labdarúgás / galériával

2021.10.10. 21:09

Legyőzte a Dusnokot a Baja, így már a második helyen áll

Az első hét kör után tizennégy ponttal a harmadik Bajai LC a tizenhat egységgel a második helyen álló Dusnokot fogadta a megyei másodosztályú bajnokság Déli csoportjában, azaz igazi hatpontos mérkőzést vívtak a csapatok. A találkozót a Baja nyerte, így megelőzte a riválisát a táblázaton.

Vincze Miklós

Fotó: ZSOKA

A meglehetősen nedvesre fordult idő miatt a Petőfi-szigeten fogadta a Bajai LC a Dusnokot, a műfüves pályán. A mérkőzés elején, egy gyors elfutást követően Varga István a vendégeknek szerezte meg a vezetést a 9. percben. Ezt követően még két nagy ziccert kidolgozott a vendégcsapat, az előnyüket növelni azonban nem sikerült. A félidő derekán aztán Kerezsi Ferenc egy remekbeszabott, felső sarokba küldött szabadrúgásgóllal egyenlített. Az első játékrészben már nem esett újabb gól.

A második negyvenöt percre egy elszánt bajai csapat futott ki a pályára. A jókor behozott minőségi cseréknek is köszönhetően Koch Tamás csapata lassan felőrölte a dusnokiak erejét, és bár teli volt lelkes, nagyszerűen játszó fiatalokkal, a mérkőzés második felében mégis két rutinos játékos biztosította be a győzelmet. Előbb, a 71. percben Kerezsi ismételt, a vendég kapus lába között küldte a hálóba a labdát és ezzel megszerezte a vezetést a hazai csapatnak, majd a 78. percben a 16-os előteréből leadott lövéssel Princz Gilbert szerezte meg a harmadik gólt. Ezzel a győzelemmel a Baja már a második a tabellán, a Dusnok visszacsúszott a harmadik helyre.

Bajai LC–Dusnok KSE 3–1 (1–1)

Baja, 180 néző, vezette: Baranyai Dávid (Rosta Kevin, Balogh Bence)

Baja: Sztruhák – Szolga, Princz, Bányai (Szilasi 46.), Bölcskei (Szilágyi 65.), Kerezsi (Hesz 74.), Jeszenszky (Mezőfi 68.), Hercz (Nagy E. 46.), Bálity, Kudella, Végvári. Edző: koch Tamás

Dusnok: Tóth L. – Jagicza, Pécsy (Pécsi 61.), Bolvári P., Bolvári Z., Kristály, Mirza, Bolvári D., Varga, Bárdos (Csoboly 56.), Rónai. Edző: Pákolicz László.

Gól: Kerezsi 21., 70., Princz 78., illetve Varga 9. perc.

Koch Tamás: – Egész héten nagyon készültünk erre a mérkőzésre, hiszen tudtuk, hogy ki-ki meccs vár ránk a Dusnok ellen, hiszen győzelem esetén a második helyre is előre léphetünk. Jól kezdtünk ugyan, de a Dusnok szerezte meg a vezetést. Ezt követően egyenlő erők küzdelme folyt a pályán, jót tett a lelkeknek, hogy Kerezsi egy távoli szabadrúgásból még az első játékrészben tudott egyenlíteni. Az első negyvenötben még túl keveset passzoltunk, türelmetlenek voltunk. A második játékrészben aztán már jóval türelmesebbek voltunk, többet járattuk a labdát, ennek megfelelően több helyzetet is tudtunk kidolgozni, és ennek köszönhetően rászolgáltunk a győzelemre. Ehhez hozzájárult az is, hogy a fiatalok, akikkel frissíteni tudtam a második játékrészben, hasznosan játszottak, sokat tudtak hozzátenni a játékunkhoz. Helyzeteink még 3–1 után is voltak, ennek megfelelően a mai győzelmünk megérdemelt.

Pákolicz László: – Nem a legjobbak voltak az előjelek, hiszen ezúttal három kulcsember hiányzott sérülés, betegség miatt, és számunkra a műfüves pályán való játék is hátrányt jelent. Ennek ellenére a mérkőzés elején megszereztük a vezetést, és utána volt még két hatalmas ziccerünk is, akkor a hazaiak a gólvonal elől vágták ki a labdát. Azt követően azonban, hogy a hazai gárda már az első játékrészben egyenlített, végeredményben már nem volt igazán győzelmi esélyünk. A hazaiak minőségi cserékkel tudtak frissíteni a második játékrészben, és a bajai fiatalok szétfutottak minket, a második negyvenöt percben helyzeteket már nemigen tudtunk kialakítani. Így aztán megérdemelten győzött a Baja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában