Kosárlabda

2021.09.21. 10:28

A legjobb nyolc a cél

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét NB I.-es csapata szerdán már bajnoki mérkőzést vív a Messzi István Sportcsarnokban, Váradi Kornél együttese a Kaposvári KK-t fogadja 18 órás kezdéssel.

Nyitray András

Váradi Kornél bátran bedobja majd a fiatalokat

Fotó: Bús Csaba

Hosszú felkészülésen van túl a kecskeméti együttes, mely a nyáron, szokásához híven nem tervezett nagy átalakítást. A távozók táborába Cleveland Thomas, Marko Djerasimovic, Chester Lewis és Horti Bálint tartozik, miközben érkezett Xavier Pollard, Andreja Milutinovic és a fiatal Kiss Dávid, aki mellett a kecskeméti utánpótlásból is többen kaphatnak egyre több szerepet idén.

– Tavaly elindultunk egy struktúraváltás felé, miszerint minél több fiatalt szeretnénk beépíteni, ezt a mostani átigazolásoknál is figyelembe vettük – mondta Váradi Kornél, a Kecskemét vezetőedzője.

– Hat felnőttkorú játékosunk van, a többiek megfelelnek az U23-as vagy az U20-as szabálynak. Fontos számunkra, hogy ezeknek a játékosoknak minél több esélyt is adjunk.

A csapat magja együtt maradt, két légiós érkezett Pollard és Milutinovic személyében. Hatalmas a tapasztalatuk, rutinjukkal és tudásukkal sokat tudnak segíteni a csapatnak. Fiatalként csatlakozott még Kiss Dávid, aki Fazekas Máté sérülésével bekerült az aktív rotációba is. Nyolc edzőmeccset játszottunk augusztus eleje óta, rögtön az elsőn megsérült egy kulcsjátékosunk, így át kellett alakítanunk a rotációt. Sajnos most is küzdenek néhányan problémákkal, így képlékeny, milyen csapattal futhatunk ki szerdán a pályára. A munkát elvégeztük, ingadozóak voltunk, de pont azért akartunk élcsapatokkal játszani, hogy a hibáink kijöjjenek – mondta Váradi Kornél a nyári felkészülés kapcsán.

A Kaposvárral kétszer is találkozott a felkészülés során a KTE, de ebből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni Váradi szerint.

– Nem adhat alapot ez a bajnoki meccshez, hiszen ott mi kaptunk ki simán, ők meg itt. Rutinos csapat, jó légiósokkal és magyarokkal, mellé egy tapasztalt edzővel. Minden adott ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Nehéz meccs lesz a problémáink tükrében, de nagyon örülök, hogy visszatérhetnek a szurkolóink. Nagyon sokat fog számítani az a pluszenergia, amit ők hozzá tudnak adni, hazai pályán ugyanis mindenképpen a győzelem a célunk.

Váradi Kornél bátran bedobja majd a fiatalokat
Fotó: Bús Csaba

A Kecskemét minden évben a legjobb nyolc közé jutást jelöli ki célként a szezon előtt, ebben idén sincs változás.

– A tavalyi nagyon kaotikus helyzetben sem hiányzott sok, hogy elérjük a nyolcat, sajnos nem sikerült. Idén is az a célunk, hogy erre esélyünk legyen, természetesen ott akarunk lenni a rájátszásban. Nem tiszták még a bajnoki erőviszonyok, de mi elsősorban magunkra koncentrálunk, mérkőzésről mérkőzésre építve – mondta Váradi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában