asztalitenisz

2020.04.08. 07:18

Nem érintette rosszul az olimpia halasztása

A csapatban olimpiára készülő Madarász Dórát nem érintette rosszul az ötkarikás játékok jövőre halasztása, jónak tartja a döntést. A Kecskeméti Spartacusban és az Univer-KTE-ben nevelkedő sportoló jelenleg a kecskeméti otthonában és a garázsból kialakított edzőteremben készül a folytatásra.

Borbély Károly

Az olimpiai szereplés kivívásában hatalmas szerepe volt Madarász Dórának

Fotó: MTI

A Madarász Dóra, Pergel Szandra, Fazekas Mária összeállítású magyar női válogatott a januári csapatolimpiai kvalifikációs versenyen kvótát szerzett a 2020-as tokiói olimpiára. A Portugáliában, Gondomarban aratott hatalmas siker – ez az első alkalom, hogy Magyarország csapatban is kvalifikálta magát az ötkarikás játékokra – egyik főhőse a kecskeméti Madarász Dóra volt. Az olimpiai szereplésre azonban az idén nem lesz lehetősége – ahogy másnak sem –, hisz az eredetileg július 24. és augusztus 9. közötti időszakra tervezett viadalt a koronavírus-járvány miatt jövő évre (július 23-án kezdődik és augusztus 8-ig tart) halasztották.

– Nem érintett rosszul az olimpia halasztásának híre, ez így van jól, lesz elegendő idő a felkészülésre. Jelenleg úgy tűnik, hogy elhúzódik a járvány. De legalábbis olyan gyorsan biztosan nem ér véget, hogy bőven legyen idejük felkészülni a sportolóknak az eredetileg kiírt ötkarikás játékok kezdetére – mondta a Kecskeméti Spartacusban és az Univer-KTE színeiben nevelkedő Madarász Dóra, aki ma az élvonalbeli francia bajnokságban szereplő Lys Lille Métropole CP játékosa. Dóra három hét pihenő után szombaton kezdte el újra az edzést, hétfőn épp a tréning rövid szünete alatt sikerült telefonon elérnünk.

– Évente két hét pihenőm van, most a sors sajnos adott hármat. A sportágunkban úgy van, hogy amennyit kihagyunk, annyi idő kell a visszatérésre. Tehát épp ideje volt munkába állnom. A négy fal között, a kecskeméti otthonomban, illetve a garázsban kialakított ideiglenes teremben edzek. Az egyik edzőmmel, Türei Ferivel felállítottunk egy asztalt, a sportszergyártó szponzoromtól kaptam egy adogatógépet, így valamennyire szinten tudom tartani magam – tette hozzá Madarász Dóra.

Az olimpiai szereplés kivívásában hatalmas szerepe volt Madarász Dórának
Fotó: MTI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában