Kosárlabda

2023.01.25. 07:00

Nem akarják lebecsülni a sereghajtót sem

A Tippmix férfi NB I. A-csoport 14. fordulójából elhalasztott mérkőzésen a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét a Hübner Nyíregyháza BS vendége lesz szerda este. Bár a tabella alapján kötelezőnek tűnő siker előtt áll a Kecskemét, Forray Gábor és csapata egy pillanatig sem becsüli le a sereghajtót sem. 

Nyitray András

Archív-felvétel

Fotó: Bús Csaba

A két csapat kecskeméti meccsét a házigazda nyerte a nyitófordulóban 79–55-re. Azóta a nyírségi alakulat átalakult, edző- és játékoscsere is történt, ám egyelőre a 14 csapatos bajnokság utolsó helyén állnak egyetlen győzelemmel. Forray Gábor ennek ellenére óvatos, véletlenül sem szeretne csapatával abba a hibába esni, hogy kevésbé koncentráltan készülnének az összecsapásra. 

– Természetesen örülünk, hogy az utóbbi két meccsünket sikerrel vettük, de nincs hurráoptimizmus, mert tudjuk, hogy még sok csatát kell megvívni eredményesen a rájátszásért – mutatott rá Forray Gábor vezetőedző. – A következő lépést a Nyíregyháza ellen tehetjük meg. A tabellán elfoglalt helyezésük csalóka. Egy teljesen más csapattal fogunk játszani, mint azt szeptemberben tettük hazai környezetben. Kellemetlen, agresszív a stílusuk, sok ütközéssel. A fazonját a játékuknak Perry szabja meg, aki a liga egyik legjobb hátvédje. Hazai pályán biztosan kettőzött erővel fognak küzdeni, hogy megszakítsák rossz sorozatukat. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Minden tudásunkra, a legjobb formánkra lesz szükségünk, hogy nyerni tudjunk. Nehéz sorozat előtt állunk, ezért mindenképpen szeretnénk győzni, és szaporítani sikereink számát. Szurkolóink biztatására ezúttal is számítunk, bízom benne, hogy a hétközi időpont ellenére elkísérnek minket idegenbe – nyilatkozta a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét mestere a találkozó esélyei kapcsán. 

A mérkőzés előtt a Nyíregyháza tehát sereghajtó, míg a kecskemétiek a tabella 7. helyén állnak, és a rájátszásért vívott csatában nagyon nagy szükségük lenne erre a sikerre. A találkozó szerda este 18 órakor kezdődik a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti Tornacsarnokában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában