Kézilabda

2023.05.12. 08:02

Teher nélkül készül a KTE a Vecsésre

A Kecskeméti TE-Piroska Szörp már az előző fordulóban bebiztosította helyét a férfi NB I/B következő kiírásában, így a 28. fordulóban már tét nélkül készülhetnek Tóth Norbert tanítványai Vecsésre. Ezzel együtt szeretne jól szerepelni a pénteki találkozón az együttes. 

Nyitray András

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

A 27. fordulóban Tóth Norbert legénysége ádáz csatában alulmaradt ugyan a dobogós Győrrel szemben (29-31), ám a 14. helyen álló Százhalombatta kikapott az Eger együttesétől (23-30). Amennyiben győz a hátralévő két fordulóban a rivális, a KTE ugyanakkor kikap, a battai alakulat akkor sem tudja befogni a hírös városiakat, hiszen az egymás elleni mérleg a Kecskemét felé billen. A 16 csapatos NB I/B-től egyébként három csapat búcsúzik.

A vecsési találkozót tehát az elmúlt időszakhoz képest nyugodtabban várhatja a kecskeméti csapat. Papíron a Vecsés az esélyesebb, hiszen a tabella 6. helyén álló házigazdák mérlege 12 győzelem, 5 döntetlen és 11 vereség, 29 bajnoki pontjuk van, ezzel szemben a KTE 9 győzelem mellett 3 döntetlent és 16 vereséget számlál, 21 egységgel a tarsolyában. Kettejük decemberi összecsapását a Vecsés nyerte a Messzi István Sportcsarnokban (27-31), Horváth Andoréknak tehát van miért revansot venni aktuális ellenfelükön.

– Az elmúlt hétvégén nagy kő esett le a szívünkről, így különösebb nyomás nélkül, fellélegezve várjuk a pénteki ütközetet. A Vecsés remek csapattá kovácsolódott a szezon folyamán, több nagy skalpot ejtett a bajnokságban, úgyhogy nagy feladat lesz helytállni az üllői pályán. Úgy tervezem, pénteken azok is lehetőséget kapnak, akik eddig kevesebb percet játszottak, reméljük kettőzött motivációval kézilabdáznak majd, hiszen a hátralévő két mérkőzésünkön is szeretnénk győzni – mondta a kecskeméti csapat trénere, Tóth Norbert a találkozó kapcsán. 

A Vecsési SE–Kecskeméti TE-Piroska Szörp mérkőzés pénteken 18 óra 30 perckor kezdődik a üllői sportcsarnokban. A Kecskemétre ezen felül még egy mérkőzés vár majd a szezonban, az is idegenben. Május 19-én Ajkán zárja az idényt a hírös városi alakulat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában