Lósport

2022.10.07. 19:00

Németh János, bajai lovas harmadszor nyerte meg a Nemzeti Vágtát

Rendkívül szoros küzdelemben diadalmaskodott Németh János Galaxy lován, aki immár háromszoros bajnok.

Márton Anna

Németh Lajos Galaxy nevű lován aratott győzelmet idén

Fotó: Beküldött fotó

A bajai lovas korábban kétszer Baja színeiben indult a Nemzeti Vágtán. Idén őcsényi tulajdonos ajánlotta fel lovát és bízott a bajai lovas sikerében. A háromszoros Vágta-bajnoknak ez a győzelem is legalább akkora boldogságot jelentett mint az első kettő. 

– Semmi különbséget nem érzek a megnyert Nemzeti Vágták között, ugyanaz a boldogság, öröm, meghatottság érzése jár át. Számomra nagy dolog, nekünk ez egy lehetőség, hogy megismerjenek bennünket. A győzelmet meg nem is kell megmagyarázni, hatalmas jóleső érzés. Úgy gondolom, hogy egy országos versengésen elsőnek lenni, az meg különösen. Ebben az évben úgy alakult, hogy kerestem a lehetőséget, hogy miként is indulhatnék a Nemzeti Vágtán, milyen lóval, mert nekem csak egy 4 éves lovam van, a vágtán csak 5 éves kor feletti lóval lehet nevezni. Molnár Gyöngyi Érsekhalmán trenírozott egy jó lovat, a tulajdonos Pap Gyula, Tolna megyei, Őcsényhez közeli, illetve Sztankov Norbert tulajdonos. Ők felajánlották ezt a lehetőséget, hogy induljak a Nemzeti Vágtán. 

 

A kikötésük az volt, hogy teljes mértékben az ő hatáskörükbe tartozik minden. Én csak a lovas vagyok, sem a településemet, sem a felvezetőmet nem vihettem magammal. 

 

Ők lehetőséget adtak nekem, bizalmat szavaztak. Most úgy gondolom, hogy bizonyítottunk, hogy mi voltunk a legjobbak – fogalmazott Németh János. Rögös út, több mint egy éves munka vezetett ide, a tavalyi Nemzeti Vágta után kihasználták az időt és próbáltak össze szokni.

– Nem egyszerű lóról van szó, kicsit kételyeim is voltak. Érden, ahol kvalifikáltuk magunkat, még nem volt teljes az összhang, de a ló már érezte, hogy én határozott, erélyes kezű vagyok és mostanra már alárendelte az én akaratomnak magát. Mindenre figyelt, azt csinált, amit kértem tőle, ez meghozta a gyümölcsét és így 59 települést magunk mögé utasítottunk és megnyertük a Nemzeti Vágtát – mondta meghatottan Németh János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában