kosárlabda / Frissítve

2020.12.28. 06:05

Szinte végig pariban játszott az Alba ellen a Kecskemét

Végig meccsben tudott maradni a Fehérvár ellen a Kecskemét a két együttes legutóbbi bajnoki találkozóján. A KTE csapatában fantasztikusan jó napot fogott ki Karahodzsics Kemal, aki végig megnehezítette az ellenfél dolgát.

Borbély Károly

Karahodzsics Kemal remek formában játszott

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Réti Attila

Vasárnap folytatta szereplését a férfi-élvonalbeli bajnokságban a Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét, a hírös városi együttes a Székesfehérvárt fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. A hazai csapat sokáig tartotta a lépést – sőt időnként nagyobb előnyben is volt – a vendégekkel, a végjátékban azonban az Alba bizonyult jobbnak.

Kecskemét–Alba Fehérvár 73–85 (18–14, 22–24, 16–27, 17–20)Vezette: Praksch, Goda, Csabai-Kaskötő.

Kecskemét: C. Thomas 2, Wittmann 11/6, Djeraszi­movics 13/3, Kucsera, Karahodzsics 27. Csere: Horti 5, Dramicsanin 10/6, Lewis 5/3. Edző: Váradi Kornél.

Fehérvár: Vojvoda 15/3, Curry 13/3, Lukács N. 2, Davis 18/3, Ahmad 20/3. Csere: Turner 13/3, Omenaka 4, Balsay, Csorvási, Takács M. Edző: Forray Gábor.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 6–4. 7. p: 11–7. 13. p: 27–19. 17. p: 34–29. 19. p: 35–36. 23. p: 45–42. 27. p: 51–53. 33. p: 60–69. 37. p: 69–77.

– Nagyon örülök, hogy végig meccsben tudtunk maradni. A tiszta helyzetekből elengedett dobásaink ezúttal sajnos nem jöttek úgy, ahogy szoktak, majd az Alba kihasználta a hibáinkat, és gyors támadásokból szerzett kosarakkal sikerült elhúznia. Mindenki hatalmasat küzdött ma is, külön köszönet azoknak a játékosoknak, akik sérülten is vállalták a játékot. Hétfőtől a Debrecen elleni meccsre fókuszálunk, hogy győzelemmel zárhassuk az esztendőt – mondta a mérkőzés után Váradi Kornél, míg Forray Gábor így vélekedett: – Vegyes érzelmek dolgoznak bennem. Sajnálom, hogy a kecskeméti közönséget nem tudtam üdvözölni – utalt arra, hogy több szezonon keresztül, így a legutóbbiban is ő volt a hírös városi gárda vezetőedzője. – Az első félidőben nem védekeztünk jól, nem szabad ilyen puhán kezdeni. A második játékrészre úgy jöttünk ki, ahogy kell, de Karahodzsics Kemal akkor is sok gondot jelentett nekünk.

A Váradi Kornél által említett Debrecen elleni mérkőzés szerdán, 17 órakor kezdődik a Messzi István Sportcsarnokban, zárt kapuk mögött.

Karahodzsics Kemal remek formában játszott
Fotó: Réti Attila / Petőfi Népe

Új játékos a KTE csapatában

Műtét és hosszas rehabilitáció vár a Pécsen súlyos térdsérülést szenvedett Nikola Peszakovicsra, így a kecskeméti klub és a játékos megálla­podott a szerződésbontásról. A szakmai stáb a megüresedett helyre leigazolta a nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező Nemanja Jaramazt, aki már a csapattal készül. A 201 cm magas, 29 éves, montenegrói születésű – ám szerb állampolgár – játékos a Partizan Belgrádban nevelkedett. Tagja volt az U16-os és U18-as szerb válogatottaknak, amelyekkel korosztályos Európa-bajnokságot nyert. Felnőttként Spanyolországban, Lengyelországban és Németországban is kosárlabdázott élvonalbeli klubokban. Szerbiában kupát és bajnokságot nyert, Lengyelországban szintén bajnoki aranyérmes lett. Legutóbbi csapata az ABA Ligában szereplő FMP Belgrád volt.

– Sok pozitív információt kaptam a kecskeméti klubról, és az a rendszer, amelyben a klub végzi a szakmai munkát, imponáló volt számomra – fogalmazott Nemanja Jaramaz.

– Olyan játékost kerestünk, aki a játékrendszerünkbe jól illeszkedik – vélekedett Váradi Kornél vezetőedző. – Neman­ja Jaramaz Európa legjobb bajnokságaiban kosárlabdázott, magasan képzett játékos, aki Szerbiában sajátította el a sportág alapjait. Rutinj­ával sokat tud majd segíteni nekünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában