Galériával

2022.02.04. 21:08

Rangadóhoz méltó lett a Duna Aszfalt Szolnok elleni csatája

Szomszédvári derbit vívott a Duna Aszfalt–DTKH Kecskemét pénteken este, a férfi kosárlabda NB I. A csoportjában, az alapszakasz 19. fordulójában, ugyanis a Szolnoki Olajbányászt fogadta. A nagy múltú összecsapáson nem mindig a papírforma érvényesül, ezúttal azonban igazolta esélyességét a Szolnok.

Vincze Miklós

Jaka Klobucar, a KTE új igazolása Fotó: Réti Attila

Fotó: Reti Attila

A várakozásoknak megfelelően mind a két fél szurkolótábora részéről igen nagy érdeklődés övezte a Kecskemét–Szolnok, nagy hagyományokra visszatekintő, és rendre hatalmas csatát hozó szomszédvári rangadót, amelyen a KTE új igazolása, Jaka Klobucar is bemutatkozott.

Kezdésként egy labdaszerzést követően Pollard süllyesztett el egy trojkát, majd Kucsera bátor betörését követően már 5–0 állt a kijelzőn, Subotic és Badzim pontjaival azonban gyorsan egalizált a Szolnok, 5–5. Kiegyenlített, fizikális csata folyt a parketten, ezt a sok fault is jól fémjelezte. Klobucar rögtön hárompontossal mutatkozott be kecskeméti mezben, majd egy szépen végigvitt ziccert is értékesített, 18–14-re alakítva az állást, az etap utolsó perceiben viszont a vendégek voltak pontosabbak, 20–23-mal zárult az első negyed.

A folytatásban Kovács kettesére Karahodzsics a vonalról reagált, 21–25. 

Jó védekezés után Klobucar először kettessel, majd egy kiváló labdával vétette észre magát, utóbbit Karahodzsics zsákolta be, 25–27. Időt kért a vendégek mestere, ám nem tudták megtartani minimális előnyüket, ugyanis a negyed közepén Pollard büntetőivel fordított a Kecskemét, 30–29. 36–36-nál érték be a KTE-t a Tisza-partiak, ám még volt egy támadásra idő, ami előtt kikérte idejét Forray Gábor. Wittmann vállalta magára a befejezést, és nagyon jól tette, 38–36-os hazai vezetés mellett vonulhattak nagyszünetre a csapatok.

Subotic révén egyenlített a Szolnok, ám Wittmann hármasa, majd Pollard támadó lepattanó után értékesített kettese 43–38-ra alakította az állást. Dramicanin trojkájával 46–39-re léptek meg a hazaiak, majd jó védekezés után Klobucar volt higgadt, 48–39-nél taktikai értekezletre hívta fiait Gasper Potocnik. Badzim hármassal jelezte, hogy megértette az intelmeket, utána pedig társai is csatlakoztak hozzá, és pillanatok alatt visszajöttek a meccsbe, 48–48. Ezúttal Forray Gábor rendelte magához tanítványait, ám támadásban akadozott a gépezet, míg a túloldalon rendre beestek a dobások, 48–53. Megtört aztán a jég: Klobucar a sarokból állt bele hibátlanul, Pollard pedig a büntetővonalról hozta feljebb a KTE-t, 52–53. Jó védekezés után Wittmann tört be és vitte végig, és ezzel már a házigazdák vezettek, 54–53. Őrizte egypontos előnyét a Kecskemét, az utolsó támadásból viszont Badzim betalált, 58–60.

Dramicaninról feledkeztek meg, és ő ezt kegyetlenül megbüntette, 61–60. 

Felváltva estek a kosarak, majd Rudner triplája 63–67-nél időkérésre sarkallta a KTE stábját. Karahodzsics harcolt meg a lepattanóért, és csak faulltal tudták megállítani. Sikerült begyötörnie, és még egyet dobhatott is bónuszként, 66–67. Cummings ellen nem volt ellenszer a palánk alatt, és az ő révén 67–74-re lógott meg az Olajbányász hat perccel a vége előtt. Ezután jó darabig nem találtak be a felek, majd Klobucar törte meg a csendet, s kettő plusz egyes akciójával már 20 pontnál járt. Karahodzsics két megmozdulásával felhozta egálra a hazai gárdát, két és fél perccel a zárás előtt 74–74 állt az eredményjelzőn. Ezután 74-74. Cummings a palánk alól, Pongó pedig távolról volt eredményes, 74–79. 

A hajrát jobban bírta a Tisza-parti gárda, és végül 81–74 arányban győzött.

– Gratulálok a Szolnoknak a győzelemhez – értékelt a lefújás után Forray Gábor. – De a kecskeméti csapatnak is jár a gratuláció, mert megmutattuk, hogy van karakterünk, egyenrangú partnerei voltunk a Szolnoknak. A végén rossz döntéseket hoztunk, és ezt megbüntették a vendégek. A sors fintora, hogy éppen az egykori hírös városi, Pongó Máté hármasa végzett ki minket, azt gondolom, hogy az volt a döntő momentum. Rendre nüanszok hiányoznak, most már jó lenne, ha a végén mi örülhetnénk a győzelemnek. Én hiszek benne, hogy ez a trend meg fog fordulni, és elindulunk felfelé. Köszönöm a szurkolóknak, hogy kiváló hangulatot teremtettek.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–Szolnoki Olajbányász 74–81 (20–23, 18–13, 20–4, 16–19)

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét: Pollard 16/6, Wittmann 7/3, Jaramaz 1, Kucsera 2, Karahodzsics 17. Cserék: Klobucar 20/6, Ivkovic, Dramicanin 11/6, Kiss. Vezetőedző: Forray Gábor.

Szolnoki Olajbányász: Solano 8, Badzim 11/9, Cummings 20, Subotic 11, Taiwo -. Cserék: Pongó 7/6, Gilszki -, Kovács 2, Pallai 5/3, Rudner 5/3, Zsíros 1, Cakarun 11. Vezetőedző: gasper Potocnik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában