Labdarúgás

2022.09.09. 15:00

Egyre jobb a Honvéd

A Kecskeméti TE szombaton a Budapest Honvéd vendége lesz az OTP Bank Liga (NB I.) 8. fordulójában. A jól rajtoló vendégek egy javuló tendenciát mutató együtteshez látogatnak, így mindenképpen nehéz találkozó vár Szabó István csapatára.

Nyitray András

Uros Djuranovics (lilában) és a KTE Kispesten száll harcba a pontokért

Fotó: Bús Csaba

Nem indult fényesen a bajnoki szezon a Budapest Honvéd számára, hiszen a fővárosiak hiába vágtak neki új szakmai stábbal, átalakuló kerettel a bajnokságnak, az eredmények nem akartak jönni. Első két meccsén rúgott gól nélkül maradt pont nélkül a Kispest, az első sikerükre pedig négy kört kellett várni a Vasas ellen. A Ferencvárostól ugyan ismét kikaptak, de azóta az Újpest elleni pontszerzést a Kisvárda idegenbeli legyőzése követte a sorban, ami már bravúr kategóriának nevezhető. Tam Courts csapata tehát kifelé lábalni látszik a gödörből, így látják ezt Kecskeméten is. Szabó István ráadásul jól ismeri az ellenfelet, hiszen fia, a már a KTE-t erősítő Banó-Szabó Bence nyolc évet húzott le a piros-feketék kötelékében. 

– Abban a helyzetben vagyok Bence fiam révén, hogy nyolc évig figyelhettem testközelből rajta keresztül is a Honvédot, így elég jól ismerem a klubot – mondta Szabó István, a Kecskeméti TE vezetőedzője. – Én úgy látom, hogy megindult kifelé a gödörből a Honvéd elég erőteljesen. Mertek több dologban is változtatni, Batik Bencével például szerződést bontottak a szezon előtt, de a csapaton belül további változások is zajlanak. 

Tehetséges fiatalokat mernek betenni, akik mindannyian korosztályos válogatottak, mellettük pedig komoly meghatározó játékosokat igazoltak, Nenad Lukics személyében egy igazi gólvágójuk is van. Nagyon nehéz találkozóra számítok, viszont képesnek tartom a csapatomat arra, hogy pontot, pontokat hozzunk el Kispestről.

Erre viszont csak akkor van esély, ha továbbra is alázatosan futballozunk, egymásért is küzdünk. Amennyiben ezt ki tudjuk vinni a pályára, illetve meglesznek a jó egyéni teljesítmények is, akkor szépen zárhatjuk ezt a fordulót.

A Kecskemét kifejezetten jó szériában van, hiszen csak a Fehérvár otthonában kapott ki eddig az újonc, ezt leszámítva négy hazai meccséből hármat megnyerte, és Debrecenben, valamint Felcsúton is sikerült a pontszerzés. A klubnál természetesen elégedettek a teljesítménnyel, de tisztában vannak vele, hogy nagyon nehéz sorozat vár majd az együttesre a válogatott szünetből visszatérve. 

– Összességében erről a 7 fordulóról nagyon pozitívan tudok nyilatkozni. A csapat maximálisan jól teljesített, szinte az igényszint felett is. Ennek nagyon örülünk. A formánk és a játékunk is felfelé megy, az adatok is azt mutatják, hogy kezdünk teljes mértékében belerázódni az NB I-be. Az elején még sok kritikát kaptunk, de azt gondolom, hogy a csapat rászolgált mostanra a dicséretre, érzésem szerint még emelni is tudunk a szinten. Természetesen a sorsolás is fontos, azt azért látni kell, hogy az első körből még van hátra számunkra egy Fradi, egy Honvéd, egy Újpest és egy Kisvárda is. Nagyon nehéz sorozat előtt állunk ennek tükrében, így érdemes várni talán még a nagyobb értékeléssel, de jelenleg pozitívan tudunk nyilatkozni. Örülök, hogy a játékosok jól érzik magukat itt, jó velük dolgozni és messzemenőkig megérdemlik azt a jelzőt, hogy igazi csapatként működnek együtt – tekintett már előre is Szabó István az eddig formát boncolgató kérdésre válaszolva. 
 

A Kecskemét kifejezetten sikeres múltat tudhat maga mögött a Honvéd ellen, hiszen a korábban lejátszott 14 élvonalbeli meccsből kilencet nyertek meg a lila-fehérek, és négy döntetlen mellett csupán egyszer tudta győztesen elhagyni a pályát a Kispest. A jó forma most is a vendégek mellett szól, de a remek egyéni teljesítményeket is a közösség erejében látja Szabó István. 

– Nagyon örömteli egy edző, de egy egész klub számára is, ha a csapaton kívül vannak elismerésre méltó egyéni teljesítmények, hiszen a játékos és a klub értékét is növeli ez. 

Többen rendkívül jól teljesítettek, de ne feledkezzünk meg a többiekről sem, akik rendre alájuk dolgoztak és dolgoznak.

Nem mehetünk el a háttér mellett sem, gondolok itt a tulajdonosra, és az ügyvezetésre is. Tóth Ákossal rengeteg szakmai beszélgetésünk van, melyek végére gyakorlatilag mindig közös nevezőre jutunk. Az egészségügyi stáb és a szakmai stáb munkáját is ki kell emelni, biztosan merem állítani, hogy mindannyian a legjobbak a saját szakterületükön. Ezek a szegmensek együttesen segítik a játékosok fejlődését, ezáltal a csapat jó teljesítményét – tette hozzá a KTE trénere. 

A mérkőzés szombaton 17 óra 45 perckor kezdődik a Bozsik Arénában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában