Fogathajtás

2022.08.12. 20:00

Rangos verseny zajlik a mélykúti lovaspályán

Az idei évben az országos B kategóriás fogathajtó döntőt augusztus 11–14. között tartják. A Covid-járvány miatt tavaly elmaradt a döntő.

Márton Anna

Az utánpótlás-kategóriában 37 fogat adta le a nevezését: B1, A1, B2, A2, és A4-es fogatkategóriában, illetve csapatbajnokságot is hirdettek. A verseny csütörtökön kezdődött állatorvosi kontrollal, 16 órakor az állatorvos és a bírói testület bírálta a lovakat egyenként, hogy sérülésmentesek, versenyezhetnek-e. 

Ezután technikai értekezletet tartottak, illetve következett a sorsolás. Ekkor dőlt el a pénteki díjhajtás sorrendisége. Tehát csütörtökön 9-kor kezdődött el a díjhajtás, szombaton, ugyancsak ebben az időpontban maratonhajtás, majd vasárnap hasonló időben kezdődik az akadályhajtás. Az eredményhirdetés délután várható. 

Bajnokavatás egyéniben és csapat kategóriában is várható – tájékoztatta hírportálunkat Vörös Szilárd felsőszentiváni polgármester, a Mélykúti Lóverseny Egyesület tagja. A bajnokságot a Mélykúti Lóverseny Egyesület rendezi. Helyi színekben indul Vörös Milán felsőszentiváni versenyző lipicai fogatával, segédedzője Vörös Zorán. Reményteli várakozással néznek a verseny elé, hisz az előző versenyek mindegyikén az első három helyek egyikét sikerült elérnie. Korábban Mezőhegyes, Gerjen, Vecsés, Szilvásvárad és Mórichida adott helyett a bajnoki fordulónak. A mezőnyben Lázár Zoltán többszörös kettes- és négyesfogat-hajtó világ­bajnok is indul a négyes fogat, azaz a király­kategóriában. Márton Anna 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában