labdarúgás / galériával

2021.10.02. 18:36

Az utolsó pillanatban mentett pontot Kecskeméten a Kalocsa

A hat forduló után a tizenhárom csapatos mezőnyben négy ponttal a 12. helyen álló Kecskeméti LC a hat egységgel a 6. helyen tanyázó Kalocsát fogadta a megyei első osztályú bajnokság 7. fordulójában. A végig küzdelmes mérkőzésen a hazaiak megszerezték ugyan a vezetést, a hajrában azonban egyenlített a Kalocsa, így a két gárda megosztozott a pontokon.

Fotó: Nyitray András

Két, nagyon sok fiatalt felvonultató, pontra éhes csapat csapott össze Kecskeméten. Az első helyzetet a hazaiak hagyták ki. A sokat futó és dolgozó Szűcs lőtte be jobbról a labdát, Gaál csak reflexszerűen tudott beleérni, így a játékszer elsuhant a bal alsó sarok mellett. Egy percre rá ismét Szűcs osztott, Bálint pedig balról lőtt, a vendégek kapusán, Vatain megpattanó labda a felső lécről pattant ki az alapvonal mögé.

A két hazai helyzet után inkább a mezőnyben folyt a küzdelem. Akkora vehemenciával, hogy amikor a 24. percben Csordás és Kiss Dominik összecsapott, mindkettejüket ápolni kellett. A 29. percben sült el az első lövés, Tóth Levente próbálkozott balról, 28 méterről, labdája könnyű zsákmánya lett Kormosnak. A 38. percben ismét Szűcs hozott össze remek és harcos szlalomozással egy helyzetet Bálintnak, aki balról, tíz méterről, éles szögből lőtt, Vatai nagyot védett.

Öt perc volt hátra a félidőből, amikor Kiss Dominik tört egy hatalmas cselsorozattal előre, majd a szögletzászló közeléből befelé, a 16-osra. Bár nem volt még gólhelyzetben, ám amikor az egyik hazai védő összekoccantotta a bokáját, a játékvezető határozottan a 11-es pontra mutatott. Dostyicza állt a labda mögé, félmagas bombáját azonban Kormos bravúros vetődéssel hárította. Gól nélküli állásnál vonultak tehát pihenőre a csapatok.

Két perccel az újrakezdés után Bálint beadását követően Patvaros fejelt a vendégkapuba, a játékvezető azonban belefújt az akcióba. A második játékrész elején egyre határozottabb volt a hazai nyomás, érezhető volt, hogy a kecskemétiek szeretnék mielőbb döntésre vinni a dolgot. Az 56. percben Bozsik indítása egy közvetítéssel Gaál elé pattant, aki rávezette a vendégek kapusára, a labda Vatait megtréfálva átgurult a hálóőr alatt, Gaál jobbról lőhetett, a kapu azonban hiába tűnt üresnek, egy, az utolsó pillanatban felbukkanó védő a gólvonalról kivágta a labdát.

Fotó: Nyitray András

Két percre rá szabadrúgáshoz jutott a kaputól 28 méterre, balról a Kecskeméti LC. Bozsik állt a labda mögé, és mérnöki pontossággal tekerte a vendégek kapujának a jobb felső sarkába a labdát, 1–0. Öt percre rá egy vendégtámadás végén egy bal oldali beadást követően Boldizsár fejelt nem sokkal a bal sarok mellé. Négy percre rá egy remek Gaál–Patvaros–Gaál háromszögezés után Gaál tört be a 16-oson belülre, balról, 12 méterről próbált a hosszú sarokba helyezni.

Vatai azonban beleért, éppen annyira, hogy a labda a hosszú kapufára pattanjon, onnan pedig vissza, a kapus kezébe. Nagy helyzet volt.

Öt percre rá Szűcs passzolt be jobbról, Bozsik a védőjét elküldte egy lövőcsellel, nyolc méterről lőtt, Vatai azonban bravúrral hárított. Egyre lendületessebb volt a mérkőzés, a Kalocsa igyekezett átvenni az irányítást, a hazaiak pedig kontrákra rendezkedtek be.

A 75. percben Major vezetett egy veszélyes ellentámadást, a vendégvédelem azonban tisztázni tudott. Két percre rá jó cselek után Tóth Levente lőtt balról, 28 méterről mellé. A 80. percben Matos végezhetett el szabadrúgást balról, közel harminc méterről, a hosszú felső sarokba tartó lövését Kormos szögletre ütötte. A 84. percben Matos beívelése után háromszor is kapura lőttek a kalocsaiak, a három kísérletből a második, Boldizsáré volt a legveszélyesebb, de végül a hazaiak jöhettek szabadrúgással. Küzdött, hajtott a Kalocsa, és nem is hiába.

A 90. percben Matos adott be jobbról, a hazai védelem kicsúsztatta a labdát a bal oldalra, ott Szalánczi elé pattant, aki habozás nélkül lőtt, a labda pedig a tömegben egy emberen megpattanva a hosszú sarokban kötött ki, 1–1. A három perc hosszabbításban is megpróbálta még mind a két csapat a maga javára eldönteni a mérkőzést, gól azonban már nem esett, így azt tekintetbe véve, hogy a két gárda mennyit dolgozott a pontszerzés érdekében, igazságos döntetlen született.

Nagy Lajos: – Sajnos abban a periódusban vagyunk, amikor egy agyonnyert mérkőzést sem tudunk eldönteni a magunk javára, miután a vendégcsapat az utolsó percben egyenlíteni tudott egy megpattanó lövéssel. Mi a meccsen lőttünk két kapufát, igaz, ők kihagytak egy 11-est, de úgy érzem, hogy mi sokkal több helyzetet dolgoztunk ki, mint az ellenfél, a mezőnyben is többet birtokoltuk náluk labdát, több helyzetet dolgoztunk ki, azokat viszont kihagytuk. Ők is sokat tettek az egyenlítés érdekében, és ez a végén sikerült is nekik. Dolgozunk tovább a héten annak érdekében, hogy az ilyen óriási ziccereket gólra tudjuk váltani, és akkor a jobb eredmények sem maradnak el.

Kohány Balázs: – Ez a mérkőzés hűen tükrözte a mostani állapotunkat. Bármit csinálunk, nem tudunk gólt rúgni. Az első félidőben még büntetőt is hibáztunk de a csapatomat ezzel együtt összességében csak dicsérni tudom, hiszen a szívünket kitettük a pályára, az utolsó pillanatig küzdöttünk, és a végén sikerült egyenlíteni. Nehéz mérkőzésre számítottam, hiszen jó csapat ez a kecskeméti, meggyőződésem, hogy mindenkinek meggyűlik velük a baja. Ez be is igazolódott, bár azt gondolom, hogy ha az első félidőben berúgjuk a büntetőnket, akkor máshogy alakult volna a mérkőzés. Voltak még nehézségeink, hiszen az egyik játékosunkat a mentő vitte el, a második játékrész elején újra sérülés miatt kellett cserélnünk, tehát véreztünk ezer sebből a meccs közben is, de a szívünk a helyén volt a mai napon, ennek tudható be ez a jó mérkőzésen megszerzett egy pont.

Kecskeméti LC–Kalocsai FC 1–1 (0–0)

Kecskemét, 120 néző, vezette: Nemes Attila (Balogh II. Zoltán, Weil Levente)

Kecskeméti LC: Kormos – Csordás (Zsoldos 86.), Balázs, S. Juhász, Bálint (Major 63.), Patvaros, Gaál ((Fekete 74.), Szűcs (Keresztes 90.), Kőrös, Módra, Bozsik (Kovács D. 90.).

Kalocsa: Vatai – Rideg, Knap, Dostyicza (Tamás 77.), Nagy M. (Romsics 82.), Kiss D. (Matos 46.), Farkas (Rábóczki 55.), Kerekes, Tóth L., Szalánczi, Rakiás (Boldizsár 52.).

Gól: Bozsik az 58., illetve Szalánczi a 90. percben.

Sárga lap: Patvaros 41., Bálint 60., Fekete 79., illetve Kiss D. 35., Kerekes 45.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában