Kosárlabda

2022.06.18. 07:00

Egyenlíteni szeretnének

Szombaton a kecskeméti Messzi István Sportcsarnokban folytatódik a férfi NB I. rájátszása, ahol a bronzéremért zajló második mérkőzést rendezik meg. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét az első találkozón vereséget szenvedett az Alba Fehérvár otthonában, így a vendégek egy sikerrel el is dönthetik a párharcot. Természetesen a Kecskemét célja az, hogy kiharcolja a harmadik összecsapást, de továbbra is rengeteg hiányzója lehet a hazai gárdának.

Nyitray András

Karahodzsics Kemal (11) az első meccsen is sokat küzdött a palánk alatt Fotó: Bús Csaba

Nincs könnyű helyzetben a rájátszás alatt a Kecskemét, hiszen a Szolnok és a Körmend ellen is igen szűk rotációval kellett gazdálkodnia Forray Gábor vezetőedzőnek. A szezon hajrájához érve ez a helyzet csak súlyosbodott, Székesfehérváron már a pontgyáros Xavier Pollardra sem számíthatott a szakmai stáb. 

A Kecskemét ezzel együtt becsülettel küzdött, a fiatalok fel merték vállalni a bátor játékot az Alba ellen, de az utolsó negyedre érezhetően elfogyott a KTE, így a hazaiak végül 90–70-re meg is nyerték az első mérkőzést. Az Alba így már azzal a tudattal utazhat Kecskemétre, hogy lezárhatja a párharcot, de azt sem szabad elfelejteni, hogy a Kecskemét hazai pályán ellenállhatatlan volt az idei rájátszásban. Extra motivációt adhat a kecskemétieknek az is, hogy ez lesz a szezonban az utolsó hazai mérkőzésük, így szeretnének szépen búcsúzni szurkolóiktól. 

– A kulcskérdés az lesz, hogy pontosan milyen összeállításban is tudjuk fogadni az Albát – vezette fel Forray Gábor vezetőedző a második meccset. – Vannak a vágyálmok, illetve a realitások. Vannak csapatok, akiknél egy kosárlabdázó hiánya is komoly fejtörést okoz, nálunk ez a szám magasabb, de mi nem ezzel foglalkozunk, hanem azzal, hogy akik pályára lépnek, azok a maximumot adják ki magukból. Így volt ez az első meccsen is, és szombaton is így lesz. 

Természetesen győzni szeretnénk, hiszen a rájátszásban a hazai pályát eddig megvédtük, sem a Szolnok, sem a Körmend nem tudott nyerni a Messzi István sportcsarnokban. 

Szurkolóinknak köszönöm, hogy Székesfehérváron is támogattak minket. A buzdításukra most is rendkívül nagy szükségünk lesz. Mi mindent megteszünk, hogy jövő héten, a harmadik mérkőzésen dőljön el a bronzérem sorsa – tette még hozzá a tréner. 

A szokásosnál is nagyobb teher hárulhat azokra a játékosokra, akik a többiek távollétében vezérré kell előlépjenek. Közéjük tartozik Andreja Milutinovics is, aki szerint megvan az esélyük arra, hogy kiharcolják a harmadik mérkőzést, ehhez azonban kell az is, hogy a fiatalok megint jó teljesítménnyel rukkoljanak elő. Milutinovics szerint a küzdőszellemükre most is építhetnek. 

– Azt várom magunktól, amit az egész szezonban is tettünk, hogy küzdjünk egészen a végsőkig. Vannak hiányzóink, de már voltunk ilyen helyzetben a szezon során. 

Küzdünk, és meglátjuk, hogy mit hoz ez számunkra. Remélem, hogy a fiatalok ugyanolyan jól játszanak majd, mint szerdán, szerintem ez pozitív számunkra. A drukkereknek köszönünk mindent, mindvégig nagy erőt adtak nekünk a lelátóról. 

A rájátszásban még nem kaptunk ki itthon, remélem ez szombaton sem szakad meg – mondta a Kecskemét játékosa a szombati meccsre készülődve. 

A párharcban 1–0-ra vezet az Alba Fehérvár, és mivel két győzelemig tart csak a bronzcsata, szombaton akár már révbe is érhetnek a vendégek. Amennyiben a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét továbbra is hibátlan marad hazai pályán, úgy szerdán Székesfehérváron zárulhat le a párharc. 

A szombati  találkozó 18 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában