Programsorozat

2024.05.20. 21:00

Izgalmas, szórakoztató programokkal debütált az új mélykúti rendezvényközpont – galériákkal

Gazdag ünnepi programsorozattal várta az érdeklődőket a pünkösdi hétvégén az újonnan felavatott Mélykúti Művelődési-, Sport- és Szabadidőközpont. A helyi hagyományőrző csoportok mellett a Pesti Broadway Stúdió színi növendékeinek vizsgaelőadása, valamint ünnepi operett gála is műsoron volt.

Pozsgai Ákos

Magyarország egyik legszebb vidéki kulturális-, sport és szabadidő központját adták át néhány napja Mélykúton, ahol Nagy János a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár avató beszédében úgy fogalmazott, hogy a sport és a kultúra elválaszthatatlanok. Ezt a kapcsolatot méltán fejezi ki az ötmilliárd forintból megvalósult mélykúti beruházás, ahol kiemelt helye lesz a kultúrának és a sportnak. 

pünkösd, rendezvényközpont, programsorozat
Szórakoztató programokkal debütált az új mélykúti rendezvényközpont 
Fotó: Pozsgai Ákos

A pünkösdi hétvégére előre lehetett regisztrálni az ingyenes programokra, valamennyi hely elkelt, egymást követték a különböző programok. Az új sportcsarnokot a művész válogatott focistái és a Mélykúti Öregfiúk csapata avatta fel. A moziteremben napokon keresztül vetítették a Most vagy soha! magyar történelmi kalandfilmet, amelynek témája Petőfi Sándor és a márciusi ifjak részvétele a pesti forradalomban, 1848. március 15-én. A forgatókönyvet Kis-Szabó Márk írta Rákay Philip és Szente Vajk közreműködésével, a filmet Lóth Balázs rendezte. Szöllősi Gábor festőművész kiállítását Belányi József ajánlotta a látogatók figyelmébe.

Az új központ rendezvénytermében napokon át egymást követték a helyi fellépők: a Mélykúti Szederinda Népzenei Egyesület, a Boogie Night Aerobic Tánccsoport, a Szent Anna Tánccsoport, a Vadvirág néptánc csoport, a helyi önkormányzati óvoda és a Szent Tamás Katolikus Általános Iskola és Óvoda csoportjai, az intézmény gyermek és pedagógus énekkara és a Mélykúti Asszonykórus.

A moziterem színpadán a Pesti Broadway Stúdió szini növendékei mutatták be Pataki Éva „Edith és Marlene” két részes zenés színművét: Edith Piaf – Baki Eszter, Marlene Ditrich – Várkonyi Hédi, Minden férfi – Oláh Béla szereposztásban, zongorán kísért Kemény Gábor.

A sportcsarnok mobil és berendezett nézőtere is megtelt közönséggel az ünnepi operettgálára, ahol Szendi Szilvi, Kardffy Aisha, Kerényi Miklós Máté és Peller Károly lépett színpadra, élőben a Sturcz Small Band kísérte a művészeket.

A nap végi filmvetítések és zenés előadások után, a vendégek távozóban megcsodálhatták a Mélykúti Művelődési-, Sport- és Szabadidőközpont esti díszkivilágítását, amely sokakat ámulatba ejtett.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában