Támogatás

2022.07.13. 18:52

Ismét sportolni szeretne a balesetet szenvedett mélykúti focista

Sportágválasztásban szeretne segíteni a balesetet szenvedett mélykúti Bognár Krisztián volt labdarúgónak, az Impulzus a Papsport Jövőjéért Alapítvány. Ezért a közelmúltban a Szegedi Olimpiai Központba látogatott el Krisztián Vereczkei Zsolt paralimpiai úszó társaságában, ahol találkozott Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozóval, és Szabó Krisztián edző segítségével első sportágként kipróbálhatta a parakenut.

Pozsgai Ákos

Bognár Krisztián (balra) találkozott Suba Róbert paralimpiai ezüstérmes kajakozóval

Fotó: Beküldött fotó

Bognár Krisztián a mélykúti focicsapat erőssége volt, amíg utasként súlyos autóbalesetet nem szenvedett. Eltört egy csigolyája és így sérült a gerincvelő is, ezért melltől lefelé semmit nem érez, nem mozognak a végtagjai sem, kerekesszékbe kényszerült.

A baleset még 2020 decemberében történt, de a kétgyermekes apa családja és a baleset előtti aktív sportélete miatt sem fogadja el ezt a helyzetet. Kereste, mit tudna tenni, míg nem eljutott egy thaiföldi műtét lehetőségéig. Többszöri konzultáció után az orvosok vállalták azt, hogy a műtéttel megadják az esélyt arra, hogy bár mozgásában korlátozva, de a kerekesszéket elhagyva élhessen tovább.

Az ára ennek a műtétnek, a plusz egy havi kint tartózkodással együtt 32 millió forint, aminek jelentős része még hiányzik.

A balesetet szenvedett mélykúti volt focistáért összefogtak a szerb első osztályú, vajdasági Topolya focicsapatának játékosai is, akik az ügy mellé álltak, és egy aláírt mezt ajánlottak fel árverésre, ezzel segítve a gyűjtést, amelyből szintén egy szép összeg jött össze a műtétre.

Krisztiánt és családját később mélykúti otthonukban felkereste Vereczkei Zsolt korábbi világcsúcstartó, paralimpiai úszó is, aki, mint nyilatkozta: „Nagyszerű sportembert, volt labdarúgót ismerhettünk meg a 26 éves Bognár Krisztián személyében. Krisztián nagyon nehéz időszakon ment keresztül a balesete után, most viszont szeretne ismét sportolni és ezért is kereste fel az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítványunkat, hogy segítsünk neki felmérni a lehetőségeket. Jó volt a beszélgetés során hallani tőle, hogy vannak céljai, ami azt jelenti, hogy nem adja fel és ezáltal Krisztián minden sorstársunknak motiváló lehet.”

A Szegedi Olimpiai Központban tett látogatása után Krisztián közösségi oldalán mondott köszönetet a paralimpikonoknak. – „Hálásan köszönöm nektek ezt a csodálatos délutánt hatalmas élmény volt és persze azt is, hogy megismerhettem új embereket, akik hasonló helyzetben vannak velem és még nagyobb erőt adtak, hogy így is lehetek egy nagyon jó sportoló minden tiszteletem az övék, nekik is köszönöm ezt a bemutatót.”

Bognár Krisztián gyógykezelését az OTP Bank 11773322-02798310, IBAN: HU64117 73322 0279 8310 00000000 BIC(SWIFT) kód: OTPVHUHB vezetett számlaszámra való utalással továbbra is lehet támogatni.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában