Összefoglaló

2024.05.20. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 20.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Kis Dávid, a Neumann János Egyetem Hidrogéntechnológiai Tudásközpont vezetője magáról a tudásközpontról és az ott zajló kutatásokról is beszélt a Hír FM kecskeméti műsorában.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Néptáncegyüttesek színpompás felvonulását láthatta a közönség pünkösdvasárnap Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

Az idén harmadszor megrendezett Pünkösdi Népművészeti Fesztivál leglátványosabb attrakciója, a néptáncegyüttesek zenés-táncos felvonulása vasárnap délután, nyárias melegben kezdődött Kalocsán. A városháza előtt gyülekező tizenegy néptáncegyüttes között ott voltak a Kalocsa testvérvárosaiból, a szerbiai Kúlából és az oroszországi Polyarnie Zoriból érkezett hagyományőrző együttesek és zenekarok tagjai is. A nagyhírű, egykor ezreket vonzó Duna menti Folklórfesztiválok hangulatát idéző menettáncot és felvonulást a Szent István király úttól egészen az érsekkerti szabadtéri színpadig százak kísérték.

Kiderült kik tűntek el a verőcei hajóbalesetben: ők voltak a kishajó utasai. Öt fiatal embert keresnek még mindig, már kevés a remény, hogy életben találják meg bármelyiküket is. Közben őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát.

Kecskeméten, a város szélén, a vacsiközi Falusi Fagyizóban immáron 70 éve készítenek ínycsiklandó frissítő fagylaltokat. Generációk nőttek fel itt a finom, évtizedek óta változatlan minőségű, főzött fagyin.

Családi napot szervezett a Majsai Nagycsaládosok Egyesülete és az Új Redemptio Kiskunmajsáért Egyesület a város önkormányzatával közreműködve, koncertekkel, közösségi játékokkal és vetélkedővel várták az érdeklődőket a Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény melletti füves területen.

Árokba hajtott egy személyautó az M5-ös autópálya 46-os és 47-es kilométere közötti szakaszon, a Szeged felé vezető oldalon, Újhartyán és Hernád között. 

Az orosházi Extreme Bike Show csapatára voltak a legtöbben kíváncsiak a hétvégi városi gyermeknapon, Jánoshalmán a Dr. Fenyvesi Máté Sportcsarnokban, ahol a helyi mentők, rendőrök és tűzoltók is bemutatót tartottak.

Kiderült kik tűntek el a verőcei hajóbalesetben. Öt fiatal embert keresnek még mindig, már kevés a remény, hogy életben találják meg bármelyiküket is. Közben őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát.

A Kutyával egy mosolyért, az Olimpia, valamint a Korong Matyi tábor a legnépszerűbb eddig a kecskeméti Hírös Agóra nyári táborai között, de ízlés szerint rengeteg tematikából választhatnak a családok. Az egyhetes napközi jellegű táborok ára 33 és 54 ezer forint között mozog, így szinte alig tapasztalható emelés a tavalyi szezonhoz képest.

A dusnoki Rác Pünkösd szombati erős kezdőnapját a kétnapos műsorfolyam gerincét adó pünkösdvasárnapi programok követték majálisi hangulattal, nagyszínpadi produkciókkal, több száz látogatóval.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában