kosárlabda / Frissítve

2021.02.27. 07:00

Vezetőedzője nélkül fogadja a Sopront a Kecskemét

Szombaton hazai pályán folytatja a bajnokságot a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét. A férfi kosárlabda NB I. A csoport 25. fordulójában a Sopront fogadják a Messzi István Sportcsarnokban. Kevesebb, mint 24 órával a kezdés előtt ugyanis biztosnak tűnik, hogy a csapat szakmai stábjának egyetlen tagja, a stáb legfiatalabb edzője, a Mercedes-Benz Gyár Nemzeti Kosárlabda Akadémia U16-os csapatát is irányító Dusan Markovic (a kép jobb oldalán) lehet csak ott a mérkőzésen.

Kovács Nóra

Dusan Markovic (a kép jobb oldalán)

Forrás: ktekosar.hu

Fotó: Reti Attila

A KTE a válogatott szünet miatt legutóbb február 6-án lépett pályára a Körmend ellen. A három hetes válogatott szünet alatt a regenerálódás volt a legfontosabb a csapat számára.

– December óta elég kemény ritmusban folyt a bajnokság – nyilatkozta Váradi Kornél, a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét vezetőedzője. – Volt olyan hetünk, hogy hat és fél nap alatt játszottunk le négy mérkőzést, de ezt jól teljesítettük. Az tény és való, hogy a végére a sérülések sem kíméltek minket, és fizikálisan elfogytunk. Ez az utolsó mérkőzéseinken már nyomot is hagyott. Nemanja Jaramaz nem tudott játszani, Marko Djeraszimovics sem volt teljesen rendben és Wittmann Krisztián is sérüléssel bajlódott. Ilyen szempontból jól jött a szünet, hiszen nagyon fontos volt ebben az időszakban, hogy regenerálódjunk és mindenki össze tudja magát úgy rakni a hosszabb szünet alatt, hogy az utolsó öt mérkőzésünkre a lehető legjobb formában tudjunk pályára lépni és minél jobb teljesítményt nyújtsanak a pályán. Éppen ezért az elején volt egy kisebb pihenő, kivéve azoknak, akik a szombati mérkőzést követően vasárnap azonnal csatlakoztak a válogatotthoz. Az első részben a rehabilitáció volt a legfontosabb. Utána egy kisebb fizikális blokk következett, hogy visszanyerjük a jobb állapotunkat, amivel alapozhatunk majd a további mérkőzéseken.

Bizakodó vagyok, hogy szombaton mindenki pályára tud lépni.

De egy ilyen szezonban nem lehet azt elvárni az év közepén, hogy bárki is száz százalékosan felépüljön. Illetve nagy öröm volt számunkra, hogy ez idő alatt a válogatott felkészülésében is tudtunk segíteni. Ezúton is szeretnék gratulálni a nemzeti csapatnak ehhez a nagy sikerhez. Ez egész Magyaroroszágnak egy hatalmas büszkeség, hogy több mint ötven év után ismét ott vagyunk egymást követő két Európa-bajnokságon.

A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét két játékosa, Karahodzsics Kemal és Horti Bálint is részt vett az Ukrajnában rendezett selejtező tornán.

– Hatalmas büszkeség számunkra, hogy több válogatott játékost is tudtunk adni a válogatott keretéhez, amely kivívta a továbbjutást. Természetesen senkinek nem ugyanaz a szerepe a válogatottban. Sztojan Ivkovics bízott bennük és pályára is küldte őket, és ki is vették a részüket a győzelmekből. Nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy részesei voltak ennek a sikernek.

Nagyon nehéz öt meccs következik, a Sopron, a Szeged, a Szombathely majd az Orosháza végül pedig a Jászberény ellen lépnek pályára az alapszakaszban. A Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét célja pedig, hogy a legjobb nyolc közé kerüljön a PlayOffban.

– A legfontosabb, hogy mindig készen álljunk a következő mérkőzésre. Hiszen sosem lehet tudni, hogy mikor-mi történik. Pontosan ezért nehéz fizikálisan és mentálisan helytállni. De eddig is maximálisan felkészültünk, sosem kerestünk kiskapukat, hanem dolgoztunk és mentünk előre. Ugyanez lesz a következő hónap programja.

Öt nehéz találkozó vár ránk, az összesre tisztességesen felkészülünk,

és természetesen a lehető legtöbbet meg is akarjuk nyerni. Tisztában vagyunk vele, hogy kemény ellenfelekkel fogunk játszani, akik hasonló célokért, illetve top helyezésekért küzdenek a bajnokságban. De a célunk, hogy bejussunk a legjobb nyolc közé, hiszen az mégis csak egy jó eredmény lenne ebben a szezonban.

A tízedik helyen álló Kecskemét ellenfele szombaton a tabella nyolcadik Sopron KC lesz. A vezetőedző nehéz mérkőzésre számít ellenük.

– A Sopron egy nagyon veszélyes csapat, ezt már többször be is bizonyították. Legutóbb győztek Pakson, de hazai pályán megverték például a Falco KC-t is. Szezon közben sokat formálódott a keretük, ebben a három hétben pedig nekik is sok idejük volt együtt dolgozni. Náluk a légiósok azok, akik a leginkább meghatározzák a játékukat. Minőségi, jó kosarasaik vannak a keretükben, akik bármikor képesek eldönteni egy mérkőzést. Nehéz meccsre számíthatunk, egy kemény erős csapat ellen. Fontos lesz az, hogy a kulcsjátékosokat ki tudjuk venni a játékból, és a saját kontrollált játékunkat tudjuk játszani. Remélem, hogy tudunk dominálni ellenük hazai pályán.

Dusan Markovic (a kép jobb oldalán)
Fotó: ktekosar.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában