek tavasszal a kapuban

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Nézőpont kérdése, hogy hosszú vagy rövid volt a téli szünet az NB I.-ben, a drukkerek számára alighanem nagy várakozás előzte meg a tavaszi folytatást, míg a csapatok részéről az szusszanásnyi ünnepi szünet után, gyakorlatilag a szilveszteri pezsgőt letéve indult el januári munka. Kecskeméten sem lógatták sokáig lábukat a játékosok, a két ünnep között már egyéni program szerint dolgoztak, majd január 2-án elindult a közös munka is. A KTE a munka első felét hazai környezetben végezte el, ezt a periódust a Csákvár elleni 2–0-os siker zárta. Ezt követően Törökország felé vette az irányt a társaság, ahol további hat edzőmeccsel hangoltak a rajtra. A koszovói Llapi (2-0), az osztrák Sturm Graz (2-1) és a szlovák Zlaté Moravce (3-0) ellen nyert kint a gárda, míg a lengyel Ruch (1-1) ellen döntetlen, a bolgár Krumovgrad (1-3) ellen vereség született. Jó mérleggel zárta tehát a téli munkát a KTE, ám valódi visszaigazolást természetesen majd a tétmeccsek adnak az elvégzett munkáról. 

A kecskeméti keretben voltak markáns változások, hiszen Szuhodovszki Soma Debrecenbe, Szalai Gábor a svájci élvonalba igazolt, így két válogatott is távozott. Kiss Bence inkább peremembernek számított, így az ő távozása nem érzékeny veszteség, Tóth Barna viszont ugyancsak sok lehetőséget kapott Szabó Istvántól, ám mivel nem tudtak megállapodni vele szerződése meghosszabbításáról, még most eladta játékjogát a Paksnak a KTE. 

Az érkezők oldalán Lukács Dániel visszatérése az élre kívánkozik, hiszen a feljutás során 25 gólig és 8 gólpasszig jutó csatár tulajdonképpen Kecskeméten robbant be. Mellette Derekas Zoltán érkezett a középpályára, illetve a fiatal Polyák Kristóf tért vissza a tiszakécskei kitérőből. Helmich Pál személyében egy fiatal középpályás is rendszeresen pályára lépett az edzőmeccseken, ám vele kapcsolatban még nem tett hivatalos bejelentést a klub. 
A Mezőkövesdnél voltak bizony bőven érkezők, Bőle Lukács Paksról tette át székhelyét, Lucas Hedlund és Jairo Sampeiro személyében pedig két légiós is érkezett a támadószekcióba. Érkezett még Szilágyi Szabolcs a Vasastól, valamint Szolgai Máté a DAC-tól, eközben meghatározó ember nem hagyta el a klubot a rajtig. 

A Mezőkövesd igazi mumusa a Kecskemétnek, hiszen amióta a lila-fehérek feljutottak, ugyan az első egymás elleni meccset megnyerték, azóta viszont mindháromszor a matyóföldiek örülhettek, legutóbb 2-0-ra nyertek a Széktói Stadionban. 

Hatpontos derbi lesz ez rögtön, hiszen a két együttes között pont ennyi a különbség, egy győzelem viszont nagy lendületet adhatna mindkét együttesnek. Varga Bence, a KTE kapusa bízik benne, hogy jó eredménnyel térhetnek haza. A KTE-re sűrű rajt vár, vasárnap a Mezőkövesd, jövő csütörtökön 20 órakor hazai pályán a DVTK következik, majd ezt követően ismét vasárnap 12 óra 30 perces kezdéssel Pakra látogat az együttes egy hét leforgása alatt. Egy dolog biztos, az első meccs komoly hatással lehet a rajtra, ezzel tisztában vannak Kecskeméten is. 

– A játékosoknak mindig az a jó, ha meccset kell játszani, ezzel így vagyok én is. 

Várjuk természetesen a rajtot, mert a felkészülés és a bajnokság között nagy a különbség. 

Nagyon jó dolog, hogy a klub biztosította számunkra idén is a törökországi edzőtábort, hiszen jó időben, jó pályákon dolgozhattunk, de nagyon vártuk már, hogy elinduljon a bajnoki ritmus. Jelenleg a mezőkövesdi meccs a legfontosabb, de ahogy említetted is, három mérkőzés vár ránk egy hét alatt, tehát sűrű a program. Nem kérdés, a tavaszi rajtot az is meghatározhatja, hogy milyen eredményt érünk el Mezőkövesden. Én továbbra is hiszek abban, hogyha becsülettel dolgozunk és mindent kiadunk magunkból a pályán, akkor az hosszabb távon is kifizetődik. Nagyon nehéz meccs vár ránk a rajton, sokan ugye mumusként is emlegetik a Kövesdet esetünkben. Én inkább úgy fogalmaznék, hogy jobban jött ki számukra a lépés adott napon. Abban biztos vagyok, hogy annál jobb csapatról van szó, mint amit a tabella mutat, így nehéz 90 perc vár ránk – mondta Varga Bence, a kecskemétiek hálóőre, aki hozzátette, sokat léptek előre a kapott gólok tekintetében, de a puding próbája majd az evés lesz a tétmeccseken. 

A Mezőkövesd-Zsóry FC–Kecskeméti TE mérkőzést vasárnap 15 órakor rendezik. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában