Szórakozás

2024.05.12. 18:21

Népdalkörök örömtalálkozója Bátyán – galériával

Szombaton a bátyai művelődési házban találkozott, ahogy magukat meghatározták, a népdalkörös „ötösfogat” egy kis öröméneklésre. Egymást és a műsorra tűzött darabjaikat jobban megismerve, a közönség szórakoztatása mellett töltöttek el egy kellemes délutánt közös vacsorával egybekötve.

Zsiga Ferenc

A Népdalkörök Találkozójának résztvevőit elsőként Fekete Csaba polgármester, majd Anisity Ferenc, a Bátya Horvát Nemzetiségi Önkormányzata elnöke és Perity Lajos, a Bátyai Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte. A program különlegessége az volt, hogy mielőtt a műsor megkezdődött, valamennyi csoport felment a színpadra és bemutatkozott.

Sükösdi Népdalkör, találkozó
A Sükösdi Népdalkör 
Fotó: Zsiga Ferenc

Elsőként a Homokmégyi Kéknefelejcs Népdalkör, majd a Sükösdi Népdalkör, a Bonyhádi Völgység Népdalkör, a házigazda Bátyai Rozmaring Népdalkör és a Bátyai Hagyományőrző és Horvát Nemzetiségi Egyesület Nyugdíjas Klub énekkara tagjai vonultak fel a színpadra, és hallgatták végig a laudációnak is beillő bemutatkozókat. 

Az ismertetők végén a bátyaiak már nem mentek le a színpadról, hanem egy közös produkció keretében, valamennyi énekkarral közösen elénekelték A bátyai bírónak van két sárga csikója kezdetű dalt. A nemzetiségi énekkarok előadásában több dal anyanyelvükön és az adott darabon belül egy-egy sor magyarul is megszólalt.

A jó hangulatú fellépések végén a csoportok vezetői Fekete Csaba polgármestertől és Perity Lajostól vették át az eseményre készült emléklapot és egy kis Bátyára jellemző ajándékcsomagot. 

A találkozó kötetlenebb részében Szabó Attila, a bátyai Vinográd vendéglő tulajdonosa főzte a pörköltet, a helyi népdalkör és a nyugdíjas egyesület tagjai által készített finomabbnál finomabb házi süteményeket szolgálták fel.

A vacsora elfogyasztása után Szombati Ferenc billentyűs és zenésztársa, Hegedűs László szaxofonos késő estébe nyúlóan szórakoztatta a mintegy 80 fős, népdalszerető közönséget.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában