Labdarúgás / Galériával

2022.08.27. 20:46

A Szalk nyerte a nyugati rangadót

Két dobogóra pályázó csapat vívott rangadót vívott egymással, a Szalkszentmárton és az Uszód, az előbbi otthonában, a megyei harmadosztályú bajnokság Nyugati csoportjában, a nyitófordulóban. A mérkőzést a kapu előtt határozottabb hazai csapat nyerte.

Vincze Miklós

Fotó: Gulyás Sándor

Kisebb ünnepséggel indult a mérkőzés, a hazaiak részéről Kovács László elnök köszöntötte a szurkolókat a sportpálya ötéves születésnapja alkalmából, illetve négy játékosnak, akinek mostanában született gyermeke, egy-egy pici mezt ajándékoztak, rajta a gyermek nevével, az ikrek esetében két név is díszelgett a kék mezen.

Idényeleji formát idézett a játék az első félórában. Az akarás mind a két csapat játékosain látszott, ugyanakkor főként az első játékrészben olykor még dadogott a labda. A 17. percben Kiss Szabolcs tekert kapura szögletből, Gyuricza bravúrral mentett, a kipattanót Dankó tűzte rá középről, a vendég kapus azonban előtte termett, és menteni tudott. Két perc múlva Kiss Szabolcs ívelt át egy szögletet a hosszú oldalra, Csonka nagy kapáslövést eresztett meg, Gyuricza fogta a labdát. Négy percre rá hazai előreívelést követően Halász elé került a labda, aki egy pattanás után lőtt, a vendégek kapusa szépen védett. A 26. percben Romsics adott le egy kemény lövést, a hazai kapus fogta a labdát. A 33. percben Dankó hatalmas bedobását követően az ötösig szállt a labda, Csonka sarkazott a jobb alsó sarok mellé. 

Két perc múlva Dankó küldött be egy újabb nagy bedobást, Szilágyi Roland kapura csúsztatott, és Gyuricza gyors vetődéssel mentett ugyan, ám a labda a gólvonal felé gurult, Csonka ott termett és a hálóba pofozta, 1–0.

A folytatásban szinte a kezdés után növelte az előnyét a Szalk. Kiss Szabolcs elé került a labda, aki balról, 25 méterről a hosszú alsó sarokba helyezett, 2–0. Négy percre rá forintos labdát emelt Kiss Szabolcs Csonka elé, aki a labdaátvétellel már helyzetbe is került, majd a 16-osról a kilépő kapus mellett a kapu jobb oldalába bombázott, 3–0. Nagyobb fokozatra kapcsoltak a vendégek. Romsics jobb oldali beadását követően nagy zűrzavar alakult ki a hazai kapu előtt, Torgyik végül a gólvonalról vágta ki a labdát. Egy percre rá Rakiás fejelt a jobb alsó sarok irányába, mentettek a hazaiak. Egyre nagyobb volt a vendég nyomás. Az 56. percben Kiss Balázs vágott ki nagy szólót a bal oldalon, bár ketten is támadták, képes volt beadni az alapvonalról, és az érkező Medovy laposan a kapu bal oldalába lőtt, 3–1. Öt percre rá szögletet követően a hazai kapus kiütötte a labdát, Medovy látványosan ollózva küldte a hálóőr helyére, Sztakó a gólvonalról mentett. Hiába nyomtak az uszódiak, a következő gólt a Szalk szerezte. 

Kiss Szabolcs adott középen forintos labdát Halásznak, aki átvette, és tizennégy méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 4–1. 

A 68. percben Halász perdített precízen Csonka elé, a vendégek kapusa bravúrral mentett előle. Két percre rá Sztakó elé pattant a labda, aki nem teketóriázott, nagy lövést eresztett meg balról, jó 25 méterről, a labda a jobb kapufa tövéről pattant vissza a mezőnybe. Szűk negyedórával a lefújás előtt Kiss Balázs beadását követően Kovács Krisztián csak beleütni tudott a labdába, a kipattanó labdát Teleki lőtte laposan a jobb alsóba, 4–2. Négy percre rá egy kifejelt labdát tűzött rá Leták, a hazai portás fogta a labdát. Két percre rá szabadrúgáshoz jutottak a vendégek jobbról, a kaputól 22 méterre. Medovy okosan tekert lövését követően a labda a felső lécről pattant vissza. A kétgólos hazai előny ellenére nagyon éles lett a meccs vége, de újabb gól már nem született.

– Az elején láttam a csapaton a görcsösséget, nem találtuk a helyünket a pályán, rengeteg volt a ontatlan passz – értékelt Duzmath József, a hazaiak játékos-edzője. – Az első negyedóra zárultával aztán megnyugodtunk, egyre inkább átvettük a játék irányítását. Rengeteg szögletet, szabadrúgást rúgtunk, az egyik nagy bedobásnak meg is lett az eredménye. Tudtuk a szünetben is, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz ez, ebben nem is tévedtünk, a csatáraink pontosságának hála azonban a félidei vezetést még három góllal tudtuk megfejelni. A végén aztán el kell ismernem, hogy rendkívül elfáradtunk. Borzasztó nagy volt a hőség, ki kellett használnom az összes cserémet, de örülök, hogy fáradtan is nagyon küzdött a csapat, ennek köszönhetően az Uszód már csak szépíteni tudott.

– A mai mérkőzést, még pontosabban a játékintelligenciát nagyban befolyásolta a mérkőzést a nagy hőség – nyilatkozta Borsos Tamás, aki egyelőre csak a kispadról tudja segíteni az Uszód csapatát. – Ebből adódott, hogy az első játékrészben főleg előrevagdosott labdára próbált az ellenfél és mi is rárajtolni, rásprintelni, abból helyzetet kialakítani. A hazaiak két szerencsés találattal megszerezték a vezetést. A harmadik gólnál egy kicsit megijedtem, de úgy láttam, hogy a második játékrészben, főleg az utolsó húsz percben erővel jobban bírtuk, mint a hazaiak. Sikerült szépítenünk kétszer is, a második szépítő gólunk után beszorítottuk az ellenfelet, újabb találatot azonban már nem tudtunk elérni. Gratulálok a hazai csapatnak, úgy gondolom, hogy igazságos eredmény született.

Szentmárton SE–Uszód KSE 4–2 (1–0)

Szalkszentmárton, 140 néző, vezette: Kiss-Tóth Dominik (Rátkay Ernő, Turopoli András)

Szentmárton: Kovács Krisztofer – Duzmath József, Szilágyi Roland (Holczimmer Patrik 67.), Kiss Szabolcs (Dézsi Tamás 88.), Szilágyi Martin, Dankó Hunor (Sztakó Tibor 55.), Antal Róbert (Lencsés Dénes 75.), Halász László, Torgyik Pál, Kesjár Attila, Csonka Norbert (Dávid Tamás 83.).

Uszód: Gyuricza Tibor – Horváth Richárd (Máté Béla 46.), zorván Marcell, Romsics Péter (Krausz Márton 65.), Zorván Szilárd, Leták Zsolt, Korsós Kristóf (Ház Tamás 46.), Kovács László (Teleki Tamás 60.), Medovy Arnold, Vinkó Benjámin (Kiss Balázs 46.), Rakiás Milán.

Gól: Csonka 36., 51., Kiss Sz. 46., Antal 63., illetve Medovy 56., Teleki 77.

Sárga lap: Dankó 48., Antal 75., illetve Rakiás 68.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában