asztalitenisz

2020.12.24. 07:00

Az anyaegyesületénél büszkék Madarász Dórára

Idén a sportolói pályafutását Kecskeméten kezdő Madarász Dórát választották sportága legjobbjának. Anyaegyesületénél szeretnék, ha egyszer majd ismét a Sparit erősítené.

Borbély Károly

Madarász Dóra ott lehet a tokiói olimpián

Fotó: NS/Tumbász Hédi

Madarász Dórát, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közös­ségi Tér saját nevelésű verseny­zőjét választotta a hazai sportági szakszövetség a 2020-as esztendő női asztaliteniszezőjének. Dóra idén az egyéni magyar bajnoki cím megszerzése mellett oroszlánrészt vállalt a válogatottban a portugáliai olimpiai kvalifikáción, ahol a női magyar csapat történelme során először kijutott az ötkarikás játékokra, amelynek biztos résztvevője csapatban és egyéniben egyaránt.

Madarász Dóra Kecskeméten született 1993. szeptember 3-án. Kecskeméten az Arany János Általános Iskolában és Bolyai János Gimnáziumiban végezte tanulmányait, majd Budapesten a Corvinus Egyetem kommunikáció szakán szerzett diplomát.

Asztaliteniszezni a Kecskeméti Spartacusban kezdett és lett válogatott versenyző minden korosztályban.

Dóra jelenleg a franciaországi Lille-ben szerepel, de az idén márciusban Kecskeméten rendezett országos bajnokságon a nevelő egyesülete színeiben léphet asztalhoz, a megméretésen egyéniben arany-, párosban ezüstérmet szerzett. A viadalon a Spari versenyzőjeként azért indulhatott, mert a Magyar Asztalitenisz Szövetég a külföldön játszó magyar játékosoknak lehetőséget ad, hogy a hazai ranglista versenyeken az általuk megadott nevelő egyesület színeiben szerepeljenek.

– Nagyon büszkék vagyunk Dóra teljesítményére. Szurkolunk neki, hogy sikerüljön a maga elé állított célokat teljesíteni. Szeretnénk, ha a klubunk helyzete úgy alakulna, hogy valamikor még a csapatunkban is asztalhoz tudna állni – mondta Farkas Zoltán, a kecskeméti klub tiszteletbeli elnöke, míg a Spari vezetőedzője, Szabó Krisztián így vélekedett: – Idén a vírushelyzet miatt Dóra többet tartózkodott Kecskeméten. Sikerült vele közösen edzeni, így a fiataljaink élőben láthatták profizmusát. Nagyon jó lenne, ha sikerülne a kecskeméti csapatunkban látni.

Madarász Dóra ott lehet a tokiói olimpián
Fotó: NS/Tumbász Hédi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában