Labdarúgás

2021.07.05. 12:19

Alakul a Baja kerete, kezdődik a felkészülés

A Bajai Labdarúgó Club minden meccsét megnyerte az előző szezonban a Megye III.-as csoportban, ősztől a Megye II.-ben is bizonyítani szeretne.

Márton Anna

Szabados Leonárd (jobbra) kapura tör

Fotó: Pulai Zsóka

Koch Tamás vezetőedző az új igazolásokról és a LUA-val kötött megállapodásról is beszámolt.

– Az elmúlt évben az volt a minimális elvárás a csapattal szemben, hogy nyerjük meg a megyei harmadosztályt, ezt végül is nagyon jól teljesítettük. A legtöbb meccsen nagy gólaránnyal győztünk. A csapat bebizonyította, hogy nem ebben az osztályban van a helye és azt is, hogy lehet rájuk számítani a magasabb osztályban. A csapat gerince marad, de szeretnénk még egy-két erősítést hozzáigazolni. Július 7-én kezdődik az alapozás, addig már lesz végleges felállás. Akik kiöregednek a bajai utánpótlásból, azokat szeretnénk leigazolni és még egy-két egykori bajai játékost, őket is visszahoznánk a csapathoz – mondta hírportálunknak Koch Tamás, a BLC vezetőedzője.

A csapat a reményeik szerint meghatározó lesz a Megye II.-ben.

– Remélem, hogy a dobogóért folytatott versenyfutásba bele tudunk szólni. Szeretnénk az élmezőnyben végezni. Ami az anyagiakat illeti, úgy néz ki, meglesznek a feltételek, hogy sikeresen végig tudjuk vinni a bajnokságot. Az a cél, hogy jó csapatunk legyen a Megye II.-ben. Jó hír, hogy a LUA-val együttműködési megállapodást is kötöttünk – tette hozzá Koch Tamás.

Szabados Leonárd (jobbra) kapura tör
Fotó: Pulai Zsóka

A megyei másodosztályban előírás, hogy minden csapatnak kell rendelkezni egy nagypályás csapattal, és ők megállapodást kötöttek a LUA-val, akik biztosítani fogják ezt az utánpótláscsapatot. Kettős igazolást is kiválthatnak a játékosoknak, ami azt jelenti, hogy játszhatnak az utánpótlás-bajnokságban, de akár a BLC felnőttcsapatában is.

Koch Tamás a vezetőedző továbbá tájékoztatott az új igazolásokról : érkezik Sztruhák Kristóf kapus, Szilasi Richárd csatár, Bálity Martin középpályás, valószínűleg Bogdán Benjamin kapus Dombóvárról, Bölcskei Gábor középpályás Szeremléről és remények szerint Princz Gilbert védő is a csapatot erősíti majd, aki Bácsalmásról igazol Bajára. Kedden kezdődnek az edzések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában