labdarúgás

2021.09.13. 09:07

Szomszédvári rangadón szerezte meg első győzelmét a Kecel

Remek labdarúgóidőben fogadta vasárnap délután a Kecel FC a Faddikorr Kiskunhalasi FC-t a megyei első osztály negyedik fordulójában. A találkozó nagy küzdelmet, kivárásra focizó csapatokat és 4 gólt hozott.

Munkatársunktól

Fotó: Döbrentei Lajos

Szomszédvári rangadót rendeztek a megyei első osztály negyedik fordulójában. Az eddig nyeretlen Kecel fogadta a szintén nyeretlen, ám egy ponttal rendelkező Kiskunhalast. Aki ismeri a két csapat történetét, az tudja, hogy ez a párosítás évek, sőt évtizedek óta rangadó, függetlenül az osztálytól és a helyezéstől. Ez igaz volt a meccs napján is, hiszen a keceli csapatból az elmúlt szezonokban többen is a halasi csapatot erősítették.

Az első lehetőség a 3. percben alakult ki, miután Djordjevic ugratta ki Ikoticot, azonban a kiugratást a hazai kapus Gerner Dániel lefülelte és üggyel-bajjal felszedte a játékszert. Ezt követően a biztos védekezésre rendezkedtek be a csapatok, és a mezőnyben gyűrték egymást a felek. A 15. perc hozta meg az első találatot. Ekkor Agócs passzát leste le Sendula Péter, aki remekül ugratta ki Sibalint, aki a fellazult védelmet kihasználta és a büntetőterületen belülről ziccerben emelte át a kifutó halasi kapus felett a labdát és szerzett vezetést a hazai csapatnak. 1–0. Hat percre rá Kiss Szabolcs szögletébe csúsztatott bele Brindza a röviden, majd a hosszún érkezett Nna Nna Willy, akiről teljesen elfeledkeztek a vendég védők, és senkitől sem zavartatva fejelt a kapuba, 2–0.

A 27. percben Fenyvesi ugratta ki Fodort, aki lefutotta a védőjét a jobb oldalon és beadott, a labdáról centikkel maradt le Hornyák, de lehet úgy is fogalmazni, hogy Willy hatalmasat mentett.

A 33. percben Lengyel Szabolcs tört be a tizenhatoson belülre, akit csak szabálytalanul tudtak ott megállítani, így büntetőt kapott a Halas. A visszatérő Fenyvesi Kristóf állt a labda mögé és túl pontos akart lenni. A jobb felsőt célozta, azonban a kapufáról kifele pattant a labda. Egy perc sem telt el, a másik oldalon Sibalin adott kiváló ütemű labdát Lakatosnak, aki lövését védte Lengyel Péter. Egy mozgalmas első félidőn voltunk túl.

A második félidőben az 52. percben alakult ki az első lehetőség. Fenyvesi szabálytalankodott Lakatossal szemben, a kaputól huszonkét méterre. A labdát Sibalin rúgta kapura, de Lengyel Péter óriási bravúrt mutatott be. Az 57. percben Brindza kényszerítőzött remekül Sibalinnal, előbbi került helyzetbe, aki előtt jól lezárta a szöget Lengyel Péter, Brindza azonban remekül vette észre a baloldalon érkező Tormát, aki tíz méterről fölé bombázott. Két perccel később Lakatos ugratta ki Brindzát, a hazaiak tizenhármasa szintén hatalmas labdát adott ezúttal Sibalinnak, aki fölé helyezett.

Négy perc sem telt el, ezúttal a vendégek próbálkoztak. Ikotic vezette a labdát a hazai tizenhatosig majd lőtt egyet, a lövés nem sokkal kerülte el Gerner kapuját. 67. perc Lengyel Gergő lőtt fölé 18 méterről.

Egy perccel később Fodor – Djordjevic – Lengyel Szabolcs – Pocsai volt a labda útja, azonban a halasiak játékosa ziccerben nem talált kaput. 79. percben Brindza felívelését Sibalin remekül készítette elő Kissnek, aki egy az egyben ment a kapusra, azonban Lengyel sokadszor védett nagyot. Három perc múlva bebiztosította a győzelmét a hazai csapat. Torma szaladt el a jobb oldalon és cselezett ki két vendég védőt, majd Sibalinhoz továbbított, a csatár higgadt és remek cselt csinált meg, és okosan helyezett a hálóba. 3–0. A vendégek nem adták fel, és két perccel később Ikotic passzolt Lengyel Gergőhöz, aki ziccerben mellérúgta a labdát. A lefújás előtt két perccel Mucsi Ákos adott be pontosan Djordjevicnek, aki szép mozdulattal lekezelte, majd dropból rúgott nagy gólt. 3–1. Több lehetőség nem adódott, így a Csáki Róbert – Gerner Dániel edzőpáros megszerezte első győzelmét.

Kecel FC–Faddikor Kiskunhalasi FC 3–1 (2–0)

Kecel, 100 néző, v: Kócsó Tibor (Fodor Lajos, Bartucz Tamás)

Kecel FC: Gerner – Csáki, Brindza, Sendula J., Herczeg, Willy, Kiss, Sendula P., Torma, Sibalin,(Liska 85.p) Lakatos-Lengyel (Patai G. 76. p) Játékos edzők: Csáki Róbert, Gerner Dániel

Faddikorr Kiskunhalasi FC: Lengyel P. – Pocsai, Djordjevic, Agócs, Honfi B., Fenyvesi, Lengyel G., Lengyel Sz. (Nagy I. 86,) Fodor, Ikotic, Hornyák ( Mucsi 73.p) vezetőedző: Agócs Zoltán

Gól: Sibalin 2, Willy illetve Djordjevic

Sárga lapok: Sendula J. 40., illetve Pocsai 63., Mucsi 89.

Fotó: Döbrentei Lajos

Csáki Róbert, a Kecel játékos-edzője: – Sikerült győzelemmel feledtetni az elmúlt hetek rossz formáját. Úgy érzem, végig kontroláltuk a mérkőzést. Saját akaratunkból adódóan átengedtük a területet a halasnak az első félidőben. 2–0-al fordultunk, a második félidőre úgy jöttünk ki, hogy próbáljuk bebiztosítani a mérkőzést, ez egy kicsit nyögvenyelősre sikerült, elfáradt a csapat is, illetve nagyon pontatlanul játszottunk, rengeteg labdát eladtunk, de a 3–1 az ellenfélnek hízelgő, hiszen több góllal megnyerhettük volna a mérkőzést. A heti kupameccsre is próbálunk teljes csapattal kiállni, tovább szeretnénk jutni és minél tovább menetelni.

Agócs Kristóf, a Kiskunhalas csapatkapitánya: – A Kiskunfélegyháza ellen hazai pályán kiharcolt döntetlent követően felszabadultabban érkeztünk Kecelre. Sajnos a sorozatos súlyos sérülések és egyéb elfoglaltságok miatt számos meghatározó játékosunk nélkül, kevés cserével kellett pályára lépnünk. A Kecel együtteséről tudtuk, hogy az első három vesztes meccs után nekik csak a győzelem az elfogadható eredmény. Mindkét csapat masszív védekezésre és kontratámadásokra rendezkedett be. Sokáig tapogatózó, öreguras játék folyt a pályán. A védelemben és a középpályán elkövetett egyéni hibákat, eladott labdákat az ellenfél kíméletlenül kihasználta. Mindkét csapatnak megvoltak a maga lehetőségei és ziccerei, azonban a Kecel ezeket nagyobb százalékban használta ki. A kapott két gól után nem tudtunk magasabb fokozatba kapcsolni, sajnos csak egy szépítő gólra futotta tőlünk. Szerdán szeretnénk a hazai kupameccsen javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában