Kézilabda

2022.01.27. 20:19

Hibátlanul végzett a csoport élén a KTE-Piroska Szörp

Csütörtökön játszotta le az utolsó mérkőzését a Liga Kupában a KTE-Piroska Szörp. A kecskeméti férfi kézilabdázók a Békés otthonába látogattak, ahol öt góllal győztek, ezzel százszázalékos teljesítménnyel zártak, és továbbjutottak az egyenes kieséses szakaszba.

Vincze Miklós

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

Már csoportelsőként várta az utolsó fordulót a Liga Kupa D-csoportjában a KTE-Piroska Szörp férfi kézilabdacsapata, miután hibátlan mérleggel állt öt mérkőzés után. Ezzel szemben a Békés öt meccs alatt három pontot gyűjtött be, amely a találkozó előtt a harmadik helyhez volt elég a tabellán.

Ahogyan a két nappal ezelőtti, Pick Szeged elleni összecsapás során, úgy – a betegségek és sérülések miatt – ezúttal is megfogyatkozva lépett pályára a KTE. A kedden 14 gólig jutó Szrnka nyitotta a gólok sorát Békésen, ám a hazai alakulat Fedor vezérletével magához ragadta a kezdeményezést, majd Laufer találatával 3–1 volt az állás. A túloldalon Menyhárt és ismét Szrnka talált be, ezzel egyenlített a Kecskemét, sőt, a 11. percben a fiatal Szeverényi góljával már a vezetést is átvette, 6–7. Ellépni a másiktól, nagyobb előnyt kidolgozni egyik csapat sem tudott, felváltva szerezték a gólokat a felek. A 27. percben megszerezte élete első gólját a felnőttek között a KTE saját nevelésű játékosa, Papp István. A félidő utolsó támadása során – egálnál – Szeverényi járt túl Takács eszén, így 15–16-os vendég vezetéssel vonultak az öltözőbe a felek.

A hat meccséből tehát mindet megnyerte a KTE-Piroska Szörp a Liga Kupában, és továbbjutott az egyenes kieséses szakaszba. Jövő szombaton már bajnoki mérkőzés vár a kecskemétiekre a Csurgó otthonában.

– Túl vagyunk a Liga Kupa csoportkörén és nagyon örülök, hogy pontveszteség nélkül zártunk – értékelte a hírös városiak teljesítményét Apró Ferenc. – Bár tartaléklángon égtünk, de a fiúk ma is mindent beleadtak, hogy meglegyen a győzelem. Elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel és külön öröm, hogy a fiatalok is jól játszottak. Immáron gőzerővel készülünk a jövő szombati bajnoki rajtra.

Optimum Solar-Békési FKC–KTE-Piroska Szörp 27–32 (15–16)

Békés, Városi Sportcarnok, vezette: Győr, Hadas

A KTE-Piroska Szörp gólszerzői: Szeverényi 6, Szrnka 5, Menyhárt 5 (4), Vetési 5, Országh 3, Horváth 3, Papp 3, Mazák 1, Marczika 1.

Kiállítások: 4 perc, illetve 8 perc

Hétméteresek: 5/2, illetve 4/4

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában