labdarúgás

2021.11.29. 07:00

A Haladást fogadják

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában a Kecskeméti TE-Hufbau kivételesen hétfő este 20 órakor lép pályára, az ellenfél a Szombathelyi Haladás lesz a Széktói Stadionban. Ez lesz a KTE utolsó hazai mérkőzése ebben a naptári évben.

Nyitray András

Marsa Levente motiváltan várja a meccset

Fotó: Réti Attila

Kifejezetten nagy derbire van kilátás, hiszen mindkét együttes meglepően jól szerepel ebben a bajnokságban, a lila-­fehérek továbbra is tartják harmadik helyüket, míg a Haladás közvetlenül a nyomukban lohol negyedikként. Igaz, egyik csapat sincs igazán jó formában, a Kecskemét Tiszakécskén kapott ki 1–0-ra szerdán a hétközi fordulóban, míg a Haladás otthon vérzett el a Siófokkal szemben (1–2).

Egyik csapat sincs emellett könnyű helyzetben, a szombathelyieknél várhatóan hét játékos fog hiányozni eltiltás és egészségügyi okok miatt, de a Kecskemét is fogyóban van, az utóbbi két mérkőzésen Szalai József, Lukács Dániel és Vágó Levente sem volt bevethető állapotban.

– Nehéz és kemény mérkőzésre számítok. Mindkét csapatnak fontos ez a találkozó, mert mindkettő szeretné megőrizni a helyét az élbolyban. Ez már arra enged következtetni, hogy jó mérkőzés várható. Kulcsfontosságú lesz, hogy amit eltervezünk, azt ezúttal hatékonyabban valósítsuk meg, és akkor ki tudjuk szolgálni a közönséget a játék mellett jó eredménnyel is – mondta a találkozó előtt a Kecskemét középpályása, Marsa Levente.

Marsa Levente motiváltan várja a meccset
Fotó: Réti Attila

Az élvonalban korábban 18 alkalommal találkozott a két csapat, azóta viszont egyszer sem. Akkor a szombathelyiek voltak eredményesebbek, hiszen hat győzelmük mellett öt döntetlen született, a KTE csak háromszor tudott nyerni. A lila-fehér játékosoknak extra motivációt adhat, hogy ez lesz az utolsó hazai fellépésük. A Haladásnak főleg a védekezése szállította a sikereket, korábban fordulókon keresztül gólt sem kaptak, de még mindig a legkevesebbszer vették be kapujukat.

– Nagyon jó csapatról van szó, látszik rajtuk, hogy egyben vannak. Jól szerepelnek, ami engem nem lep meg túlzottan. Az elejétől kezdve masszívak, a védekezésük szinten hiba nélkül működött eddig, még most is a legkevesebb kapott gólt jegyzik. Abban biztos vagyok, hogy az egész csapat nagyon motivált lesz már a párosítás miatt is. Egy játékost csak feldobhat egy ilyen meccs. Bízom abban, hogy ebből jól is fogunk kijönni ma este – zárta gondolatait Marsa Levente.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában