Röplabda

2022.03.24. 09:47

Szenzációs mérkőzésen került újra előnybe a KRC

A férfi röplabda Extraliga negyeddöntő harmadik mérkőzését rendezték szerda este a MAFC-BME és a Kecskeméti RC párharcában. A sorminta folytatódott, hiszen megint az idegenben pályára lépő együttes tudott nyerni, a Kecskemét ráadásul nem is akármilyen találkozón húzta be a győzelmet.

Nyitray András

Fotó: BUS CSABA

Az első szett a párharc szokásos forgatókönyve szerint indult el, a csapatok folyamatosan döntetlen körüli eredménnyel tapadtak egymásra. A Fundora-Argilagos páros remeklésével egy 8-11-es vendég előny kihracolása után kértek először időt a hazaiak. Ez sem segített, mert a KRC 10-16-ra lógott meg ezután, és innentől kezdve kézben tartotta az eseményeket, végül 19-25-re nyerve. 
 

A második játszmában Baserio sánca után már nagyon gyorsan 0-4-es vendég előnyt hozott, így gyorsan jött a MAFC időkérése. Kiegyenlített lett a mérkőzés ezután, de a különbség viszont nem csökkent, ami 6-11-nél újabb Nagy Péter időkérést hozott. Ebben a szettben azonban nagyon dominált a Kecskemét, stabilan növelte pontjai számát, tartva az előnyt, így 20-25 után megvolt az esély, hogy gyorsan lezárják a találkozót. 
 

Erre adott is volt a lehetőség, a harmadik játszmában több meccslabdája is volt a KRC-nek, de a hatalmas szívvel küzdő MAFC nem engedte, hogy korán eldőljön a találkozó. 

Csoma, Krupánszki és Gomez is remekelt, így hiába vezetett 21-24-re is a KRC, a hazaiak egy 5-0-os periódussal megnyerték a hajrát és szépítettek (26-24). 

Nagy lökést adott ez lelkileg is a MAFC-nak, mely szinte lemásolta az előző játékrészt ezután. A Kecskemét megint szinte végig vezetett, de 20-22 után elfogytak a vendégek, így a fővárosiak 26-24-re ismét behúzták a szettet. 
 

Jöhetett az aranyjátszma, melyet rögtön kétpontos vezetéssel nyitott a KRC, amit az első hazai időkérésig tartott is Nagy József csapata (4-6). Fundora, Argilagos és Baserio vezérek lettek a hajrában, folyamatosan szállították a pontokat, de a MAFC sem tétlenkedett, feljött 9-10-re. Egyre inkább élesedett a végjáték, de 12-12 után Fundora megint klasszis teljesítményt nyújtott, pontja után egy fontos sánccal növelte kettőre a vendége vezetést (12-14). Hazai időkérés után Argilagos ugyan egy rossz nyitással tért vissza, de a következő támadást és a mérkőzést Fundora már lezárta (13-15), így a KRC 3-2-re nyert idegenben. 

MAFC-BME–Kecskeméti RC 2–3 (–19, –20, 24, 24, –13)
Budapest, Folyondár utca, 195 néző. V: Mezőffy, Halász T.
MAFC: Eke 6, Gálvez 8, Godoi 4, Lescay 7, Csoma 35, Krupánszki 17. Csere: Pápai (liberó), Szabó Balázs 1, Benkő 5. Vezetőedző: Nagy Péter.
KECSKEMÉT: Szabó A. 6, Sidiropoulos 1, Gebhardt N. 6, Baserio 19, Argilagos 25, Fundora 25. Csere: Török Zs. (liberó), Tomanóczy, Palánkai-Omoshebi. Vezetőedző: Nagy József.
 

Nagy Péter: – Nagyot küzdöttek ma a srácok, egy végletekig kiélezett mérkőzésen. A Kecskemét jóval agresszívabban röplabdázott, mint hétfőn. Azt sajnálom, hogy az első két szettben mi viszont megszeppenve kezdtünk és csak a 3. szett végén tértünk vissza Julio nyitásaival. Ha nyerni szeretnénk, akkor ezt az agresszív játékot kell képviselnünk.
 

Nagy József: – Az első két szettben sikerült meglepni a belőlünk jól felkészült MAFC csapatát. A harmadik, negyedik szettnek a végén követtünk el kisebb hibákat ami megpecsételte azok végét, de az ötödik játékrészben óriási csatában sikerült győzedelmeskednünk.
 

Az egyik csapat harmadik sikeréig tartó párharc állása: 2–1 a Kecskemét javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában