Labdarúgás/Galériával

2022.08.08. 07:00

A Balotaszállás nyerte a tradicionális négyes tornát

Egy év kihagyás után újra négy csapattal rendezték meg Balotaszálláson a Négyeshatár Kupát. A torna két elődöntő után egy bronzmérkőzést és egy döntőt tartogatott a kilátogató nézőknek. A rekkenő hőség ellenére rendkívül fordulatos találkozókat hozott a torna, melyet végül a hazai Balotaszállás csapata nyert meg.

Földes Péter

Fotó: Földes Péter

Évek óta megszokott, már-már hagyomány, hogy augusztus első hétvégéjén rendezik meg a Négyeshatár Kupát. Az idei évben már a tizenhatodik alkalommal szervezte meg az egyesület. A kupa felvezetéseként pénteken este összecsaptak vegyes csapatokkal az öregfiúk, ahol Balotaszállás és Öttömös közös csapata mérkőzött Ruzsa és Pusztamérges közös csapatával. A találkozó két gólos vendég győzelmet hozott. 

Szombaton a hazai csapat címvédőként várta a tornát. Előre elkészített sorsolás alapján kiderült, hogy az Öttömös a Ruzsa ellen mérkőzik az első elődöntőben. Itt vezetést szerzett az Öttömös, ám egalizált a Ruzsa csapata. A második félidőben többet volt a Ruzsa csapatánál a labda, ám újfent az Öttömös szerzett gólt, de a találkozó hajrájában ismét egyenlíteni tudott a ruzsai csapat. 2-2-es végeredmény után következtek a büntetők, ahol a Ruzsa játékosai jobban koncentráltak és a döntőbe jutottak. 

A másik elődöntő harmadik percében a Pusztamérges megszerezte a vezetést a hazai gárda ellen. A folytatásban inkább a balotaiak akarata érvényesült, ám ez csak mezőnyfölényben volt látható, helyzetekben kevésbé. A térfélcsere után kiegyenlítettek a hazaiak, Schveitzer Milán passzolt Vincze Imrének, aki ziccerben elpasszolta a labdát a kapus mellett, 1-1. Az ezt követő játékidőben is többet volt a labda a hazaiaknál, de egy ellentámadásból ismét a mérgesiek örülhettek. A megmérettetés utolsó perceiben ismét Vincze Imre került helyzetbe és szerezte meg önmaga és csapata második gólját. 

2-2-es állás után itt is jöttek a büntetők, ahol a balotaszállásiak voltak a higgadtabbak és jutottak a döntőbe. 

A bronzmérkőzésre igencsak felszívta magát a Pusztamérges csapata, és a tizedik percre már 2-0-s előnyre tettek szert. Azonban nem adta fel a derekasan küzdő Öttömös és a második játékrészben egyenlíteni tudtak. Már a ráadásban jártunk, amikor Bagi Tamás újra villant mérgesi oldalról és eldöntötte a találkozót. Pusztamérges-Öttömös 3-2 (2-0)
Jöhetett a döntő, ahol a tartalékosan felálló hazaiak már az ötödik percben megszerezték a vezetést Földes Péter gólja után. Három perccel később ismételten gólt szerzett a hazai gárda, ezúttal egy Racsmán Szabolcs-Vincze Imre összjáték után utóbbi tört kapura és duplázta meg a hazaiak előnyét. Az első játékrész vége előtt egy remek kontrát játszott végig a hazai egylet, Szűcs Norbert fejelt Racsmán Szabolcshoz, aki remekül ugratta ki Vincze Imrét, ő pedig ziccerben ismételten nem hibázott. A második játékrész hetedik percében Malatinszki Ádám szabadrúgásából szépített a Ruzsa csapata. A találkozó utolsó tíz percében rendkívül elkészült erejével a hazai csapat és egy előre vágott labdából Földeák Zalán még közelebb hozta a vendégeket, ám egyenlíteni már nem tudtak. Balotaszállás-Ruzsa 3-2 (3-0)

Az ünnepélyes eredményhirdetésen gazdára találtak a különböző elismerések. A torna gólkirálya Vincze Imre, a legjobb kapusa pedig Szekeres József lett, a kupa legjobb játékosának Malatinszki Ádámot szólították. 

A torna végén az egyesület elnöke, Szarvas Ervin, köszönetet mondott a csapatoknak a részvételért, majd elmondta, hogy szerinte minden évben nő a kupa színvonala. 

A győztes csapat edzője, Mezei Csaba, elégedett volt csapatával, de azért tudja, hogy a bajnoki mérkőzéseken ennél jóval több kell. – A tornát elnézve elégedett vagyok, ugyanis a mai napon két játékosunk lemondta a részvételt betegség miatt. Büszke vagyok a csapatomra, megmutattuk ismét, hogy akarattal, szívvel mire is vagyunk képesek. Azonban azt gondolom, hogy a bajnoki mérkőzéseken ennél jóval több kell majd főleg úgy, hogy megerősödött a bajnokságunk. A nyár folyamán két játékost igazoltunk, Teremi Dánielt és Varga Dávidot, illetve egy játékossal még tárgyalásban állunk. A következő hétvégén Kisszállást fogadjuk hazai pályán, majd a bajnoki főpróbánk Csólyospáloson lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában