labdarúgás

2020.09.10. 11:35

Új, korszerű pályát avattak a Műkertvárosban

A Műkertvárosi Sportcentrumban 2018 őszén egy régen várt projekt vette kezdetét, egy nagy méretű, élő füves labdarúgópálya létesítésének munkálataihoz kezdtek hozzá a szakemberek.

Vincze Miklós

Kertész Zoltán és Losonczy László, a BKMLSZ elnöke

Fotó: Kertész Balázs

A projekt keretében a nagy méretű, műfüves pálya mögötti területen egy szabvány méretű, a hivatalos bajnoki mérkőzések lebonyolítására alkalmas, korszerű vízelvezetési rendszerrel, valamint automata öntözőrendszerrel ellátott, élő füves labdarúgópálya került megvalósításra. Ezenfelül a tereprendezés során fásítás és a további területek füvesítése is megtörtént, ennek köszönhetően egy 20x40 m-es élő füves labdarúgópálya kialakítására is sor került. Az SC Hírös-Ép Egyesület által megvalósított projekt az Egyesület TAO-programjának keretében jött létre, a beruházás 68 millió forintos támogatással és 30%-os önrésszel valósulhatott meg. Az új labdarúgópálya ünnepélyes átadására az elmúlt hét végén került sor. Szeberényi Gyula, Kecskemét város alpolgármestere ünnepi beszédében kiemelte a jelentőségét annak, hogy a labdarúgó-sportberuházások terén nemcsak a Széktói Stadion környéke fejlődik, hanem a Műkertváros is. „Ebben a városrészben több hátrányos helyzetű család él, és a fiataloknak a sport nagyszerű kiugrási lehetőség. Nem könnyű nekik a város másik végére edzésre járni, ezért még inkább örömteli, hogy fejlődik a Műkertvárosi Sportcentrum – fejtette ki.

Kertész Zoltán, az SC Hírös-Ép elnöke múltidézéssel emelte ki az új pálya szimbolikus jelentőségét.

„Húsz éve tizenhárom labdarúgást szerető, lelkes ember új fejezetet nyitott Kecskemét sportéletében itt, a Műkertvárosban. Az az új futballpálya, amelyen most állunk, akkoriban egy mocsaras, gazos rész volt. Ez alatt a 20 év alatt három műfüves pályával, egy csodálatos füves területtel gazdagodott klubunk, majd három évvel ezelőtt a Magyar Labdarúgó-­szövetség és az állam támogatásával pályázati lehetőséghez jutottunk, így valósulhatott meg 2020-ra ez a nagyszerű futballpálya.”

Kertész Zoltán és Losonczy László, a BKMLSZ elnöke
Fotó: Kertész Balázs

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában