Galériával

2022.02.27. 20:57

Csak megszorongatni tudta az éllovast a KRC

Az Extraliga utolsó előtt fordulójában a Kecskeméti RC az éllovas Pénzügyőr SE-t fogadta vasárnap este a Messzi István Sportcsarnokban. Bár a hazaiak megszorongatták a PSE-t, csak egy nyert szettig jutottak a bajnokesélyes ellen.

Nyitray András

Csak egy szettet nyert a Kecskemét. Fotó: Bús Csaba

Fej-fej mellett haladtak a csapatok az első szettben, hol az egyik, hol a másik együttes tudott elhúzni egy-egy ponttal. A visszatérő Szabó Alpár pontos ütése után, majd Argilagos révén tudott ellépni kettő ponttal a KRC (7-5). Előbb Argilagos, majd Kovács nyitott ezután rosszul, de Kovács gyorsan javította ezt követően hibáját (9-7). A folytatásban Dávid sáncolta Szabót, aki azonban a következő támadásban már megállíthatatlan volt, Dávid viszont szintén válaszolt (10-9). Bár a hálónál nagyon jól védekezett a Pénzügyőr, Argilagos megtalálta a réseket, ahogy a másik oldalon Kovács is gyorsan bele melegedett a meccsbe, így a PSE végül utolérte a KRC-t, sőt, fordítani tudott (12-13).

Fundora pillanatai következtek ezután, akit előbb a sánc sem tudott megállítani, majd szép ejtéssel szerezte vissza a vezetést (14-13). A játszma a hajrához közeledve is a már jól legszokott KRC-PSE forgatókönyv szerint zajlott: egymás sarkát taposták a csapatok. Tulajdonképpen csak az volt a kérdés, ki bírja majd megint jobban a hajrát. Nagy József érezte, hogy fontos lenne rendezni a sorokat, így 15-17-nél elsőként kért időt. Szabó Alpár sáncolta ezután Kovácsot, majd Kiss rossz nyitása után egy hosszabb labdamenetet húzott be a Pénzügyőr Dávid pontjával (17-19). A 20 pontot először a Pénzügyőr érte el Gacs életerős bombájával, amit újabb pont követett, így hazai időkérés következett (19-21). Dávid remek megoldása után Argilagos próbálkozása ment ki a sáncról, Gacs azonban ezután már pontot érően blokkolt (20-23). A PSE ekkor szinte falat húzott már a háló fölé, két parádés sánccal be is húzták a játszmát (20-25).

A második szett Gacs pontjával, majd Magyar ász nyitásával indult, de Kecskemét gyorsan egyenlíteni tudott, Dávid széles ütése után a vezetés is összejött. (3-2). A meccs innentől a szokásos medrében kezdett el haladni, végig egál körül mozgott az eredmény. Fundora kezeken is átgyömöszölte a labdát, majd egymás után két ászt is nyitott (9-7). Argilagos folytatta a pontgyártást, majd Fundora újra szenzációsan nyitott, így 11-7-nél időt kért Jókay Zoltán a másik oldalon. Nem csökkent eleinte a különbség, majd Magyar rossz nyitása után újra négy pont lett (14-10). Kiss hiába jött, Dávid is hosszan nyitott, majd Kovácsot sáncolta le Fundora (16-11). Nem adta fel a PSE, Da Silva zsinórban a harmadik vendég pontot ütötte be gyors egymás után, amit hazai taktikai értekezlet követett (16-14).

Jókor jött egy újabb Fundora sánc, majd nem maradt le Argilagos sem a pontgyártással (18-14), így megint időt kért Jókay Zoltán. Kiss bombája jelezte, hogy a vendégek nem akarják elengedni a játszmát, majd Fundora is pontatlannak bizonyult, Kovács rossz nyitása azonban jól jött a hazaiaknak (19-16). Fundora elemei ebben a szettben nem akart lemerülni, neki köszönhetően érte el a 20 pontot is a KRC, majd szokás szerint Argilagos követte kubai honfitársát (21-17). Gebhardt némileg szerencsés találatával került egyre közelebb a játszma győzelemhez a Kecskemét, de Dávid gyorsan próbálta lehűteni a kedélyeket, egy hosszú labdamenet végén aztán Gacs is nagyon okos pontot ütött be (22-20). Nagy József gyorsan időt kért, hiszen veszített már el ennél kedvezőbb helyzetben is szettet csapata ebben a szezonban a Pénzügyőr ellen. Félelme nem is volt alaptalan, Gacs tette nyitottá a hajrát rögtön, de Argilagos jókor volt eredményes (23-21). A KRC nem engedte már ki a kezéből a vezetést, Tomanóczy pontjával végül 25-23-ra nyertek és egyenlítettek hazaiak.

A harmadik játszmában brutális erődemonstrációba kezdett az éllovas, nagyon gyorsan időt kellett kérnie Nagy Józsefnek, de ez sem igazán tudott segíteni (2-9). Főleg Kovács volt nagyon elemében, akit egyáltalán nem tudtak tartani a hazaiak. A Kecskemét gondjai mellett a különbség is egyre csak nőtt, Argilagos széles ütése után már 4-12 állt az eredményjelzőn. A KRC becsületére váljék, nem engedték el a szettet, sikerült kozmetikázni a különbséget Argilagos sánca után (9-14). Nem tudott azonban PSE innen már akkorát hibázni, hogy ez a szett elmenjen, a hálónál is jól védekeztek, illetve a kecskeméti ütések minősége is elmaradt a korábbiaktól (10-20). A hajrában már csak az volt a kérdés, mekkora lesz a különbség, végül 12-25-re nyertek a vendégek, amivel 2-1-es vezetésre tettek szert.

A negyedik játszma megint Kovács pontjával indult, de most gyorsan jött erre Argilagos révén a válasz is. A PSE így is gyorsan el tudott lépni, Gacs pontjával már 1-4 állt az eredményjelzőn. A KRC magára tudott találni, Gacs hibája után feljöttek egy pontra a hazaiak, majd Fundora nem sokkal később már egyenlített is (6-6). Fundora megint kezdte elkapni a második szettben elhagyott fonalat, újabb két ászt ütött be egymás után (8-6). Újra kiegyenlített volt a meccs, felváltva estek gyakorlatilag a pontok, ellépni egyik félnek sem sikerült igazán (10-10). Gacs továbbra is jól dolgozott a hálónál, két egymást követő pontjával kettőre növelte csapata előnyét, így Nagy József időt kért (10-12). A szünet után Gacs ott folytatta, ahol abbahagyta, de magára talált a KRC is, mely Tomanóczy sánca után egyenlített (13-13). Megint a vendégek akarata kezdett el érvényesülni parketten, Kovács pontjával nagyobbra nőtt az olló (14-17). Izgalmas hajrába kezdtek a csapatok, Fundora minden erejét beleadta huszadik pontjába, Magyar aztán hibázott a hálónál (18-18). Szabó Alpár izgalmas labdamenetet zárt le egy okos ponttal, így Jókay Zoltán időt kért (19-18). A húsz pontos határt a vendégek érték el először, de Argilagos nem hagyta, hogy ennek sokáig örüljenek (20-20). Az újabb vendég előny után Nagy József is időt kért (21-22). Argilagos a rá jellemző energikus bombával egyenlített, de Kovács is hasonlóval válaszolt, hogy aztán Gebhardt növelje az izgalmakat (23-23). Kovács meccslabdához juttatta csapatát, amit aztán De Sousa egy ász nyitással ki is használt, így a szettet 25-23-ra, a mérkőzést 3-1-re megnyerte a PSE.

Kecskeméti RC–Pénzügyőr SE 1–3 (–20, 23, –12, –23) 

Kecskemét, 96 néző. V: Kiss Z., Szarka J.

KRC: Fundora 20, Argilagos 18, Gebhardt N. 7, Tomanóczy 6, Balla Sz., Török Zs. (liberó). Csere: Szabó A. 7, Palánkai-Omoshebi, Török S., Kiss B. Vezetőedző: Nagy József

PSE: Magyar B. 3, Gacs 18, Dávid Cs. 10, Kiss D. 9, Da Silva 7, Kovács Z. 25. Csere: Feliciano (liberó), Szabó V., Rása 1, De Sousa 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán

Nagy József, a KRC vezetőedzője: – A Pénzügyőr egyetlen meccset vesztett el a szezonban, bárhol pályára léptek, nyerni tudtak. Negyedik meccsünket buktuk el ellenük, talán az előző hazain volt a legtöbb sanszunk győzni. Próbáltunk változtatni a taktikánkon, de igazából már a playoffra készülünk, hogy bejussunk a legjobb négy közé. Sok minden kell ehhez, dolgozunk rajta. A második szettet megnyertük, de utána 0-6-tal kezdtünk, ezt a bajnokság egyik legjobb csapata ellen, hiányzóink tudatában nagyon nehéz ledolgozni.

Jókay Zoltán, a Pénzügyőr SE vezetőedzője: – Tompábbak voltunk a kelleténél. Az első játszmában hátrányból jöttünk vissza, csak a végén tudtuk megnyerni. A másodikban viszont egyértelműen látszott, hogy nem voltunk eléggé kiélezve, könnyű pontokat kaptunk, a Kecskemét szépen építkezett. A harmadikat teljesen ellentétesen kezdtük, hogy aztán a negyedik megint izgalmas legyen. Ismerem a csapatomat, ezért mondom azt, hogy ma nem volt meg az a dinamika, ami ránk jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában