röplabda

2021.04.15. 07:24

Nem bírt a fővárosiakkal a KRC

Szerda este a Kecskeméti RC a Kistext otthonában játszott az Extraliga Kvalifikációs kör utolsó előtti, kilencedik fordulójában. A hiányos kecskemétiek nem bírtak a hazaiakkal, akik szettveszteség nélkül győztek.

Kovács Nóra

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Legutóbb március végén mérkőzött egymással a két klub. Akkor Argilagossal a keretben győztek három-nullás szettarányban a Messzi István Sportcsarnokban.

Az első játékrész elején 10–9-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, ekkor Chamone vezérletével 14–11-es előnyre tett szert a Kistext. Dávid Zoltán kért időt. 17–14-ig felváltva estek a találatok, majd Nagy vezérletével feljött egy pontra a vendég csapat 17–16. Egyenlíteni nem tudott a KRC, a fővárosiak sorozatban jegyeztek öt pontot 22–16. Kaszap sáncaival felzárkózott három pontra a Kecskemét, de jobban hajrázott az ellenfél 25–21-re hozta a szettet Kistext.

A második játszma sokkal simábban alakult, 3–4-es vendég vezetést követően 9–5-re fordítottak a hazaiak. Krupánszki és Rabeka pontjaival ismét feljött egy egységre a Kecskemét. A folytatásban hiába a vendég időkérés, dominált a fővárosi klub, nem bírt ellenfelével a KRC. 14–9, 19–10, majd 23–10 állt az eredményjelzőn. A hajrában még két pontot jegyzett a Kecskemét, de a Kistext magabiztosan 25–12-re nyerte a második etapot.

A harmadik szettre ismét összekapta magát a vendég klub, 1–4-el indítottak, de egyenlítettek a hazaiak. A folytatásban fej-fej mellett haladtak, két pontnál egy ideig nem lett nagyobb a különbség. 12–13-as kecskeméti előny után viszont ismét egy jobb sorozatot produkált az ellenfél 16–13. Nagy azonban résen volt és visszahozta a KRC-t 16–16. A hajrában is kiélezett maradt a meccs, végül 25–23-ra behúzta a harmadik szettjét is a Kistext, ezzel megnyerte a mérkőzést.

Kistext–Kecskeméti RC 0:3 (25–21, 25–12, 25–23)

Budapest, Extraliga Kvalifikációs Kör, zárt kapus mérkőzés. Játékvezetők: Pőcze Attila, Halász Tibor.

Kistext: Bokor 6, Török Sz. 3, Szalai 4, Gacs 5, Gönczi 8, Chamone Carlos 9, Lassú (liberó). Vezetőedző: Weczera Csaba.

KRC: Kaszap 3, Krupánszki 3, Rabeka 4, Kandulinski 7, Stréli 3, Nagy 2, Tüske (liberó). Csere: Szabó B., Gebhardt. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában