Ökölvívás

2021.03.22. 17:38

Jó hangulatú kesztyűzéssel készültek a Sugó partján

A felnőtt bokszolóknak a Bocskai Ökölvívó Emlékverseny volt az utolsó tornájuk, míg az utánpótlás számára minden idei megmérettetés el lett halasztva, így a bajai ökölvívók is már rettentően ki voltak éhezve egy kis összecsapásra.

Kovács Nóra

Sugó-partiak és hódmezővásárhelyiek a kiadós, barátságos pofonparti után nagy egyetértésben

Fotó: Virág Dóra

Az elmúlt hét derekán mintegy harminc versenyző vett részt Baján, a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE szervezésében létrehozott közös edzésen. A tizenkét bajai ökölvívó mellett a budapesti Honvéd SE, a Pécsi Vasutas Sportkör, valamint Hódmezővásárhelyről a Boxing Gym Vásárhely bunyósai mérték össze a tudásukat a közös kesztyűzésen.

– Sajnos a vírus miatt rengeteg versenyünk maradt el az elmúlt időszakban, a felnőtt- mellett természetesen utánpótlás-megmérettetések is, amelyekre pedig nagy lelkesedéssel készültek a gyerekek – nyilatkozta hírportálunk kérdésére Gálos Tamás, a Mogyi Felsővárosi Ökölvívó SE Baja elnök-vezetőedzője.

– Annak érdekében is hoztuk létre ezt a közös edzést, hogy a fiatalok ne essenek ki teljesen a ritmusból,

valamint hogy legyen végre egy olyan alkalom is, amikor nem csak a klubtársaikkal mérik össze tudásuk. Azzal, hogy idegenekkel, tehát számukra ismeretlen ökölvívókkal versenyeznek, nekik is fejlődik a boksztechnikájuk, és ez nagymértékben elősegíti a gyerekek fejlődését, valamint a harcmodor kialakításában is komoly szerepet játszik. Emellett pedig az sem egy utolsó szempont, hogy igen jó baráti viszonyok is köttetnek az ilyen tornákon.

Gálos Rolandnak, a ­tokiói olimpiára a magyar ökölvívók közül elsőként kvalifikált bunyósnak a felnőttek között nem akadt ellenfele a ringben, azonban a fiatalabbaknál – akiknél nem okozott problémát az, hogy ellenfelet kapjanak – már eléggé meglátszódott, hogy nagyon régen bokszoltak. De a nyolcszor háromperces menetek a nagy kihagyás ellenére, vagy talán éppen azért is, igen látványos küzdelmeket hoztak.

– Korábban is rendeztünk hasonló közös edzéseket, mivel nagyon hamar meglátszik a fiatalokon a ringrozsda. Ezeken a kesztyűzéseken külföldről is vettek részt sportolók, ezeknek az egyesületeknek a bevonása pedig még keményebb bunyókat hozott, ezt azonban, a külföldiek vendégül látását most sajnos nem lehet megoldani.

Sugó-partiak és hódmezővásárhelyiek a kiadós, barátságos pofonparti után nagy egyetértésben
Fotó: Virág Dóra

A közös kesztyűzésnek lesz folytatása. Jövő héten hasonló edzőnapot tervez a klub, akkor több egyesület látogat majd a Sugó-parti terembe.

– Jövő héten egy hasonló edzőnapot tervezünk, amelyre több egyesületet is várunk a környékről. Elsősorban Bács-Kiskun megye körzetében lévő, érdemben jó bunyóssal rendelkező csapatokat szeretnénk invitálni, de nagyobb távolságról is kerestek már meg minket, mivel a debreceni csapat is bejelentkezett – tette hozzá.

A harmadik hullám miatt nem lehet tudni, hogy a fiatalok mikor küzdhetnek élesben, de az már biztos, hogy Gálos Rolandra júniusban Párizsban vár megmérettetés, ahol egy angollal bokszol majd az éremért, valamint várhatóan április 22. és 28. között a Belgrade Winner versenyen is megmérettethetik magukat a sportolók, melyre már tizenhét országból neveztek egyesületek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában