Kézilabda

2022.01.23. 09:38

Legalább egy pozícióval előrébb szeretne végezni a szezon végén a Mizse KC

A női NB II.-es bajnokság Déli csoportjában szereplő Mizse KC a kilencedik helyen telel, miután 11 mérkőzéséből négyet megnyert, hét pedig vereséggel zárult. A klub célja továbbra is a bennmaradás.

Kovács Nóra

A Mizse KC női csapata továbbra is a bennmaradásért küzdhet tavasszal Fotó: Kovács Nóra

 A Mizse KC női csapata újoncként vágott neki az NB II.-nek, céljuk nem is lehetett más, mint a bennmaradás. Akadtak szép sikereik, de akadnak fájó pontvesztések is.

 – Úgy indultunk neki a 2021/2022-es szezonnak, hogy megpróbáljuk megcélozni a bennmaradást. Igazság szerint sötét lónak számítottunk ebben a bajnokságban – nyilatkozta Hollós Máté, a Mizse KC vezetőedzője. – A tabellát figyelembe véve megvertük azokat a csapatokat, akik mögöttünk álltak, és az FTC U22-es együttese ellen is tudtunk két pontot szerezni. Voltak az ősz során vállalható vereségek, viszont olyan találkozók is, amikben benne maradtak a pontok. Ez egy tanulóév számunkra, de úgy gondolom, hogy az őszi szezon során hétről-hétre fejlődtünk. Volt ugyan problémánk a támadójátékkal, ezt nagyjából az ősz végére ki tudtuk küszöbölni. A védekezésünk mondhatjuk, hogy stabil volt a kapusteljesítménnyel együtt. Összességében volt jó és rossz mérkőzés is ebben az őszi idényben. 

Január negyedikén megkezdte a felkészülést a tavaszra a Lajosmizse. Azóta egy edzőmérkőzésen is túl van a gárda.

– Január negyedikén, kedden, kezdtük el a felkészülést. Erősítő edzésekkel kezdtük az új évet, pont azért, mert kevesen vagyunk, nem szerettem volna halogatni ezt az alapozó időszakot. Heti három edzésünk van, mellette mindenki dolgozik, így olykor nehéz egyeztetni, hogy ki hogy tud részt venni ezeken, emiatt is éreztem úgy, hogy szükséges már január első hetében kezdeni. Ahogy tudtunk, edzőmérkőzést is játszottunk már. Múlt hét pénteken a Nemesnádudvar csapata ellen léptünk pályára. Ellenük azért is szeretünk játszani, mivel egy futós csapat, ezáltal teljesen jól beleillenek az első két hét edzéstervébe. A találkozón semmiféle taktikáról nem volt szó, a futáson volt a hangsúly. Ez a lányoknak is jobb volt, mivel így nem volt annyira száraz, labdás vagy labda nélküli futóedzés, hanem egy jó hangulatú felkészülési mérkőzés keretében futottak oda-vissza. Emiatt az eredményt sem számoltuk a találkozón. A folytatásban is inkább a Bács-Kiskun megyei bajnokságban szereplő együttesekkel találkozunk. Megyünk Kalocsára, illetve a folytatásban is körvonalazódnak mérkőzések. Nyáron az NB II.-es egyesületek ellen játszottunk, de úgy gondoltam, hogy most a csoportbeli ellenfeleket inkább az éles összecsapásra hagyjuk – tette hozzá a vezetőedző. 

A Lajosmizse tervez ugyan változtatást a keretén, de leginkább a sérült játékosait szeretné ismét soraiban tudni. Kérdőjelek ugyanakkor vannak még ezen a téren, a klubnál ugyanakkor bizakodnak.

 – Mindig tervezünk igazolni. Keressük az ideális személyeket a keretbe, de ez itt az NB II.-ben nem egyszerű. Az, hogy hogyan sikerül, azt majd meglátjuk. Igazából a sérülések, amelyek összegyűltek az utolsó pár meccsen, és ezáltal kulcsjátékosok estek ki, megnehezíti a csapat dolgát is. Kovács Enikő például az Érd elleni utolsó őszi fordulóban szerzett sérülést, a héten megy vissza a térdével orvoshoz. Akkor tudjuk meg, hogy műteni kell-e vagy sem. Amennyiben nem, akkor kérdéses, hogy mennyi hetet kell kihagynia, viszont ha műteni kell, akkor el is veszítettük egész tavaszra. Petői Panna ellenben most tér vissza sérüléséből, ő az egész őszi szezonban nem tudott pályára lépni, műtét után lábadozott, ő pont Enikő poszttársa. Viszont ha a társaság megmarad, akkora erősítésre nem lesz szükség ahhoz, hogy elérjük a célunkat – tette hozzá a Mizse KC trénere. 

Hollós Máté egy jó tavaszi szezont vár, bízik benne, hogy legalább a nyolcadik helyet elérhetik a bajnokság végére. 

– Egyet várok a tavaszi szezontól, hogy egy helyet lépjünk előre, és akkor már megnyugodtam. Ha több lesz benne, akkor meglepődök, de a cél valójában a fejlődés. Az, hogy lássam, hogy hétről-hétre egyre fejlődünk, és azon az úton haladunk tovább, ahol az ősszel félbehagytuk. Ha kieső helyen leszünk, de játékban és csapatként sikerül előrébb lépnünk, akkor már elégedett leszek, de szeretném célként kitűzni, hogy elérjük a nyolcadik helyet, és bent tudjunk maradni a bajnokságban. Amennyiben az egész tavaszi szezonban a teljes kerettel tudunk kiállni, akkor tovább tudunk építkezni, és jöhetnek a jó eredmények. Ha nem, akkor mivel nem vagyunk sokan, akkor sajnos elfáradhatunk, és akár bajban is lehetünk – zárta gondolatait Hollós Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában