labdarúgás / galériával

2021.05.28. 23:01

Kiskunhalason nyerte meg a bajnokságot az Akasztó kettő

A 15. fordulóban elmaradt mérkőzést pótoltak péntek este a megyei harmadosztályú labdarúgó bajnokság Közép csoportjában, Kiskunhalason. A bajnokság zárása előtt közel ötven százalékos teljesítménnyel bíró Szilády RFC az éllovas, és a bajnoki címet bebiztosítani óhajtó Akasztó FC II. csapatát fogadta. A mérkőzésen a vendégek igazolták a papírformát és elérték céljukat, azaz megszerezték az aranyérmet.

Vincze Miklós

Fotó:

Nem rossz teljesítmény a Szilády RFC-től a bajnokságban elért közel ötven százalékos teljesítmény, tekintve, hogy a megyei bajnokságban szinte őket sújtotta a leginkább a járvány. Volt olyan szakasza a tavasznak, amikor nekik volt a legtöbb elmaradt mérkőzésük, közel két hónapon át nem is lépett pályára a csapat. De nem csak emiatt volt az Akasztó FC II. a találkozó esélyese, hanem azért is, mert az akasztóiak második csapata a tavasz folyamán végig meggyőző teljesítménnyel haladt az áhított bajnoki cím felé. Így aztán az ezen a találkozón született 4–2-es győzelemmel tulajdonképpen mind a két fél elégedett lehet. A Szilády RFC-nek a fennálló nehézségei ellenére sikerült hazai pályán két gólt rúgnia az éllovasnak, az Akasztó II. pedig négy góllal, különösebb idegeskedés nélkül megszerezte a három pontot, és mivel ezzel behozhatatlan előnyre tett szert a második helyen álló Kiskőrösi LC II.-vel szemben, az aranyérmet is.

– Ami a keretet illeti, az változatlanul nem túl bőséges – értékelt Urlauber Barna, a Szilády RFC játékos-edzője. – Péntek délelőtt is még úgy volt, hogy csak tízen leszünk, aztán mire eljött a délután, többen el tudták intézni, hogy el tudjanak jönni játszani. A létszámot tekintve tehát megvoltunk. Ugyanakkor tudtuk, hogy a bajnokcsapatot fogadjuk. Úgy érzem, hogy tisztességesen helytálltunk, hiszen egy elég jó, ki-ki meccset sikerült velük játszanunk.

Megérdemelten nyerték meg a mérkőzést és a bajnokságot is, utóbbihoz ezúton is gratulálunk.

Mi küzdünk tovább az elmaradt mérkőzéseinkkel, mert még mindig van jó néhány, és megpróbáljuk a legjobb eredményeket kihozni belőlük. Ez az előttünk álló, péntek-vasárnap-szerda-vasárnap-szerda, inkább BL-résztvevőkre mint megyei harmadosztályú amatőr csapatokra szabott tempó nekünk egy kicsit sok lesz, de megpróbálunk becsülettel helytállni.

– Meg kellett küzdenünk ezért a sikerért. Sok a sérültünk, de a fiúk nagyon meg akarták nyerni a bajnokságot, és veretlenül akarták megnyerni a bajnokságot – értékelt Tóth János, az akasztóiak edzője. – A győzelmünk ugyanakkor nem forgott veszélyben, a találkozó nagy részében mi irányítottunk, a labdabirtoklás tekintetében is fölényben voltunk, rúgtunk két érvénytelen gólt is. Sok helyzetet dolgoztunk ki, a Szilády ugyanakkor derekasan küzdött. Gratulálok a játékosaimnak, mert egy bajnokcsapathoz méltó módon nyertük meg ezt a mérkőzést, és sikerült veretlenül megnyerni a bajnokságot.

Szilády RFC–Akasztó FC II. 2–4 (0–2)

Kiskunhalas, vezette: Apró Ferenc (Áman István, Serfőző Balázs)

Szilády RFC: Várszegi (Gavlik 75.) – Berki (Tanács 49.), Máté-Tóth, Maráczi, Pajor-Smolcz (Szanyi 71.), Varga, Ács, Urlauber, Mike (Valkai 75.), Erdei, Lavati. Játékos-edző: Urlauber Barna.

Akasztó II.: Váczi – Gubán, Tóth Z. (Bódi 46.), Szrenkó, Pecznyik (Madácsi 46.), Megyes, Lázár, Podmaniczki, Biber J. (Fekete 80.), Fésüs, Suhajda (Szabó Szilveszter 46.). Edző: Tóth János.

Gól: Máté-Tóth az 58., Erdei a 80., illetve Podmaniczki a 16., Lázár a 38., 79., Fésüs az 55. percben.

Sárga lap: Lavati 14., illetve Pecznyik 9. perc.

Arra bizonyítékul, hogy a kiskunhalasiak játékos-edzője nem túlzott a tekintetben, hogy – miközben van megannyi olyan csapat, amely számára vasárnap lezárul a bajnokság –, nekik még bőségesen van hátra mérkőzésük, íme itt a Szilády RFC hátralévő programja:

Május 30. Szilády RFC–Császártöltés

Június 2. Vadkert FC STE II.–Szilády RFC

Június 6. Balotaszállás–Szilády RFC

Június 11. Szilády RFC–Tázlár

Június 16. Szilády RFC–Kecel Senior FC

Június 20. Szilády RFC–Balotaszállás

Június 26. Kunfehértó–Szilády RFC

Ami a bajnokcsapatot illeti, a hétvégi zárófordulóban még egy mérkőzés várt volna az Akasztó II.-re, a Kecel Senior FC elleni idegenbeli mérkőzés azonban elmarad, a keceli csapat ugyanis nem tud kiállni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában