triatlon

2020.07.23. 16:30

Faldum Gábor az olimpiai kvalifikációra fókuszál

Faldum Gábor a Tatán megnyert országos bajnokság után teljes erőbedobással a mix váltó vb-válogatóra készült. A viadalt szerdán rendezik.

Márton Anna

A triatlon mellett a motorozás szerelmese is a bajai Faldum Gábor

Fotó: Márton Anna

A férfiaknál Faldum Gábor, a Mogyi SE Baja versenyzője nyerte meg a triatlonosok tatai országos bajnokságát szom­baton. Faldum 1:52,38 óra alatt ért célba az olimpiai távon, amely 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 km futásból áll. A viadal tavalyi győztese, Király István (szintén Mogyi SE Baja) ezúttal a második helyre szorult, viszont Berekméri Levente megőrizte akkori harmadik helyét.

Fél év után ez volt az első versenye Faldum Gábornak, legutóbb március elején a franciaországi Clermont-ban rendezett Pánamerika Kupán szerepelt, ahol nagyon jól ment neki a verseny. A karanténos időszak nem viselte meg, jó edzéseket tudnak maguk mögött Bicsák Bencével, az egyik legtehetségesebb triatlonistával.

A bajai versenyző a tatai ob után teljes erőbedobással a mai mix váltó vb-válogató megméretésre készült, a viadalon rajthoz áll a teljes magyar élmezőny.

– Tavaly az olimpiai kvalifikáció nem úgy alakult, ahogy szerettem volna, de még nincs semmi veszve. Számomra a tokiói kvalifikáció előnyt élvez mindennel szemben – mondta Faldum, aki az elmúlt hónapok kapcsán kijelentette, hogy szeret itthon, Baján lenni. Megtudtuk tőle azt is, hogy bekerült a magyar sportszázadba, szerződéses katona lesz szeptembertől. Számára továbbra is a sport az első, de ahol tudja, segíti a honvédséget, részt vesz az általuk szervezett eseményeken.

A triatlon mellett a motorozás szerelmese is a bajai Faldum Gábor
Fotó: Márton Anna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában