Motorsport Games

2022.11.11. 07:00

A profi kategóriában is bajnok lett az orgoványi driftversenyző

Mozgalmas versenyévadon van túl Utasi Péter, a 20 éves orgoványi driftversenyző. A fiatalember üstökösként robbant be a drift versenyek világába néhány éve, amikor indulása első évében 2019-ben a félprofi kategóriában magyar bajnok lett.

Horváth Péter

Utasi Péter

Idén már a profik között is elhódította a trófeát a Drifted nevet viselő versenysorozatban szeptember közepén. 

– Egész évben technikai nehézségek hátráltattak a jó eredmények elérésében és negyedikként érkeztem meg az év utolsó futamára. Csak akkor lehettem bajnok, ha a kvalifikációt és a futamot is megnyerem, ráadásul a bajnokságot addig vezető ellenfelemnek két párbajjal előttem ki kellett esnie ehhez. Minden összejött, őt pedig én ejtettem ki – mondta Péter, aki így a tököli reptéren behúzta a profi bajnoki címet.  

A versenyautó egy BMW F22, ami egy 800 lóerős 2JZ motorral van szerelve. – A tökéletességet hajszoljuk és a legjobb alkatrészekkel igyekszünk dolgozni, nagy kihívás ilyen nagy teljesítményt megbízhatóan verseny körülmények között üzemeltetni – mondta Péter.

Még egy szinttel feljebb lépett az ifjú bajnok, miután a világszíntéren is megméretett. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) ugyanis őt delegálta a múlt hétvégén, a franciaországi Marseilles-ben megrendezett Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Games nevet viselő bajnokságára, amit a motorsportok olimpiájaként tartanak számon.

Minden motorsport szakágból az adott ország legjobb pilótáját delegálják, a 17 szakágból kilencben részt vett magyar induló. Péter szakágának 30 indulója közül a 18. lett, ami igen szép eredmény. – A világ legnevesebb pilótái voltak ott, nagyon erős mezőnyben versenyeztünk. Mindenesetre sokat tanultunk ettől a rendkívül nagy kihívást jelentő mezőnytől. Megtiszteltetés volt magyar színekben versenyezni – mondta motorsport olimpiát megjárt magyar bajnok fiatalember. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában