Bajnoki címek

2023.01.09. 13:00

Kiemelkedő évet zárt a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület

Minden idők legjobb helyezését érte el az országos rangsorban a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület. Több mint 120 klub közül a 13. helyet szerezték meg – tájékoztatta hírportálunkat Szabó József edző. Hozzátette, nagyon örvendetes, hogy 21 versenyző tudott pontot szerezni. Összességében elmondható, hogy ennyi bajnoki címet egy évben még soha nem gyűjtött a félegyházi egyesület diákolimpiai és országos bajnokságokon.

Vajda Piroska

A félegyházi egyesület remekelt a diákolimpiai és országos bajnokságokon

A 13 bajnoki címet heten gyűjtötték: Tapodi Norbert 3, Bárány-Almási Bianka 2, Czakó Zoltán 2, Hideg Balázs 2, Szécsényi Kornél 2, Hideg Zita 1. Strandbirkózásban Tapodi Zsófia összetettben utánpótlás bajnok lett. Ez azért fontos, mert 2028-ban olimpiai sportág lesz a női strandbirkózás – részletezte Szabó József.

További bajnoki érmek egyéniben: 11 ezüst és 9 bronz. Csapatban a diák fiúk a 2., a lányok pedig 3. helyen végeztek. Ebben a korosztályban a korondiakkal közös csapatban versenyeztek, nélkülük nem sikerült volna ilyen jól az év. A serdülő fiúk szabadfogásban ötödikek, az utánpótlás lányok a hatodikak lettek.

Újra vannak válogatott versenyzők, akik szépen helyt álltak. Biblia Róbert az U17-es korosztályban a világbajnokságon 8. lett, Czakó Zoltán az U15-ös EB-n 11. Tapodi Rebeka az Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon képviselte hazánkat. 

A válogatott keretek tagjaként többen különböző külföldi versenyeken és edzőtáborokban vettek részt Németországban, Lengyelországban, Bulgáriában, Romániában, Franciaországban, Szlovákiában, Szerbiában. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémiára 10 versenyző nyert felvételt, ez országos szinten is kiemelkedő – sorolta büszkén az edző, aki arról is beszámolt, hogy az év folyamán több fontos versenyt rendezett a félegyházi szakosztálya városi sportcsarnokban. Tavasszal volt válogató verseny, ahol megemlékeztek a város első olimpikonjáról, dr. Varga Béláról, aki 110 évvel ezelőtt világbajnoki címet és olimpiai bronzérmet szerzett. Májusban a hagyományos Kiskun Kupa zajlott, ahol 5 ország versenyzői küzdöttek, megemlékezve a legendás edzőről, idős Besze Lászlóról. Ősszel diákolimpiai döntőnek adott otthont a sportcsarnok. 
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában