Kosárlabda

2023.01.31. 20:41

Parádés győzelmet aratott Szolnokon a Kecskemét – galériával

A forduló előtt a tabellán a 2. helyen álló Szolnok vendége volt a 7. Kecskemét a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, az alapszakasz 18. fordulójában. A szomszédvári rangadón tehát a Tisza-parti gárda tűnt az esélyesebbnek, Forray Gábor szívósan és nagy szívvel küzdő csapatának a Terminátorként küzdő Karahodzsics vezérletével azonban sikerült felborítania a papírformát, és megnyerni a mérkőzést.

Vincze Miklós

A Szolnoki Olajbányász csapata a Kecskemétet fogadta itthon.

Fotó: Nagy Balázs

A mérkőzésen eredetileg 18 órakor indult volna az útjára a labda, végül egy technikai probléma miatt – az eredményjelző hibásodott meg – nagyjából húsz perces késéssel kezdődött meg a találkozó. Karahodzsics nyitott egy jó büntetővel, Williamson közeli kettesével fordított az Olaj. Wittmann egy szenzációs 3+1-es akciót vitt végbe. Ezután Szubotics előbb elrontott egy dobást, majd saját lepattanójából tett fel egy ziccert, Durham maradt üresen egy triplára, amit ki is használt, 7–5. Dramicsanin egyenlített, hat perc után 7–7 volt az állás, egyik csapat sem parádézott. Ivkovics faultja után Griffin dobott be két büntetőt, Karahodzsics 2+1-ével már a hírös városiaknál volt az előny. A negyedben több kosár nem esett, így az első negyed után három pontos előnnyel ment szünetre a KTE, 9–12. Kecskeméti oldalon, a kecskeméti szurkolók között nem volt olyan, aki elégedetlenkedett volna a kevés pont és a sok hiba miatt, elvégre nem szépségversenyt akart nyerni a Forray-alakulat, hanem meccset.

A folytatásban Mokánszki büntetőivel zárkózott az Olaj, Durham révén a vendéglátók vették át a vezetést, majd a hazai irányító egy középtávolit is elsüllyesztett. Boriszov egy triplával egalizált, Karahodzsics kettő plusz egyére Barnes válaszolt egy hármassal 18-18. Wittmann tempója után Pongó triplája következett. Szubotics rossz dobása Révész kezébe esett, aki teljesen üresen állt a palánk alatt, Boriszov kettőből két büntetőt küldött a helyére, majd egy tempót is, Durham egy büntetővel egyenlített, Révész kosarával pedig újra átvette a vezetést a Szolnok, Forray Gábor időt is kért 26–24-es állásnál. Boriszov nem hűlt ki és egy hármast is dobott, Révész újabb támadólepattanó után szerzett két pontot. Lukács csak egy büntetőt dobott be, a Szolnok mégis jól járt, a támadólepattanó után ugyanis Durham köszönt be kintről, Townes büntetői után révész kosara zárta a félidőt. 34–29

A nagyszünet után Szubotics labdaszerzés után dobott ziccert, Townes egy triplával javított, Griffin azonban visszadobta azt. Wittmann ekkor másodszor is megcsinált egy 3+1-et, Dramicsanin hármasával ismét döntetlen állt az eredményjelzőn, de csak ideiglenesen, köszönhetően Barnes duplájának, 41–39. Townes törte fel a hazai védelmet két pontért, Williamson mindkét büntetőjét bedobta, Wittmann bejátszásából Karahodzsics zsákolt. Egy gyors hazai indítást Szubotics fejezett be ziccerrel, Wittmann kivételesen fault nélkül dobott be egy hármast, 45–46. Griffin egy pontot a vonalon hagyott, Townes viszont újabb vendég triplát dobott be, 46–49-cel ért véget ért a harmadik negyed.

Boriszov reklamált túl hevesen egy fújást, a technikai után Barnes dobta be a megítélt büntetőt, majd az amerikai egy ziccerrel egalizált. Három rontott kecskeméti büntető után Townes végre bedobott egyet, aztán egy labdaszerzés után végig robogott a pályán és feltett egy akrobatikus ziccert. Karahodzsics verte meg Szuboticsot két pontért, Pongó triplájával visszakapaszkodott a Szolnok két pontra, Forray Gábor öt és fél perccel a vége előtt, 54–52-es kecskeméti vezetésnél időt kért. Barnes egyenlített, Pongó kettőből egy büntetőt értékesített, Boriszov egy nehéz triplát dobott be. Townes verte meg Durhamet, Barnes talált be kintről, majd Boriszov középtávolról, 58–61. Pongó harmadik hármasát dobta már a találkozón. Egy csetepaté után Durham a kiállítás sorsára jutott, Barnes büntetőjével egy ponttal az Olaj vezetett. Egy perc harminchat másodperccel a vége előtt Townes állhatott a vonalra és mindkét büntetőjét bedobta, majd egy középtávolit is, Gasper Potocnik három pontos hátrányban kért így időt. Miután Barnes elrontotta a triplát Townes büntetőzhetett és nem hibázott, Williamson kettese után centerre sportszerűtlent fújtak, ami gyakorlatilag lezárta a mérkőzést. Az Olaj először kapott ki idén hazai pályán, a KTE pedig amennyire bravúros, ugyanannyira fontos győzelmet aratott az örök rivális otthonában. A végeredmény 64–70.

Szolnoki Olajbányász–Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét 64–70 (9–12, 25–17, 12–20, 18–21)

Szolnok, Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Makrai Márton, Lengyel Ádám József (Dernei Gábor)

Szolnok: Durham 11/6, Lukács 1, Barnes 14/6, Szubotics 6, Williamson 6. Csere: Griffin 6/3, Rudner 8/6, Révész 8, Pongó 10/9, Mokánszki 2, Gilszki. Vezetőedző: Gasper Potocnik.

Kecskemét: Wittmann 13/9, Kucsera 2, Klobucar, Fazekas, Karahodzsics 13. Csere: Townes 22/6, Dramicsanin 5/3, Ivkovic, Boriszov 15/9, Kiss D. Vezetőedző: Forray Gábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában