kosárlabda

2021.01.07. 07:00

Három felnőtt játékossal tudott kiállni a Bajai Bácska

Igazi rangadó lett volna a Nyíregyháza–Bajai Bácska mérkőzés a férfi kosárlabda NB I. /B Piros csoportjának a 14. fordulójában, ám miután december végén a koronavírus-járvány lecsapott a Sugó-partiakra, a mérkőzésen meglepetést okozni nem volt lehetőségük, sőt, ez esetben az jelentette a meglepetést – saját maguk számára is –, hogy egyáltalán lejátszották a találkozót.

Vincze Miklós

December végén csapott le a koronavírus teljes erővel a Bajai Bácska csapatára, amelyre januárban öt mérkőzés várt volna. Amint kiderült, hogy milyen sok játékost érint – akár pozitív betegként, akár kontaktként – a betegség, a bajaiak azonnal megkezdték a tárgyalásokat az öt januári ellenféllel a mérkőzések későbbre halasztásáról.

A Nyíregyháza a halasztásba az egyébként is feszített bajnoki tempó miatt nem ment bele, így

a bajaiak kénytelenek voltak mindössze három felnőtt, és három ifjúsági játékossal elutazni Nyíregyházára.

Az a helyszínen derült ki, hogy felnőtt játékengedéllyel nem rendelkező U-20-as játékos is szerepelhet a mérkőzésen, ennek tudható be, hogy végül is tízen foglaltak helyet a kezdés előtt a bajai kispadon. Az eredmény így aztán nem is lehetett kérdéses, ezzel együtt hősiesen helytállt a Sugó-parti gárda.

Kiegyenlített első tíz perc után, amelyben mindössze öt pontos előnyre tett szert a Nyíregyháza, a második negyedben a hazaiak Ubilla vezérletével hamar húsz pont fölé növelték az előnyüket. A félidő végére a vendégeknek sikerült közelebb lopózniuk a Cápákhoz, így a félidőre 62–50 volt az eredmény a feljutásra pályázó nyírségiek javára.

A folytatásban aztán tovább nőtt a különbség és a harmadik negyed végére már harmincegy pont volt a csapatok között.

Cserék hiányában időkérésekkel próbálta megtörni Cservék Csaba a Nyíregyháza lendületét. Az utolsó felvonásban még tudott újítani a bajai gárda, azt a negyedet öt ponttal, 26–21-re meg is nyerték. A pontokban igen gazdag mérkőzést követően, amely egyik oldalon sem a jó védekezésről szólt, a bajai csapat büszke lehet arra, hogy idegenben közel száz egységet dobott az eddig átlag hetven pontot kapott bajnokaspiránsnak. A vendégeknél a kényszerhelyzetben három felnőtt és egy U-20-as játékos végig játszotta a negyven percet, emellett három első meccses junior játékos is bemutatkozott az NB I./B-ben.

– Sajnálom, hogy a bajai csapat nem teljes kerettel érkezett a mérkőzésre – nyilatkozta a mérkőzést követően Siska János, a hazaiak vezetőedzője.

– A Covid már nem először közbeszólt. Gratulálok Ubillának az 55 dobott pontjához, annak viszont nem örülök, hogy 98 pontot kaptunk. Ez most egy ilyen év eleji mérkőzés volt és természetesen örülünk a győzelemnek. Sok sikert kívánok a bajai csapatnak a bajnokság további részében.

– Először is gratulálok a csapatomnak, hogy így helyt tudtunk állni – értékelte a helyzet irrealitása miatt nehezen értékelhetőt a vendégek mestere, Cservék Csaba.

– Sajnos látszott az eredményen, hogy sok volt nálunk a Covidos, hogy nem tudtunk rendes csapattal kiállni. Tavaly karácsony óta nem edzettünk, ebben az évben is összesen csak két tréning volt azon kevés játékos számára, akik részt tudtak venni rajta, ebből a helyzetből ezt tudtuk kihozni. Még egyszer gratulálok a csapatomnak és dolgozunk tovább.

Nyíregyháza–Bajai Bácska FKE 124–98 (33–28, 29–22, 41–22, 21–16)

Nyíregyháza, vezette: Balogh Gyula, Domán István, Marton Péter.

Nyíregyháza: Ubilla 55, Bus 20, dr. Mohácsi 4, Tóth G. 14, Vaskó 7. Csere: Mokánszki 18, Bazsó 2, Czinger 2, Demeter, Kuttor 2, Csikós, Végső. Vezetőedző: Siska János.

Bajai Bácska: Goldring G. 21, Goldring B. 23, Jakab 30, Vukicevic 24, Szatmári. Csere: Szűcs, Szalai. Vezetőedző: Cservék Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában