labdarúgás / galériával

2021.06.05. 20:16

Közönségszórakoztató gólzáporban a Lajosmizse jutott tovább

A megyei első osztályú bajnokság középmezőnyének az alján végzett két szomszédvár találkozott a megyei kupa második fordulójában, szombaton, a Lajosmizse–Kerekegyháza mérkőzésen. Az edzők a találkozót megelőzően a sok hiányzó ellenére nagy akarást és csatát ígértek. A szavukat tartották, pontosan egy tucatnyi gólt hozó, fordulatos, végig lendületes, remek mérkőzésen dőlt el a továbbjutás a hazai csapat javára.

Vincze Miklós

Szerdán ugyan még a szurkolók többsége kabátban nézte a Kiskunfélegyháza–Szabadszállás kupatalálkozót, szombat délután azonban már a kezdés előtt bejelentette a játékvezető, hogy a meleg miatt ivószünet is lesz a félidők derekán, azaz igazi nyárias időben vonultak ki a pályára a csapatok. Mindkét oldalon hiányoztak kulcsemberek, de rögtön a kezdés után egymásnak esetek a felek. A 8. Pécsi indította a félpályáról a jobb oldalon meginduló Bashirit, ő jobbról beadott, a középen érkező Malecz pedig balról, nyolc méterről a kapu bal oldalába helyezett, 0–1. Egy percre rá Rigó indította Halasit, ő egy lövőcsellel tisztára játszotta magát, majd balról, tíz méterről a kapu jobb oldalába helyezett, 1–1.

Négy percre rá Kiss László indult meg a jobb oldalon, próbálta beadni a bent érkező Halasinak a labdát, a labda egy védőről visszapattant Kisshez, aki jobbról, éles szögből, 18 méterről óriási gólt ragasztott a rövid fölső sarokba, Piránszki csak érinteni tudta a pettyest, 2–1, nagy gól volt. Az első ivószünet után, a 25. percben Sallai ívelt előre szabadrúgásból a jobb oldalról, a félpályáról, labdája Gáspár felé szállt, aki balról, tíz méterről, a levegőbe vetődve, ollózva küldte a bal felső sarokba a játékszert, igazi szépségdíjas találat volt, 2–2. A 32. percben Supka harcolt meg egy labdáért a jobb oldalon, bepasszírozta a kapu elé Bashirinak, aki azonban nem kapura fordult az ötösről, hanem visszagurított Kunsági felé, aki 15 méterről nagy gólt lőtt a bal sarokba, 2–3. Az első félidőből hátralévő időben Kiss veszélyeztetett háromszor szabadrúgásból, az eredmény azonban már nem változott.

A kezdés után nekiesett a Kereknek a hazai gárda, ennek hamar meg is lett a gyümölcse. A 47. percben Halasi vitte be a labdát a vendég 16-os előterébe, majd középről, 18 méterről a kapu bal oldalába lőtt, 3–3. Az 52. percben a vendégek egy szögletet a hosszú oldalra íveltek át, Pécsi robbant be, és fejelt az ötös sarkáról a jobb felső sarok irányába, Lord nagy bravúrral védett. Ezután a hazai csapatkapitány, Palotai percei következtek. Az 55. percben Kiss ívelt át jobbról a hosszú oldalra, Halasi lövést mímelt, de inkább középre tette be Palotainak a labdát, aki tizennégy méterről lőtt a hálóba, nagy játék volt, 4–3. Öt percre rá Palotai ívelt át balról a másik oldalra, Kiss levette a játékszert, megnézte a kaput, és a jobb oldalába durrantott, 5–3. A 64. percben Borsos szerzett jó meglátással és megfelelő agresszivitással labdát, Palotai elé tolta, aki rárajtolt, és balról, 12 méterről a hosszú sarokba helyezett, 6–3.

Hat percre rá szépített a Kerek, egy előreívelt, de hosszúnak tűnő labdára Bencze rajtolt rá, és a kapujából kilépő Lord mellett a bal alsó sarokba gurított, 6–4. A nagy meleg és a sok hiányzó kulcsjátékos dacára óriási küzdelem folyt a pályán, a Kerek harcolt az egyenlítésért, a hazaiak pedig szerették volna bebiztosítani a győzelmet. Jellemző volt a 87. percben látható jelenet, amikor a vendég Pécsi 25 méterről leadott egy nagy lövést a hazai kapu irányába, a labda mellészállt, és Pécsi csak a lövés után omlott össze a lábába állt görcs miatt. A 87. percben Halasi – ki más? – döntötte el a meccset. Előbb kiharcolt egy labdát a vendég 16-os előterében, aztán középről balra kivezette, és végül a kilépő Piránszki mellett a hosszú sarokba gurított, 7–4. Aki azt gondolta, hogy ettől végleg összeomlanak a vendégek, az tévedett. A 89. percben egy vendégkontra végén Maleczhez került a labda, ő balról, 14 méterről nagy lövést adott le, a labda a felső lécről pattant vissza. A 93. percben Bashiri hozta helyzetbe magát a bal oldalon, és éles szögből a hosszú sarokba helyezett, 7–5. Több gólra már nem maradt idő, a lefújáskor szinte összeroskadtak a játékosok, akik egy pillanattal előbb, még a négy perc hosszabbításban is megalkuvás nélkül hajtottak. Megérdemelten jutott tovább a Lajosmizse, de megérdemelte az őt szép számmal elkísérő szurkolóitól a tapsot a vendégcsapat is.

Kovrig Ákos, a Kerekegyháza játékos-edzője: – Ma egy igazi közönségszórakoztató mérkőzésen vízilabda-eredménnyel kapott ki a csapatom. Azok előtt, akik itt voltak – hiszen megint csak tucatnyi játékossal tudtunk kiállni –, le a kalappal, hiszen küzdöttek, hajtottak az utolsó percig, rúgtak idegenben öt gólt, sajnos az ellenfél azonban ennél is többet, de hát ilyen a futball. Fölvállaltuk a nyílt futballt. Ha ezt a kupameccset július végén, vagy augusztusban rendezték volna meg, minőségben jobban össze tudtuk volna szedni a társaságot, de a bajnokság végén a szerda-szombat ritmusban még egy kupameccset játszani nem a legszerencsésebb megoldás, de nem volt mese, így alakult, játszani kellett. Gratulálok a lajosmizsei csapatnak, mert megérdemelten nyert, de gratulálok a sajátjaimnak is, mert elvesztette ugyan a mérkőzést, de mindenki kitette a szívét-lelkét a pályára. Köszönöm a kerekegyházi szurkolóknak, hogy ilyen nagy számban elkísértek minket, és buzdították a csapatok.

Lajosmizsei VLC–Kerekegyházi SE 7–5 (2–3)

Lajosmizse, 140 néző, vezette: Ézsiás Gábor (Herceg Tamás, Horváth Viktor)

Lajosmizse: Lord – Orlov, Palotai, Borsos (Cserni 79.), Halasi, Kiss L., Rapi, Dóka, Kovács J., Menich. Megbízott edző: Borsos Csaba.

Kerekegyháza: Piránszki – Malecz, Pécsi, Kunsági (Bencze 61.), Sallai, Sörös, Bashiri-Shahroodi, Supka, Szőke, Gáspár (Boronkay 66.), Szász. Edző: Kovrig Ákos.

Gól: Halasi 9., 47., 87., Kiss L. 13., 60., Palotai 55., 65, illetve Malecz 8., Gáspár 25., Kunsági 32., Bencze 69., Bashiri 93. perc.

Sárga lap: Kovács J. 20., ill. Malecz 89. perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában